Ga naar de inhoud

Online interieuradvies

Ben je toe aan een nieuw interieur, maar kom je er niet helemaal of helemaal niet uit? Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om te kiezen welke kleur je op de muur moet doen of ben je überhaupt bang voor kleur? Krijg je jouw huis niet gezellig en knus? Voel je je niet thuis? Ziet jouw huis eruit als een bij elkaar geraapt zooitje? Of ben je niet tevreden over de indeling?

Ik help je graag! We bespreken samen jouw wensen en deze vertaal ik naar een idee voor de betreffende ruimte. Het kan gaan om alle mogelijke ruimtes die je kunt bedenken: woonkamer, badkamer, slaapkamer, kinderkamer, studeerkamer, bedrijfsruimte, zolder en ga zo maar door.

Het voordeel van een online interieuradvies is dat je het vanaf je luie stoel kunt redden. Het contact dat we hebben gaat via de computer of telefoon, maar is niet minder persoonlijk.

.

Wat kun je verwachten?

 • We bespreken via de mail, telefoon of videobellen wat jouw wensen zijn.
 • Aan de hand van foto’s en een plattegrond bekijken we de betreffende ruimte.
 • Ik laat hier mijn creativiteit op los en werk een aantal ideeën uit.
 • Deze ideeën stuur ik naar je toe en jij bekijkt ze kritisch.
 • Met de feedback die jij als klant gegeven hebt, ga ik verder om het idee zo passend mogelijk te maken en dit uit te werken.
 • Aan het eind krijg je van mij alle besproken suggesties en een uitgewerkt eindadvies.

Je krijgt een interieuradvies op maat en helemaal naar jouw smaak.

Ik luister naar jouw wensen en zal dit zo goed mogelijk vertalen naar een passend advies.

Het advies zal bestaan uit verschillende suggesties en ik zal de keus altijd aan jou overlaten.

Ik kom met een voorstel/advies. De uitvoering van het idee kan ik helaas niet voor je doen. Ieder zijn vak. Je kunt dit zelf doen of we zoeken samen naar iemand die dit voor jou kan doen.

Ik kan aanpassingen doen aan het advies, zodat het nog beter bij jou past en je er helemaal tevreden mee bent.

Aan het eind van het advies heb je een mooi plan vol met ideeën, tips en antwoorden op al je woonvragen en kun je direct aan de slag om van jouw huis een THUIS te maken.

Hoe werkt het?

Iedereen is anders en niet iedereen heeft dan ook hetzelfde pakket nodig. Bij THUIS kun je het zo gek maken als je zelf wilt en kun je kiezen uit één van de pakketten of je kunt de onderstaande losse diensten zo combineren dat het voor jou een waardevol advies is.

Twijfel je over welk pakket voor jou de beste optie is? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Onder het kopje “Contact” vind je de contactgegevens.

Wat kost een interieuradvies?

 • Kennismakingsgesprek: Gratis
 • Moodboards: €475,- per ruimte
 • Plattegronden: €475,- per ruimte
 • 3D visualisatie: €695,- voor 2 standpunten
 • Lichtplan: €355,- per ruimte
 • Shopping tips: €595,- per onderdeel

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zijn gebaseerd op een gemiddelde woonkamer/keuken en zijn inclusief 2 correctierondes.

Wat heb je nodig voor een zo passend mogelijk advies?

Uiteraard wil ik een zo passend mogelijk advies aan je geven. Daarom is het belangrijk dat ik de juiste informatie krijg. Dit heb ik nodig van de betreffende ruimte:

 • Foto’s die een zo goed mogelijk overzicht geven van de ruimte
 • Plattegrond met afmetingen
 • Eventueel voorbeelden of een Pinterest bord ter inspiratie

Kennismakingsgesprek

Bij een online advies is de kennismaking iets anders dan bij een interieuradvies aan huis. We hebben contact via de mail of telefoon om kennis te maken en jouw wensen te bespreken. Het is voor mij belangrijk om te weten wie mijn klant is. Pas als ik weet wie jij bent, kan ik een advies op maat maken. Jij bent immers degene die in het huis woont waar ik het ontwerp voor maak, dus jij moet je er thuis gaan voelen.

In het gesprek bespreken we wie jij bent, wat je mooi vindt, wat jouw stijl is en wat je wel en ook absoluut niet wilt. Misschien heb je al afbeeldingen verzameld van dingen die je mooi vindt. Dat kunnen ook kleurcombinaties of stoffen zijn. Ik probeer zo goed mogelijk te luisteren naar jouw wensen, zodat ik een ontwerp kan maken dat bij jou past.

Mondeling advies via videobellen

Een online mondeling advies is net iets anders dan alle andere pakketten. Je krijgt namelijk direct advies en kunt jouw woonvragen aan mij stellen tijdens het gesprek. Op deze manier kun je er gelijk mee aan de slag. Houd er wel rekening mee dat dit advies minder uitgebreid is dan de rest van de pakketten.

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Vervolgens maken we digitaal een rondje door het huis om te kijken wat er allemaal moet gebeuren om het gewenste resultaat te bereiken. Ik kan je onder andere adviseren over kleurgebruik, indeling en welke meubels/accessoires je het beste kan gebruiken om een interieur te creëren waarin jij je helemaal thuis gaat voelen en hoe de sfeer zoals besproken toegepast kan worden.

Wil je optimaal gebruik maken van de tijd die we hebben? Zorg dan dat je goed voorbereid bent. Heb je zelf al een moodboard gemaakt of afbeeldingen verzameld? Ik ben hier heel benieuwd naar, want dit kan ons goed helpen. Je mag het van te voren naar mij mailen. Ook hoor ik dan graag globaal wat jouw wensen zijn en zou ik het fijn vinden om wat foto’s van de betreffende ruimte(s) te ontvangen. Zo kan ik al wat voorbereiden en kunnen we op het moment zelf direct aan de slag.

Moodboards

Een moodboard is een collage van afbeeldingen, waarmee je een sfeer neerzet. Het gaat dus om een gevoel. Geeft hetgeen dat je op de afbeeldingen ziet jou een goed gevoel? Vind je de stijl die je ziet mooi? Spreken de kleuren je aan? Zou je willen dat jouw huis zo voelt?

Ik vind het belangrijk dat je kunt kiezen uit verschillende opties, zodat jij de sfeer kan kiezen die je écht in huis wilt halen. Daarom maak ik altijd tussen de 3 en 5 moodboards per advies. De sferen op de moodboards zijn verschillend, maar passen binnen de wensen die wij samen besproken hebben.

Voor voorbeelden kun je kijken in mijn portfolio.

Kleurkaart

Het kiezen van een kleur is niet makkelijk. Zelfs als je ongeveer weet welke kleur het moet worden, dan nog zijn er zooooo veel kleuren. En ja, welke kleur heb je dan nodig om het gewenste effect te bereiken? Ik kan je daar gelukkig bij helpen!

Je krijgt een overzicht met de kleurnummers en in de plattegrond geef ik duidelijk aan welke kleur waar moet komen. Hiermee kun je direct zelf aan de slag of je geeft het aan de schilder, zodat die het voor je kan doen.

Plattegronden

De indeling van de kamer is erg belangrijk. Je kan nog zo mooie spullen hebben, maar als de indeling niet goed is, dan komen ze niet zo uit als het zou moeten en dat is zonde. Met een andere indeling kun je zo veel bereiken. Wil je bijvoorbeeld dat de ruimte groter lijkt, hou het dan open en rustig. Wil je het juist knusser in huis, creëer dan meer hoekjes.

Dit is de standaard richtlijn, maar het werkt lang niet altijd. Elke ruimte heeft zijn eigen mogelijkheden. Ik vind het de kunst om die mogelijkheden te vinden en een interieur zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Wil je advies over wat de mogelijkheden zijn van jouw ruimte? Dat kan ik voor je doen. Ik maak tussen de 5 en 10 plattegronden per ruimte. Hierbij probeer ik zo breed mogelijk te denken, zodat er heel verschillende opties uit komen.

Lichtplan

Misschien nog wel belangrijker dan een goede indeling, is de verlichting. Daarom is een goed lichtplan erg fijn als toevoeging aan het advies. Ik maak een plan voor je, waarbij je ziet waar in de ruimte je welke verlichting aan moet brengen om jouw interieur zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Het moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch.

Verlichting kan een interieur maken of breken en ik vind het daarom belangrijk om hier aandacht aan te besteden en genoeg kennis te hebben om jou goed te kunnen adviseren. Daarom heb ik een professionele cursus gevolgd om mij te specialiseren in het maken van een maatwerk-lichtplan.

3D visualisatie

Niet iedereen is een beelddenker. En zelfs al ben je het wel, dan is het soms moeilijk om je voor te stellen hoe een ruimte eruit kan gaan zien. Het is daarom fijn om een 3D visualisatie te laten maken. Dan weet je hoe het er ongeveer uit komt te zien, zonder dat je eerst de ruimte helemaal hebt veranderd.

De kosten voor een 3D visualisatie lijken misschien hoog, maar als je het verkeerde behang koopt ben je duurder uit. Daarom is het aan te raden om eerst te kijken hoe het staat door middel van een 3D visualisatie. In mijn portfolio vind je een goed voorbeeld van de toegevoegde waarde van een 3D visualisatie.

Als je ervoor kiest om een 3D visualisatie door mij te laten maken, dan krijg je de betreffende ruimte te zien vanuit 2 standpunten. Wil je meer “hoekjes” van de ruimte zien, dan komen er standpunten bij. Je betaalt €195,00 extra per standpunt.

Shopping tips

Na het maken van het moodboard, de plattegrond en zelfs na de 3D visualisatie is het soms nog lastig hoe je die sfeer nou echt kunt creëren in de betreffende ruimte. Welke producten moet je aanschaffen om dit te realiseren? En hoe style je het leuk af zonder dat het rommelig word?

Ik geef je praktische tips voor meubels, accessoires of de basis van je interieur zoals gordijnen en een vloer. Ik laat een voorbeeld zien, vertel waar je dit kunt kopen en wat de prijs hiervan is. Ik geef dit allemaal vorm in een collage, zodat je de producten direct bij elkaar kunt zien.

Deze dienst kan ik alleen uitvoeren in combinatie met “Moodboards” of (als toevoeging) bij één van de pakketten. Voorbeelden van shopping tips vind je in mijn portfolio.

Eindadvies

Als ik het advies heb uitgewerkt, neem ik contact met je op om het aan je te presenteren. Je krijgt het eindadvies digitaal via de mail met een uitgebreide uitleg, zodat duidelijk is wat het idee is. Heb je hier nog vragen over dan mag je die uiteraard nog stellen.

Twijfel je of een interieuradvies wel iets voor jou is? In deze blog geef ik je 10 redenen.

Wil je een interieuradvies of twijfel je over welk pakket voor jou de beste optie is? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Onder het kopje “Contact” vind je de contactgegevens.

Ben je benieuwd waar ik andere mensen tot nu toe blij mee heb gemaakt? Dat kun je zien in mijn “Portfolio”. En wil je weten wat ze van het advies vonden? Dat lees je hier.