Ga naar de inhoud

Dé kleur van het jaar 2020 volgens Flexa

  Ik vind het altijd zo’n leuk moment om naar uit te kijken: het moment waarop een verfmerk, zoals Flexa, de kleur van het jaar bekend maakt. Een zorgvuldig gekozen kleur waarvan ze hopen dat iedereen die op de muur gaat smeren. En ik kan je vertellen, er is groot kans dat deze nieuwe kleur bij mij op de muur komt! Ik vind het een geweldig mooie kleur en zie al heel veel mooie combinaties voor me. Om jullie een beetje te helpen en hopelijk te inspireren, heb ik een aantal kleurencombinaties uitgewerkt in een interieurontwerp. Wil je liever een advies op maat? Scrol dan even helemaal door naar beneden of laat het me weten via het contactformulier.

  Tranquil Dawn

  Jaaaaa, daar is ‘ie dan! Dé kleur van het jaar 2020 volgens Flexa: Tranquil Dawn. Een zachte groene kleur, geïnspireerd door de kleuren van het ochtendlicht. Waarom “het ochtendlicht” zal je misschien denken… In 2020 gaat er een nieuw decennium van start. En bij Flexa dachten ze: nieuw decennium, nieuw begin, een nieuwe dag is ook een nieuw begin en het nieuwe decennium start net zo vanzelfsprekend als dat het iedere ochtend weer licht wordt. Daarom hebben ze zich laten inspireren door de prachtige zachte en rustgevende tinten van het licht in de ochtend.

  Trend voor 2020

  Maar dit is niet de enige reden dat ze voor Tranquil Dawn hebben gekozen natuurlijk. Anders zou iedereen wel Trend Forecaster kunnen worden… Ze hebben ook uitgebreid onderzoek gedaan naar de trends voor het komende jaar. En dát vind ik dus heel interessant. Wat gaat er het komende jaar gebeuren? Niet alleen op interieurgebied, maar overal in de wereld. Alles hangt namelijk aan elkaar vast.

  Tranquil dawn flexa

  De conclusie is dat we heel veel gebruik maken van technologie. Bewust of onbewust, het is aanwezig. Het maakt ons leven makkelijker, maar tegelijkertijd ook chaotischer en drukker. Als tegenhanger daarvan willen we meer de “Human Touch”, zoals Flexa dit noemt. Rust, ruimte om te ontspannen en tot jezelf te komen. Maar ook ruimte voor positieve interactie en welzijn. En hierbij gaat de kleur Tranquil Dwan ons helpen!

  Kleurpallet

  Het leuke aan deze nieuwe kleur is niet alleen dat het een mooie kleur is, maar dat hij ook heel goed te combineren is. De kleur veranderd zelfs subtiel van tint wanneer je het combineert met een andere kleur.

  Flexa creëert altijd 4 totaal verschillende kleurenpaletten binnen het thema rondom de kleur van het jaar. Dit jaar is het thema “Human Touch” en hieronder zie je de verschillende kleurenpaletten in volgorde van mijn voorkeur:

  Toepassing

  Tjah, heel leuk die kleuren allemaal, maar hoe pas je de nieuwe kleur nou toe in jouw interieur? Ik ga je helpen! Hieronder vind je een aantal fijne kleurencombinaties en op Pinterest heb ik een bord gemaakt vol inspiratie. Wie weet zit er een combinatie tussen voor jouw interieur.

  Zit dé combinatie er voor jou niet tussen? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier en we kijken samen verder aan de hand van een interieuradvies, zodat ook jij deze prachtige hippe kleur in huis kan halen.

  de kleur van het jaar 2020 flexa

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more