Ga naar de inhoud

Dit zijn de verftrends voor 2021

  Een wand in één kleur schilderen kan iedereen (bedenken), maar je kan zoveel meer doen met de wanden! In interieuradviezen probeer ik hier vaak creatief mee om te gaan. Maar wat is eigenlijk hip op dat gebied? Is een lambrisering nog steeds oké? En welke kleuren gebruik je dan? In deze blog vertel ik je wat de verftrends zijn van dit moment!

  Moeder natuur

  Een trend die we op dit moment veel zien is de natuurlijke trend. Warme kleuren, natuurlijke materialen en organische vormen. Bij die interieurtrend horen uiteraard veel bruintinten en aardetinten. Denk aan zandkleur, terracotta, cacaobruin, mosterdgeel, mosgroen en de kleuren van de herfst. Het is niet voor niets dat de kleur van het jaar 2021 bij veel merken een bruintint is.

  verftrends 2021

  Duurzaam

  Maar niet alleen qua uitstraling gaan we “back to nature”, we denken ook steeds vaker aan welke verf we kiezen. Is het ecologisch verantwoorde verf? Wat is de impact op het leefklimaat in huis? Is het duurzaam? Er zijn inmiddels heel veel verfmerken die duurzame verf verkopen en die verf is echt niet duurder, van mindere kwaliteit of minder mooi van kleur dan de verf van bekende merken die we al kennen.

  Mat

  Matte verf wint het overduidelijk van zijdeglans of hoogglans verf. We gebruiken matte verf om meubels te restylen, schilderen onze kozijnen ermee (soms ook om het effect te krijgen van een stalen deur/kozijn), pimpen de keuken met matte verf en we geven de wanden een poederachtige matte look. Deze matte uitstraling zorgt voor zachtheid in ons interieur en geeft rust.

  Ton sur ton

  Dit betekent “toon op toon” oftewel “kleur op kleur”. De harde contrasten qua kleur verdwijnen en maken plaats voor meer subtiele combinaties. Dat zorgt voor rust in het interieur. Kies bijvoorbeeld voor meerdere groentinten bij elkaar. In verschillende nuances, tinten en structuren geeft dit toch een spannend geheel.

  Een mooie manier om deze trend toe te passen is met een lambrisering. Het bovenste deel verf je in een lichtere tint dan het onderste deel, maar wel beide in dezelfde kleurtint.

  Kleurvlakken

  Dat brengt ons gelijk bij de volgende trend: kleurvlakken schilderen. De wanden verdelen in verschillende vlakken is helemaal van nu. Denk aan een lambrisering, een kleurvlak bij de eettafel of achter de bank, misschien zelfs een vlak die de hoek om gaat. In deze Interieurtip van de week op Instagram vind je een paar inspirerende voorbeelden.

  Plafond mee schilderen

  Voor veel mensen is dit echt wel next level, maar we zien het steeds vaker. Daar waar voorheen de plafonds altijd wit moesten zijn, mogen ze nu een kleurtje krijgen. Verf het plafond in de slaapkamer mee in dezelfde kleur als de wanden. Maak een strook die doorloopt op het plafond zoals hiernaast bij de haard gedaan is. Schilder de schuine wanden op zolder in een kleur. Maak een nisje waar de bank in komt te staan door een deel van het plafond, de achterwand en een klein stukje van de zijwanden in dezelfde kleur te verven. Of schilder het plafond in een kleur en laat de wanden wit. In het Pinterest bord op het Pinterest account van THUIS en onder aan deze pagina geef ik je genoeg inspiratie. Ik ben benieuwd of jij dit aandurft of dat het nog nét een stap (of twee) te ver is voor jou.

  https://www.instagram.com/p/CAsvjspD-69/

  Persoonlijk advies

  Wil je persoonlijk advies voor jouw interieur? Ik kijk graag met je mee om samen een kleurenplan te maken of ik maak (wanneer je het groots aan wil pakken) een heel interieurontwerp voor je naar jouw wensen en smaak. Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more

  Hoe kies ik het juiste vloerkleed?

  Het juiste vloerkleed kiezen is niet makkelijk. Naast dat er ontzettend veel keus is en je moet bedenken wat je Read more

  De meest gemaakte fouten bij het inrichten

  Je huis (opnieuw) inrichten is hartstikke leuk, maar tegelijkertijd ook best lastig. Waar moet je beginnen? Hoe creëer je een Read more