Online interieuradvies

Ben je toe aan een nieuw interieur, maar kom je er niet helemaal of helemaal niet uit? Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om te kiezen welke kleur je op de muur moet doen of ben je überhaupt bang voor kleur? Krijg je jouw huis niet gezellig en knus? Voel je je niet thuis? Ziet jouw huis er uit als een bij elkaar geraapt zooitje? Of ben je niet tevreden over de indeling?

Ik help je graag! We bespreken samen jouw wensen en deze vertaal ik naar een idee voor de betreffende ruimte. Het kan gaan om alle mogelijke ruimtes die je kunt bedenken: woonkamer, badkamer, slaapkamer, kinderkamer, studeerkamer, bedrijfsruimte, zolder en ga zo maar door.

Het voordeel van een online interieuradvies is dat je het vanaf je luie stoel kunt redden. Het contact dat we hebben gaat via de computer of telefoon, maar is niet minder persoonlijk.

Wat kun je verwachten?

 • Om te beginnen, bespreken we via de mail of telefoon wat jouw wensen zijn. Aan de hand van foto’s en een plattegrond bekijken we de betreffende ruimte. Ik laat hier mijn creativiteit op los en werk een aantal ideeën uit. Deze ideeën stuur ik naar je op en jij bekijkt ze kritisch. Met de feedback die jij als klant gegeven hebt, ga ik verder om het idee zo passend mogelijk te maken en dit uit te werken. Aan het eind krijg je van mij alle besproken suggesties en een uitgewerkt eindadvies.
 • Je krijgt een interieuradvies op maat en helemaal naar jouw smaak. Ik luister naar jouw wensen en zal dit zo goed mogelijk vertalen naar een passend advies.
 • Het advies zal bestaan uit verschillende suggesties en ik zal de keus altijd aan de klant overlaten.
 • Ik kom met een voorstel/advies. De uitvoering van het idee kan ik helaas niet voor je doen. Ieder zijn vak. Je kunt dit zelf doen of we zoeken samen naar iemand die dit voor jou kan doen.

Wat kost een interieuradvies?

 • Kennismakingsgesprek: Gratis
 • Moodboards en kleurkaarten: €255,- per ruimte
 • Shoppingpagina: €255,- per moodboard
 • Plattegronden en lichtplan: €255,- per ruimte
 • 3D visualisatie: €395,- voor 2 standpunten

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Aanbieding! Moodboards en kleurkaarten + plattegronden en lichtplan + 3D visualisatie = €850,-

Hoe werkt het?

Iedereen is anders en niet iedereen heeft dan ook hetzelfde pakket nodig. Bij THUIS kun je het zo gek maken als je zelf wilt en kun je bovenstaande diensten zo combineren dat het voor jou een waardevol advies is. Twijfel je bijvoorbeeld over de indeling en wil je weten hoe deze er in 3D uit ziet? Dan kun je kiezen voor “Plattegronden en lichtplan” en “3D visualisatie”. Wil je alleen een nieuwe sfeer in huis halen? Kies dan voor “Moodboards en kleurkaarten”. Kom je er dan nog niet helemaal uit? Dan kun je het altijd nog aanvullen met bijvoorbeeld een “Shoppingpagina”.

Wat heb je nodig voor een zo passend mogelijk advies?

Uiteraard wil ik een zo passend mogelijk advies aan je geven. Daarom is het belangrijk dat ik de juiste informatie krijg. Dit heb ik nodig van de betreffende ruimte:

 • Foto’s die een zo goed mogelijk overzicht geven van de ruimte
 • Plattegrond met afmetingen
 • Eventueel voorbeelden of een Pinterest bord ter inspiratie

Kennismakingsgesprek

Bij een online advies is de kennismaking iets anders dan bij een interieuradvies aan huis. We hebben contact via de mail of telefoon om kennis te maken en jouw wensen te bespreken. Het is voor mij belangrijk om te weten wie mijn klant is. Pas als ik weet wie jij bent, kan ik een advies op maat maken. Jij bent immers degene die in het huis woont waar ik het ontwerp voor maak, dus jij moet je er thuis gaan voelen.

In het gesprek bespreken we wie jij bent, wat je mooi vindt, wat jouw stijl is en wat je wel en ook absoluut niet wilt. Misschien heb je al afbeeldingen verzameld van dingen die je mooi vindt. Dat kunnen ook kleurcombinaties of stoffen zijn. Ik probeer zo goed mogelijk te luisteren naar jouw wensen, zodat ik een ontwerp kan maken dat bij jou past.

Moodboards en kleurkaarten

Een moodboard is een collage van afbeeldingen, waarmee je een sfeer neerzet. Het gaat dus om een gevoel. Geeft hetgeen dat je op de afbeeldingen ziet jou een goed gevoel? Vind je de stijl die je ziet mooi? Zou je willen dat jouw huis zo voelt?

Bij een sfeer horen kleuren. Deze kleuren zet ik erbij op het moodboard. Voor voorbeelden kun je kijken in mijn portfolio.

Ik vind het belangrijk dat je kunt kiezen uit verschillende opties, zodat jij de sfeer kan kiezen die je écht in huis wilt halen. Daarom maak ik altijd tussen de 3 en 5 moodboards per advies. De sferen op de moodboards zijn verschillend, maar passen binnen de wensen die wij samen besproken hebben.

Shoppingpagina

Een shoppingpagina is een collage van producten (met de bijbehorende prijs en waar je het kunt kopen) die belangrijk zijn voor het realiseren van het moodboard in jouw huis. Een shoppingpagina kan ik daarom ook alleen maken in combinatie met de moodboards en de kleurkaarten. Voorbeelden van shoppingpagina’s vind je in mijn portfolio. In dit voorbeeld had de klant al de basis meubelen en wilde graag weten welke accessoires ze konden gebruiken om de sfeer te creëren die ze graag wilde.

Plattegronden

De indeling van de kamer is erg belangrijk. Je kan nog zo mooie spullen hebben, maar als de indeling niet goed is, dan komen ze niet zo uit als het zou moeten en dat is zonde. Met een andere indeling kun je zo veel bereiken. Wil je bijvoorbeeld dat de ruimte groter lijkt, hou het dan open en rustig. Wil je het juist knusser in huis, creëer dan meer hoekjes.

Dit is de standaard richtlijn, maar het werkt lang niet altijd. Elke ruimte heeft zijn eigen mogelijkheden. Ik vind het de kunst om die mogelijkheden te vinden en een interieur zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Misschien nog wel belangrijker dan een goede indeling, is de verlichting. Het kan je interieur maken of breken. Daarom is een goed lichtplan belangrijk. Ik maak een plan voor je, waarbij je ziet waar in de ruimte je welke verlichting aan moet brengen. Bijvoorbeeld spotjes boven het aanrecht, een sfeerlampje naast de tv en een goede leeslamp bij de bank.

Wil je advies over wat de mogelijkheden zijn van jouw ruimte? Dat kan ik voor je doen. Ik maak tussen de 5 en 10 plattegronden met lichtplan per ruimte. Hierbij probeer ik zo breed mogelijk te denken, zodat er heel verschillende opties uit komen.

3D visualisatie

Niet iedereen is een beelddenker. En zelfs al ben je het wel, dan is het soms moeilijk om je voor te stellen hoe een ruimte eruit kan gaan zien. Het is daarom fijn om een 3D visualisatie te laten maken. Dan weet je hoe het er ongeveer uit komt te zien, zonder dat je eerst de ruimte helemaal hebt veranderd.

De kosten voor een 3D visualisatie lijken misschien hoog, maar als je het verkeerde behang koopt ben je nog duurder uit. Daarom is het aan te raden om eerst te kijken hoe het staat door middel van een 3D visualisatie.

Als je ervoor kiest om een 3D visualisatie door mij te laten maken, dan krijg je de betreffende ruimte te zien vanuit 2 standpunten. Wil je meer “hoekjes” van de ruimte zien, dan komen er standpunten bij. Je betaalt €125,00 extra per standpunt.

Eindadvies

Als ik het advies heb uitgewerkt, neem ik contact met je op om het aan je te presenteren. Je krijgt het eindadvies digitaal via de mail met een uitgebreide uitleg, zodat duidelijk is wat het idee is. Heb je hier nog vragen over dan mag je die uiteraard nog stellen.

Twijfel je of een interieuradvies wel iets voor jou is? In deze blog geef ik je 10 redenen.

Wil je een interieuradvies of twijfel je over welk pakket voor jou de beste optie is? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Onder het kopje “Contact” vind je de contactgegevens.

Ben je benieuwd waar ik andere mensen tot nu toe blij mee gemaakt heb? Dat kun je zien in mijn “Portfolio”. En wil je weten wat ze van het advies vonden? Dat lees je hier.