Trends VT wonen & Design beurs 2019

Het blijft leuk om heen te gaan: de VT wonen & Design beurs. Ieder jaar kom ik weer thuis met een berg aan inspiratie en ideeën, een camera vol met foto’s en zeer weinig geduld om al dit leuks toe te passen in interieurontwerpen. Het ene jaar zijn de trends die ik daar voorbij zie komen verrassender dan het andere jaar, maar ik kan je vertellen dat het dit jaar mijn verwachtingen heeft overtroffen! Ik heb de trends voor jullie hieronder op een rijtje gezet. Lekker weinig tekst en lekker veel plaatjes kijken, want daar houden we van.

Blauw

Daar waar we andere jaren in een groene oase rondliepen, zien we nu steeds meer de kleur blauw voorbij komen.

Combineren

De basis is het vrij rustig, maar door spannende combinaties te maken in de details is het interieur toch aantrekkelijk en zeker niet saai. We zien veel mini dessins in bijvoorbeeld behang, maar wat ik ook veel voorbij zag komen is het combineren van verschillende structuren stof.

Interieuradvies aan huis

Klassiek

Deze was voor mij een beetje onverwachts, maar viel zeker goed in de smaak! Klassieke elementen op een smaakvolle manier geïntegreerd in een eigentijds interieur. Denk aan granito vloeren, meubels met een klassieke uitstraling en lijsten op de muur.

Slim

Slim in de breedste zin van het woord. Handige snufjes zoals: Je kunt de gordijnen dicht laten als het donker wordt. Het licht gaat aan op afstand. De warmte wordt vanzelf geregeld in huis. Maar ook comfort zoals tuinkussens niet meer naar binnen hoeven doen als het gaat regenen, want de materialen kunnen hier tegen. Slim betekent ook functioneel. Denk aan modulaire meubels die je kunt aanpassen zoals jij dat wilt. En als laatste betekent slim ook dat we slim omgaan met wat we hebben. Duurzaamheid. Zo was er een stand met vloerkleden gemaakt van t-shirts. En echt, ze zagen er gaaf uit!

Moeder aarde

Natuurlijke materialen zoals hout (veeeeel hout), linnen, klei en roestig staal (wel een imitatie materiaal, want echt roest wil niemand in huis…). In prachtige aardetinten zoals terracotta, zandkleur en bruin.

VT wonen en design beurs

Droogbloemen

Ik heb heel veel mensen met droogbloemen naar huis zien gaan. Dit is ongetwijfeld de grootste trend van het moment. Ik vind dit ook nog eens echt een hele leuk trend die makkelijk toepasbaar is in ieder interieur. Van subtiel tot hele overweldigende bossen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Droogbloemen trend

Tranquil Dawn

Niet te missen was de stand van Flexa. Ieder jaar op dezelfde plek en altijd met een verrassende stand. Persoonlijk vind ik dit altijd één van de dingen om naar uit te kijken. Dit jaar hadden ze geweldig leuke miniatuur kamers van bekende bloggers, interieuradvies van dezelfde bekende bloggers én natuurlijk de kleur van het jaar Tranquil Dawn centraal. Benieuwd naar deze kleur en hoe je hem kunt combineren? Ik vertel het je in deze blog.

Basic

Wat me opviel is dat de interieurs van nu heel basic zijn. Op een goede manier hoor! Zeker niet saai. Echt een plek om tot rust te komen in alle hectiek die we hebben in deze wereld.

Basic woonstijl

Textiel aan de wand

Hoe leuk is dit! Kleden zijn niet meer alleen voor op de vloer en op de bank, maar ze mogen nu ook aan de wand. Wandkleden, wanddoeken, frames met doek er in gespannen, zelfs muziekboxen die eruit zien als kunstwerken van textiel.

Wandkleden

Exotische twist

Deze trend was afgelopen jaren al populair en is dat nu nog steeds. Exotische vogels, tropische planten en panters uit de jungle. Je ziet ze terug als print, maar ook als (soms iets wat kitscherige) beelden.

VT wonen en design beurs

Luxe

Het overkoepelende woord van deze beurs is toch wel “Luxe”. Rijke materialen, lange royale gordijnen, weelderige stoffen, vloerkleden en hoogpolige tapijten, warme kleuren en grote gebaren. Wil je inspiratie voor een luxe interieur? Kijk dan eens op het Pinterest bord dat ik hiervoor maakte.

VT Wonen & Design beurs

Ik ben benieuwd wat jullie van deze trends vinden. Wil je het toepassen in jouw interieur? Ik help je graag! Neem contact met me op via de contactpagina om te kijken wat de mogelijkheden zijn en wie weet heb jij binnenkort één van deze trends in huis!

Misschien vind je dit ook interessant?
DIY Prikwand + stappenplan

Mooi én praktisch op meerdere manieren! Dit DIY project voor in mijn kantoor was niet alleen heel leuk om te Read more

Duurzame wanddecoratie + DIY

Leuke wanddecoratie die ook nog eens past bij jouw duurzame interieur, bestaat dat?! Wanddecoratie is bij veel mensen een lastig Read more

Wanddecoratie: wat, hoe en waar?

Het is niet makkelijk om de juiste decoratie voor aan de wand te vinden. En als je dan eindelijk iets Read more

Dé trends voor 2019 voor de tuin en het balkon

Buiten is eigenlijk net zo belangrijk als binnen. Vaak besteden mensen wel veel aandacht aan het interieur, maar laten ze Read more

Dit zijn de interieurtrends voor 2019

De afgelopen tijd heb ik zoveel mooie ontwikkelingen gezien op het gebied van interieur. Daar waar we eerst veel recycling, Read more

Kersttrends 2018 bij De Boet

Ik kijk er altijd naar uit en zodra het er is ben ik er te vinden: de kerstshow bij tuincentrum Read more