Ga naar de inhoud

Portfolio 15

Opdracht:

“Met veel enthousiasme hebben mijn vriend en ik jouw website bekeken. We zijn op zoek naar hulp! We hebben recent een nieuwbouw 2 onder 1 kap woning gekocht. Het moment dat we echt keuzes moeten gaan maken, komt langzaam dichterbij. We hebben dit huis gekocht in de hoop dat we hier de komende jaren met ons gezin fijn kunnen wonen. Inrichten is alleen wel een vak. We weten wat we mooi vinden, maar om er vervolgens een geheel van te maken en te zorgen dat woonkamer, keuken en speelgoed goed verbonden worden vinden we lastig.”

Een leuke uitdagende opdracht voor mij dus! De klant woonde iets verder weg, dus hebben alles online gedaan. Helemaal onder aan deze pagina lees je wat de klant hier van vind.

Wensen:

  • Onze stijl is Scandinavisch met wat kleur en een klein beetje industriële invloeden.
  • Kleurenvoorkeur: groen, blauw, grijs, wit, zwart (oud-roze of okergeel).
  • We willen een gezellig huis en een goede verbinding tussen kamer en keuken.
  • Kasten op maat kunnen een huis  in onze ogen persoonlijker maken en je huis net minder standaard maken. Ook kun je hoekjes creëren. Daarnaast is er veel bergruimte achter dichte deuren. We houden van opgeruimd. Dit zouden we graag terug zien.
  • Planten! (Wel gedoseerd)
  • De cognac kleurige fauteuil mag mee naar het nieuwe huis.
  • We hebben jonge kinderen dus naast mooi gaan we ook voor praktisch en kindvriendelijk.
  • De keuzes voor de vloer en kleur van de keuken staan nog open. Hier zouden we ook graag advies over willen.

Aan de hand van de foto’s op Funda kon ik hun oude huis bekijken (dit was nog helemaal hun smaak) en we hebben een Pinterest bord gedeeld ter inspiratie.

Moodboards:

Met alle inspiratie en wensen ben ik aan de slag gegaan met het maken van de moodboards.

Plattegronden:

Ik ben voor een paar gewaagde indelingen gegaan en daar is dit het resultaat van:

Het tussenstuk tussen de woonkamer en de keuken vonden zij de grootste uitdaging. Dit stuk is best wel groot, maar ze wisten eigenlijk niet wat ze hier mee konden doen.

Een grote bank aan de voorzijde van de woning, zodat je zicht hebt op de rest van de kamer en er een zichtlijn is naar de keuken. De grote ruimte wordt gebroken door het zithoekje en de roomdivider/op maat gemaakte kast. Bij de keuken een grote eettafel met bankje om er een echte woonkeuken van te maken.

Het resultaat:

De klant aan het woord:

We zijn in afwachting van onze nieuwbouw woning. Door alle keuzes die we moesten maken, zagen we door de bomen het bos even niet meer. We weten wel wat we mooi vinden, maar zorgen dat het 1 geheel wordt, is echt een vak.

De hulp van Mandy was voor ons de uitkomst. Ze heeft ons hartstikke goed geholpen. Stapsgewijs heeft ze aan de hand van onze pinterestborden en via telefoon/facetime gesprekken onze smaak eruit weten te filteren en super ondersteund bij het maken van keuzes. Het contact liep enkel via de mail, telefoon en facetime omdat we op flinke afstand wonen, maar dit verliep prima!

Er ligt een prachtige basis waarmee we verder kunnen. En heel fijn om met behulp van de 3D tekeningen te zien hoe het echt gaat worden. Mandy communiceert prettig en snel. Ze stelt goede vragen, luistert goed, denkt mee en is flexibel. Ook geeft ze eerlijk aan als ze over iets twijfelt en heeft ze veel geduld. Dank Mandy voor je hulp en advies! We kloppen zeker bij je aan als we er met onze aankopen niet uitkomen.

Zie meer van het portfolio van THUIS.