Meteen naar de inhoud

Een bruintint als basiskleur is helemaal van nu!

  Een bruintint als basiskleur stoffig en oubollig? Helemaal niet! Als je het op de juiste manier combineert is het zelfs een geweldige kleur. Een kleur die helemaal van deze tijd is en eigenlijk van alle tijden, want bruin is tijdloos. Toch moest ik wel even wennen toen uit het trendrapport bleek dat bruin de komende jaren (misschien wel tientallen jaren) dé kleur gaat worden. In deze blog vertel ik je waar die twijfels bij mij vandaan kwamen, waarom er juist voor de kleur bruin gekozen is en hoe je de trendkleur kunt toepassen in jouw interieur.

  Bruin?!

  Dat was mijn eerste reactie. In mijn ogen was bruin inderdaad oubollig, donker en deed het me denken aan het interieur van mijn oma. Totdat ik erover na ging denken en ik erachter kwam dat bruin eigenlijk een hele fijne kleur is. Bruin heb je in heel veel tinten en niet alleen in de kleur bruin die stoffig aanvoelt. Ik had de kleur zelfs onbewust al vaak gebruikt in interieuradviezen. Zonder dat ik het wist was ik dus al enthousiast.

  Hoe langer ik erover nadacht, hoe meer ik er van overtuigd raakte dat bruin inderdaad hip is. Als je het op de juiste manier gebruikt tenminste. Pas namelijk wel op dat je niet te veel bruintinten gebruikt, want dan loop je het risico dat het alsnog een saai geheel wordt. Hoe je de kleur wel goed kunt toepassen laat ik je aan het eind van deze blog zien.

  Waarom bruin?

  Toen ik de visie achter deze kleurtrend hoorde, klonk het eigenlijk heel logisch. Bruin doet ons denken aan de natuur, laat ons letterlijk aarden en het geeft rust en warmte waardoor de ruimte al snel uitnodigend wordt. In een wereld waar je niet meer om de technologie en hectiek heen kan, zijn we op zoek naar rust. Een plek om even helemaal op te laden. En wat is een beter plek daarvoor dan thuis?

  De afgelopen jaren hebben we veel grijstinten en zwart gebruikt in onze interieurs. Zeker ook mooie kleuren, maar ze kunnen snel kil en onpersoonlijk aanvoelen. Door bruin als basiskleur toe te passen in het interieur, creëer je een rustige en warme basis. Bruin heb je in oneindig veel tinten. Van zandkleur tot cognac en van beige tot chocoladebruin. Zo is er altijd een bruintint die bij jou past en die je toe kan passen in jouw interieur.

  Zo pas je de kleur toe in jouw interieur

  bruintint als basiskleur

  Kijk altijd wat bij je past. Ben jij niet van de donkere kleuren? Ga dit dan ook zeker niet doen, want hier raak je snel op uitgekeken. Misschien past een lichte zandkleur op de muur beter bij jou? Of een mooie bruine houten vloer? Een cognac kleurige bank?

  Probeer altijd verschillende tinten met elkaar te combineren voor een spannend geheel. Blauw past bijvoorbeeld heel erg goed bij bruin. De koele blauwtint wordt gelijk een stuk warmer door het te combineren met een bruintint. Met kleurencombinaties en toepassingen van bruintinten in het interieur vind je op mijn Pinterest account.

  Een bruintint als Kleur van het jaar 2021

  Meerdere merken hebben een bruintint gekozen als Kleur van het jaar 2021. Benieuwd welke kleuren dit zijn en hoe je dit combineert met andere kleuren? Je vindt het in deze blog.

  Wil je advies over kleur in jouw woning? Neem vrijblijvend contact met me op via de contact pagina op de website en vraag naar de mogelijkheden. Samen kunnen we kijken wat bij jou past en hoe dit toegepast kan worden in jouw interieur.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zo laat je jouw huis groter lijken

  Iedereen (oké, bijna iedereen) wil wel groter wonen. Dat vinden we gewoon fijn, wat ruimte om ons heen. Al is Read more

  Dé trends voor 2019 voor de tuin en het balkon

  Buiten is eigenlijk net zo belangrijk als binnen. Vaak besteden mensen wel veel aandacht aan het interieur, maar laten ze Read more

  Vtwonen en Design beurs 2018

  Wat was het leuk en wat heb ik weer veel gespot en veel inspiratie op gedaan tijdens de Vtwonen en Read more

  Welke kleur waar?

  Oké, je hebt eindelijk bedacht welke kleur je gaat kiezen voor op de muur. Dat is al een hele stap! Read more

  Hoe kies je het beste de kleur voor op de muur?

  Je hebt besloten dat je de muur in een andere kleur wilt schilderen. Dus op naar de bouwmarkt om een Read more

  Flexa kleur van het jaar 2019: Spiced Honey

  We moeten nog een paar maanden wachten voordat het 2019 is, maar de kleur van het jaar is al bekend Read more