Ga naar de inhoud

Portfolio 2

Opdracht:

“Momenteel zijn we ons nieuwe huis aan het verbouwen en ik zou graag hulp krijgen bij het indelen en stylen van de beneden verdieping. Het is een oud huis uit 1976 dat we hebben verbouwd/uitgebouwd tot een prachtige ruimte. Maar het is best groot dus we zijn ons ervan bewust dat we het goed moeten inrichten om het knus en gezellig te maken.”

Wensen:

  • Zij houd van botanisch, Ibiza stijl en palmbomen behang
  • Hij houd van strak, modern en geen tierelantijntjes
  • Het mag best een beetje een gek element bevatten
  • We willen een plek waar de kinderen hun huiswerk kunnen maken, kunnen puzzelen, spelen en met hun vrienden kunnen rondhangen
  • Ondertussen willen wij met vrienden rustig kunnen eten of borrelen

Moodboards:

Ik ben voor ze aan de slag gegaan met het maken van moodboards om hun stijl te ontdekken en de beide stijlen te combineren tot één mooi geheel.

De basis is neutraal gebleven om hem daarin tegemoet te komen qua rust. Haar stijl vind je terug in de details en de aankleding van de ruimte. Het uiteindelijke moodboard zie je onder aan deze pagina.

Plattegronden:

Een ruimte met onwijs veel mogelijkheden! Heel fijn om hier plattegronden voor te mogen ontwerpen. Ik heb geschoven met de verschillende functies in de ruimte om de klant te laten zien wat de mogelijkheden zijn.

Uit de plattegronden hebben we samen de beste elementen gekozen en deze samengevoegd tot een plattegrond met de uiteindelijke indeling. Je ziet deze onder aan de pagina.

3D visualisatie:

Nadat de stijl en de indeling bepaald waren, ben ik begonnen met het uitwerken van het plan in 3D. Ze vonden het allebei tot nu toe nog wel een beetje spannend. Hoe zal het dan echt gaan worden? Komt mijn smaak wel goed tot zijn recht? Het enige wat ze namelijk nog hadden gezien waren: een lege ruimte, een moodboard en een plattegrond. Dan heb je eigenlijk nog geen idee hoe het gaat worden.

Gelukkig helpen de 3D visualisaties daar altijd heel erg goed bij. Je krijgt een goed beeld van hoe het gaat worden. Je kunt zelfs de kleuren van de muren, meubels en vloer wijzigen voordat je überhaupt iets gekocht hebt.

Zoals je ziet komen beide stijlen tot zijn recht in dit ontwerp. Een fijne ruimte voor de kinderen om in te chillen. Een lekkere lange eettafel met uitzicht over de weilanden en een plofbank om ‘s avonds lekker ontspannen bij de haard te zitten.

Interieuradvies

Shopping:

Helemaal happy met het ontwerp wilde ze aan de slag gaan met het realiseren van het interieur, maar ze vonden het nog lastig om de juiste meubels en accessoires te kiezen. Met welke meubels creëer je nou precies deze stijl? Gelukkig is er ook een optie waarbij ik je help met shoppen.

Hieronder zie je een overzicht van de meubels en accessoires per ruimte.

De klant aan het woord:

“Ik wil vooral benadrukken dat ik het heel fijn samenwerken vond met je. Je vriendelijke rustige en flexibele houding gaven me het gevoel dat je echt met ons meedacht. Je was creatief in de ruimtes indelen en had veel leuke ideeën, daar hebben we veel aan gehad. Je hebt goed gevraagd naar de smaak en stijlen die we mooi vinden en die ook echt heel goed doorgevoerd in je tekeningen. Ook de shoppingpagina’s vonden we erg leuk!”

Foto’s van het eindresultaat:

Een interieur moet zich vormen en daardoor veranderen er in de loop van het proces toch weer een aantal dingen. Ook in dit interieur. Zo blijkt de ruimte bijvoorbeeld gevoelsmatig toch niet zo “leeg” aan te voelen als de klant in eerste instantie dacht en is het barretje geschrapt en vervangen voor een dressoir tegen de wand.

Ik vind het belangrijk dat een interieur echt eigen wordt en daarom zorg ik ervoor dat jij als klant genoeg inspraak hebt in de keuzes. Dat zie je ook goed terug in dit interieur, het is prachtig geworden!

Zie meer van het portfolio van THUIS.