Ga naar de inhoud

Trends VT wonen & Design beurs 2019

  Het blijft leuk om heen te gaan: de VT wonen & Design beurs. Ieder jaar kom ik weer thuis met een berg aan inspiratie en ideeën, een camera vol met foto’s en zeer weinig geduld om al dit leuks toe te passen in interieurontwerpen. Het ene jaar zijn de trends die ik daar voorbij zie komen verrassender dan het andere jaar, maar ik kan je vertellen dat het dit jaar mijn verwachtingen heeft overtroffen! Ik heb de trends voor jullie hieronder op een rijtje gezet. Lekker weinig tekst en lekker veel plaatjes kijken, want daar houden we van.

  Blauw

  Daar waar we andere jaren in een groene oase rondliepen, zien we nu steeds meer de kleur blauw voorbij komen.

  Combineren

  De basis is het vrij rustig, maar door spannende combinaties te maken in de details is het interieur toch aantrekkelijk en zeker niet saai. We zien veel mini dessins in bijvoorbeeld behang, maar wat ik ook veel voorbij zag komen is het combineren van verschillende structuren stof.

  Interieuradvies aan huis

  Klassiek

  Deze was voor mij een beetje onverwachts, maar viel zeker goed in de smaak! Klassieke elementen op een smaakvolle manier geïntegreerd in een eigentijds interieur. Denk aan granito vloeren, meubels met een klassieke uitstraling en lijsten op de muur.

  Slim

  Slim in de breedste zin van het woord. Handige snufjes zoals: Je kunt de gordijnen dicht laten als het donker wordt. Het licht gaat aan op afstand. De warmte wordt vanzelf geregeld in huis. Maar ook comfort zoals tuinkussens niet meer naar binnen hoeven doen als het gaat regenen, want de materialen kunnen hier tegen. Slim betekent ook functioneel. Denk aan modulaire meubels die je kunt aanpassen zoals jij dat wilt. En als laatste betekent slim ook dat we slim omgaan met wat we hebben. Duurzaamheid. Zo was er een stand met vloerkleden gemaakt van t-shirts. En echt, ze zagen er gaaf uit!

  Moeder aarde

  Natuurlijke materialen zoals hout (veeeeel hout), linnen, klei en roestig staal (wel een imitatie materiaal, want echt roest wil niemand in huis…). In prachtige aardetinten zoals terracotta, zandkleur en bruin.

  VT wonen en design beurs

  Droogbloemen

  Ik heb heel veel mensen met droogbloemen naar huis zien gaan. Dit is ongetwijfeld de grootste trend van het moment. Ik vind dit ook nog eens echt een hele leuk trend die makkelijk toepasbaar is in ieder interieur. Van subtiel tot hele overweldigende bossen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

  Droogbloemen trend

  Tranquil Dawn

  Niet te missen was de stand van Flexa. Ieder jaar op dezelfde plek en altijd met een verrassende stand. Persoonlijk vind ik dit altijd één van de dingen om naar uit te kijken. Dit jaar hadden ze geweldig leuke miniatuur kamers van bekende bloggers, interieuradvies van dezelfde bekende bloggers én natuurlijk de kleur van het jaar Tranquil Dawn centraal. Benieuwd naar deze kleur en hoe je hem kunt combineren? Ik vertel het je in deze blog.

  Basic

  Wat me opviel is dat de interieurs van nu heel basic zijn. Op een goede manier hoor! Zeker niet saai. Echt een plek om tot rust te komen in alle hectiek die we hebben in deze wereld.

  Basic woonstijl

  Textiel aan de wand

  Hoe leuk is dit! Kleden zijn niet meer alleen voor op de vloer en op de bank, maar ze mogen nu ook aan de wand. Wandkleden, wanddoeken, frames met doek er in gespannen, zelfs muziekboxen die eruit zien als kunstwerken van textiel.

  Wandkleden

  Exotische twist

  Deze trend was afgelopen jaren al populair en is dat nu nog steeds. Exotische vogels, tropische planten en panters uit de jungle. Je ziet ze terug als print, maar ook als (soms iets wat kitscherige) beelden.

  VT wonen en design beurs

  Luxe

  Het overkoepelende woord van deze beurs is toch wel “Luxe”. Rijke materialen, lange royale gordijnen, weelderige stoffen, vloerkleden en hoogpolige tapijten, warme kleuren en grote gebaren. Wil je inspiratie voor een luxe interieur? Kijk dan eens op het Pinterest bord dat ik hiervoor maakte.

  VT Wonen & Design beurs

  Ik ben benieuwd wat jullie van deze trends vinden. Wil je het toepassen in jouw interieur? Ik help je graag! Neem contact met me op via de contactpagina om te kijken wat de mogelijkheden zijn en wie weet heb jij binnenkort één van deze trends in huis!

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more

  Hoe kies ik het juiste vloerkleed?

  Het juiste vloerkleed kiezen is niet makkelijk. Naast dat er ontzettend veel keus is en je moet bedenken wat je Read more