Ga naar de inhoud

Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel bijhouden en de laatste interieurtrends in huis hebben. Maar hoe doe je dat zonder hier te veel geld uit te geven? Ik ga het je vertellen.

  Keep it small

  “If you can’t do great things, do small things in a great way”

  Ik weet het… je vind iets mooi en dat wil je graag in huis halen. Je slaat hier volledig in door en voor je het weet is er geen plek in huis meer over waar je kunt kijken zonder dat je het ziet. Herkenbaar, maar dit is helemaal niet nodig! Soms kun je met kleine aanpassingen ook een grote verandering creëren.

  Neutrale basis

  Kies voor een neutrale/tijdloze basis of een basis die je makkelijk kunt aanpassen. Kies er bijvoorbeeld voor om alle wanden in een neutrale kleur te verven, op één wand na. Deze wand kun je dan aanpassen aan de trend van het moment. Denk aan een trendkleur of een behangetje met een hip dessin.

  Op de foto’s hieronder zie je hoe Jaimy van JaimyInterieur dit erg mooi doet. Haar bank, vloer(kleed), gordijnen en lampen blijven hetzelfde, maar door het veranderen van de kleur op de muur, de kussens en een aantal accessoires creëert ze telkens een compleet nieuw interieur.

  4 verschillende interieurs jaimy

  Woonaccessoires

  Deze truc kun je ook makkelijk toepassen met je accessoires. Kies voor een paar grote items die voor langere tijd mooi blijven en vul dit aan met trendy vondsten. Op deze manier kun je jouw huis ook met een klein budget en niet te veel moeite up to date houden.

  Budgettip: Als je merkt dat een trend voor langere tijd zal blijven, wacht dan nog even met spulletjes kopen. Vaak kun je in het begin van een trend maar bij een paar (dure) winkels producten vinden die binnen de trend passen. Als je even een maandje wacht, dan vind je ze overal voor een veel betere prijs.

  Doe het lekker zelf

  Ik ben er een grote voorstander van: Doe-het-zelf projecten! Hoeveel leuker is het om iets zelf te maken en daar super trots de hele dag naar kunnen kijken. Heb lef en pak die hamer en schroeftol. Die verf en die kwast. Steek de handen uit de mouwen en ga aan de slag. Probeer maar gewoon. Het is niet erg als het niet helemaal perfect is. Het is ZELFGEMAAKT, dan mag dat.

  Naast dat je lekker bezig bent, is het vaak ook een stuk goedkoper om je oude meubeltjes op te knappen of van een paar stukken hout iets te maken. Ook een muur zelf pimpen is stukken goedkoper dan een iemand inhuren. En geloof me: iedereen kan behangen met vliesbehang en verven lukt ook prima!

  Kijk vooruit

  Sommige trends duren jaren, andere zijn na een paar maanden weer over. Dit weet niemand van tevoren helemaal zeker, maar er zijn mensen die dit aardig goed kunnen inschatten. Denk aan Bloggers, Interieurstylisten en Trendwatchers. Zij zijn dagelijks bezig met trends en hebben een vrij goede vooruitziende blik. Lees wat zij te vertellen hebben. Welke trends komen eraan en welke trends zien we het komende jaar niet meer terug? Aan de hand hiervan kun je bepalen in welke hoeveelheid jij de trend laat terugkomen in huis, hoeveel geld je hieraan uitgeeft en of je de trend überhaupt wel in huis moet halen of dat deze bijna weer voorbij is.

  Wil je op de hoogte blijven? Ik schrijf regelmatig blogs over upcoming trends en trends die we gedag gaan zeggen.

  Jouw smaak!

  Uiteraard is het belangrijk om altijd te kijken naar jouw eigen smaak. Een trend kan nog zo hip zijn, maar als het niet bij jou past ben je er snel op uitgekeken en is het sowieso zonde van het geld.

  Heel veel succes!

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Hoe kies ik het juiste vloerkleed?

  Het juiste vloerkleed kiezen is niet makkelijk. Naast dat er ontzettend veel keus is en je moet bedenken wat je Read more

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *