Ga naar de inhoud

Portfolio 21

Opdracht:

“We hebben grotendeels al een idee wat we willen. We hebben zelfs al een moodboard gemaakt en de meubels staan op onze wishlist. Maar nu het er op aankomt vinden we het toch wel spannend en willen we alvast zien hoe het gaat worden voordat we alles kopen. Hebben we wel de goede meubels gekozen? En welke kleur moet er dan op de muur? Wordt het zoals we in ons hoofd hebben?”

De vraag was of ik alles wat ze hadden gekozen kon samenvoegen in een 3D visualisatie. Ik mocht daar mijn eigen creatieve ideeën aan toevoegen en samen zouden we kijken of het zou passen, welke kleur waar zou komen en of dit is wat ze in hun hoofd hebben.

Ze hebben me een overzicht gestuurd met alles wat ze verzameld hadden en hier ben ik mee aan de slag gegaan.

Hieronder zie je twee verschillende opties. De eerste is de versie zoals ik die in eerste instantie naar ze toegestuurd had. Zelf twijfelde ze nog een beetje en wilde graag zien hoe het er uit zou zien als ik een paar dingen zou wijzigen. Dat is versie twee geworden.

De klant aan het woord:

In 2018 zetten wij onze handtekening onder de koopakte van een nieuwbouwhuis. Super leuk, maar het bracht ook een uitdaging met zich mee. Want hoe richt je een huis in waarvan je alleen een plattegrond hebt?
We hadden wel ideeën over de indeling, kleuren en meubels, maar vonden het lastig om dat samen te brengen en een voorstelling te maken van hoe alles in de ruimte zou passen. Daarom hebben we Mandy gevraagd om een 3D schets te maken van onze benedenverdieping. Toen kwam het huis voor ons pas echt tot leven! Mandy dacht met ons mee en vond het geen probleem om verschillende dingen te proberen zodat we goede keuzes konden maken.
We hebben de schets meegenomen naar alle woonwinkels en steeds als houvast gebruikt bij het kiezen van meubels. Het gaf ons een stukje zekerheid dat we de juiste keuzes maakten en dat was heel fijn.

Zie meer van het portfolio van THUIS.