Ga naar de inhoud

De Flexa kleur van het jaar 2023: Wild Wonder

  Dit jaar is alweer het 20e jaar dat Flexa dé kleur van het jaar bekend maakt. Deze kleur is een kleur die zorgvuldig gekozen is door een team van specialisten die kijken naar de trends. Zowel op het gebied van interieur als daarbuiten.

  De kleur van 2023 is “Wild Wonder” en staat voor de kracht en de magie van de natuur. Het is een natuurlijke tint die goed dient als basistint in een ruimte. Het straalt warmte, positiviteit en energie uit. De kleur is geïnspireerd op de kleur van tarwe met een vleugje groen.

  Kleurenpaletten

  Het overkoepelende thema is “Het wonder van de natuur”. Binnen dat thema heeft Flexa vier kleurenpaletten samengesteld waarbij de kleur van het jaar “Wild Wonder” centraal staat. Als jullie mij een beetje kennen, dan weet je dat ik vaak voor een palet met groentint erin val. Lush is dan ook mijn favoriete palet. Maar ook de Flow kleuren spreken mij erg aan en ik vind dat er bij de Raw kleuren erg mooie kleuren tussen zitten die de basis kunnen zijn voor een interieur.

  Lush kleuren:

  Deze kleuren stralen rust, comfort en weelde uit. Het lila accent maakt het geheel vrolijk en speciaal.

  Wild wonder flexa lush kleuren

  Buzz kleuren:

  Dit palet doet denken aan een veld vol met wilde bloemen. Het straalt energie, plezier en harmonie uit.

  wild wonder flexa buzz kleuren

  Raw kleuren:

  Warme, rijke kleuren zorgen voor een prachtig neutraal palet. Geïnspireerd door stro, paddenstoelen en houtkleuren. Mooi warm en rustig.

  wild wonder flexa raw kleuren

  Flow kleuren:

  Deze kustkleuren staan voor het ritme en de getijden van het leven. Het geeft hoop op vernieuwing en helpt ons om balans te vinden.

  wild wonder flexa flow kleuren

  Inspiratie

  Om jullie te inspireren en te helpen met het toepassen en combineren van deze kleur in het interieur, heb ik een paar verschillende accessoires plannen gemaakt. Ik ga er hierbij voor het gemak vanuit dat je de kleur “Wild Wonder” op de wand doet.

  Tip: Daar waar we jarenlang slechts één muur in een kleur schilderde en de rest neutraal hielden. Daar kiezen we er nu steeds vaker voor om meerdere wanden een kleur te geven. De Flexa kleur van het jaar 2023 is erg geschikt om bijvoorbeeld alle wanden mee te schilderen. Of kies 2 of 3 aangrenzende wanden. Je zou zelfs het plafond mee kunnen nemen in de kleur Wild Wonder!

  Accessoires plan

  Onder ieder plan vind je de linkjes naar de webshops waar je de items kunt kopen.

  Wild wonder flexa

  Link naar webshop: vloerkleed, kussen paars, kussen lila, salontafels, bloempot, kaarsenhouder, plantenhanger, vaas petrol, kandelaren hout, kandelaar glas beige, kandelaar glas antraciet, lila dinerkaarsen, groene stompkaars, klok, bijzettafel, vachtje.

  Tip: wees creatief! De petrol kleurige bank zou je ook kunnen zien als fauteuil of als sierkussen op jouw huidige bank bijvoorbeeld.

  Wild wonder Flexa

  Link naar webshop: kussen print, kussen taupe, kussen streep, salontafels hout, salontafel wit, vloerkleed, kussen wave, kussen blauw, wanddecoratie, houten beeld, kandelaar, kandelaren messing, dinerkaars swirl, vaas, messing box, teddy poef

  Wild wonder Flexa

  Link naar webshop: kussen boho, kussen print, kussen taupe, kussen franjes, kussen bruin, kussen bruin/wit, kussen witte franjes, poef, vloerkleed, bijzettafel, vaas, wandkleed, dienblad, kandelaar set van 3, vaasjes, kaars, cognac bloempot, vaas

  Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om de kleur te combineren. Gebruik bijvoorbeeld twee kleuren voor op de muren of schilder meubels, zoals een kast, in een kleur uit het palet. Uiteraard mag je ook een andere kleur kiezen, maar de kleuren uit het palet zijn een veilige keuze, omdat ze allemaal goed combineren met de kleur van het jaar. Meer tips over het combineren van de kleurenpaletten die Flexa heeft samengesteld vind je rond de 8e minuut in de video onder aan deze pagina.

  Wil je uitgebreider advies of wil je de kleur anders toepassen in jouw interieur? Dan kunnen we samen werken aan een mooi op maat gemaakt plan. Maak dan snel een afspraak voor een interieuradvies.

  Let op!

  Een kleur is in iedere ruimte anders. Het is afhankelijk van de combinatie met de rest van het interieur, zoals meubels, gordijnen, de vloer, etc. Ook de lichtinval heeft invloed op hoe een kleur uitpakt. Fel zonlicht maakt Wild Wonder lichter. Warm kunstlicht maakt de kleur geler.  Koel Noorderlicht haalt de groentoon naar boven. Licht vanuit zuiden brengt geel toon naar boven.

  Test daarom altijd de kleur d.m.v. een kleurtester in de betreffende ruimte en op de plek waar je de kleur gaat toepassen.

  Flexa aan het woord

  In deze video wordt goed uitgelegd waarom er voor deze kleur is gekozen én ze geven goede tips en inspiratie om de kleur toe te passen.

  Tips zoals:

  • Banen of vlakken op de muur maken met kleur. Lees ook mijn blog over verftrends.
  • De keuken restylen met verf. Dit past helemaal in mijn straatje als het over duurzaamheid gaat.
  • Eén geheel creëren in de eethoek door de tafel en de wand in dezelfde kleur te schilderen vind ik ook een erg leuke tip. Dit zorgt voor eenheid en rust.
  • Ze benoemt ook het herhalen van kleur. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Dit is heel belangrijk en zorgt voor eenheid en verbinding. Daarom ook het accessoire plan.

  Persoonlijk advies

  In de video zie je dat er steeds meerder kleuren gecombineerd worden. Een interieur bestaat nooit uit maar één kleur. Dat is ook gelijk het meest lastige aan een interieur, want hoe creëer je toch een samenhangend en tegelijkertijd spannend geheel? Ik kan je daarbij helpen!

  Wil je persoonlijk advies voor jouw interieur? Neem dan contact met mij op via de contact pagina. We maken een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken waarbij en hoe ik jou kan helpen. Zie ik jou binnenkort?

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more

  Hoe kies ik het juiste vloerkleed?

  Het juiste vloerkleed kiezen is niet makkelijk. Naast dat er ontzettend veel keus is en je moet bedenken wat je Read more

  De meest gemaakte fouten bij het inrichten

  Je huis (opnieuw) inrichten is hartstikke leuk, maar tegelijkertijd ook best lastig. Waar moet je beginnen? Hoe creëer je een Read more