Ga naar de inhoud

Portfolio 22

“Wij willen het nog één keer goed doen, zodat we voorlopig kunnen genieten van ons nieuwe huis.”. Voor dit oudere stel mocht ik een ontwerp maken voor hun nieuwe appartement. Ze hadden zelf wel wat ideeën, maar vonden het lastig om de ruimte in te delen en de ideeën te vertalen. Ik heb een ontwerp voor ze gemaakt én hier in overleg meerdere variaties op gemaakt.

Woonstijl bepalen

De klant had een duidelijke voorkeur voor de kleur blauw, maar wat voor de één blauw is is voor de ander bijvoorbeeld zeegroen. Daarom maak ik altijd een moodboard om de woonstijl en het kleurenpallet te bepalen. Dan weten we zeker dat we het over hetzelfde hebben.

Verder hoefde het niet te braaf te zijn en moest het een goede combinatie zijn van klassiek, eigentijds, stoer en luxe. Het moodboard hiernaast hebben we als leidraad genomen en hier zijn we mee verder gegaan.

.

Vertaling van het moodboard naar de ruimte

Een moodboard is vrij abstract en zegt nog niet zo heel veel over het concreet indelen van de ruimte. Daarom ben ik, na goedkeuring van het moodboard en nadat we de indeling hadden bepaald, verder gegaan met de 3D visualisatie.

De eerste versie hieronder is de versie waar we mee begonnen zijn. Het bleek toch niet te zijn wat de klant in gedachten had en daarom zijn we verder gaan kijken. (Bij een advies zijn twee correctierondes inbegrepen, maar die hebben we hier uitgebreid tot vier rondes.) De tweede en de derde versie is zoals de klant het zelf in gedachten had, maar toen ze het uitgewerkt zagen was het toch niet wat ze er van hoopte. Grappig om te zien dat iets wat je in je hoofd hebt en waarvan je denk dat je het mooi vind, uiteindelijk niet blijkt te kloppen.

Als laatste heb ik nog een voorstel gedaan en gelukkig viel die goed in de smaak! Zo zie je wat de toegevoegde waarde is van een 3D visualisatie en hoe fijn het is om hier in te kunnen “spelen” met kleuren en materialen.

Zie meer van het portfolio van THUIS.