Ga naar de inhoud

Portfolio 7

Terwijl hun nieuwbouwhuis gebouwd wordt, is deze klant op zoek naar hoe ze het willen inrichten. Hoe combineren zij hun smaken? Hoe wordt de indeling? Waar komt de haard? En nu ze nog dingen kunnen wijzigen in de bouw is het ook fijn om te bepalen waar de lichtpunten komen.

Gelukkig kan ik ze hierbij helpen! We hebben afgesproken dat we voor een pakket gaan met 3D visualisatie, omdat het nog lastig is voor de klant om zich in te beelden hoe de ruimte gaat worden. Ook kun je dan goed ‘spelen’ met kleur/materiaal en zien wat het effect is als je dit anders doet.

Wensen:

  • De vloer wordt woonbeton
  • We willen het rustig houden qua kleur
  • Warmte
  • Opbergruimte is welkom
  • Het moet rust uitstralen
  • We willen een haard, maar waar?
  • Een stalen pui tussen de keuken en de woonkamer
  • Stoer en vrouwelijk
  • We vinden beton ciré erg mooi

Plattegronden:

De woning heeft genoeg mogelijkheden voor een mooie en praktische indeling waarin al hun wensen verwerkt zijn. Ik heb daarom meerdere ontwerpen gemaakt, die allemaal zo verschillend mogelijk zijn. Uit deze ontwerpen heeft de klant de elementen gekozen die ze het meest aanspreekt en hier is de definitieve indeling uit gekomen die je onder aan de pagina ziet.

Moodboard:

Naast de plattegronden heb ik ook verschillende moodboards gemaakt om de stijl en kleuren te bepalen waar we mee gaan werken. Wat voor de één rustig is, is voor de ander druk. En wat voor de één een neutrale kleur is, is voor de ander al te veel. Daarom is het goed om dit vast te leggen in een moodboard, zodat we het allemaal over hetzelfde hebben.

Het definitieve moodboard is een combinatie van verschillende moodboards die ik in de eerste ronde gemaakt had. Ik heb de elementen uit de verschillende moodboards die ze mooi vinden samengevoegd tot één definitieve versie (zie het moodboard onder aan de pagina). We zien rustige, warme kleuren en een mooie mix van structuren en materialen.

3D visualisatie:

Zelf vind ik dit het leukste deel. Met name omdat de woning nog gebouwd moet worden en je op deze manier toch al een beeld krijgt van de ruimte. Ook kunnen de de kleuren en materialen nog veranderen. Interessant om hier mee te ‘spelen’ en het effect zien voordat je over gaat tot de aanschaf van de meubels, vloer, muurverf, etc.

Hieronder zie je bijvoorbeeld wat het effect is van de wand bij de eettafel wel of juist niet schilderen.

Eindadvies:

Hieronder zie je een deel van het eindadvies. De klant heeft ook een lichtplan, kleurenplan met kleurnummers en een uitgebreide toelichting gekregen, maar die zijn speciaal voor de klant en laat ik hier niet zien.

interieuradvies nieuwbouwhuis

Zie meer van het portfolio van THUIS.