Ga naar de inhoud

Een duurzaam interieur, wat betekent dat voor mij als styliste?

  Ineens paste de puzzel in elkaar! Onbewust was ik al heel erg bezig met duurzame keuzes in het interieur. Ik restylede meubels, maakte nieuwe producten van ‘oude’ materialen, ik ben voorstander van een interieur waar je lange tijd plezier van hebt en zelfs mijn logo is groen! Okee, dat laatste is een flauw grapje, maar de rest is wel serieus.

  Een logische vervolgstap is het geven van duurzaam interieuradvies. Je zou verwachten dat ik als styliste visueel ben ingesteld en alleen kijk naar hoe iets eruit ziet. Dat is niet helemaal waar. Ik vind het belangrijk om respectvol om te gaan met de wereld waarin we leven (en nee zo zweverig ben ik niet hoor) door onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden en samen te zorgen voor een toekomstbestendige wereld. Soms is het een kleine moeite en soms moeten we even wennen aan deze duurzame keuzes. Ik kan je vertellen, een duurzaam interieur is een kleine moeite en je hoeft hier echt geen concessies voor te doen. Waarom ik jullie allemaal aanraad om voor een duurzaam interieuradvies te gaan vertel ik je hier.

  Een duurzaam interieur

  Duurzaam is een breed begrip en voor iedereen betekent duurzaam iets anders. Wat duurzaam voor mij betekent vertelde ik net al, maar hoe pas je dat nou toe in je interieur? Ik vertel het je hieronder:

  • Kwaliteit in plaats van kwantiteit:

  Kies altijd voor iets dat je mooi vindt! Denk hier goed over na en laat je niet beïnvloeden door trends of meeslepen door impulsaankopen. De praktijk leert ons dat we 9 van de 10 keer snel op die dingen zijn uitgekeken en ze weer weggooien. Zonde! En super belastend voor het milieu. Maak daarom bewuste keuzes en kies voor kwaliteit. Een goede basis van je interieur, waar je echt blij mee bent, is veel duurzamer. En uiteraard kun je weleens iets wisselen qua accessoires of een trend item toevoegen, maar hou het binnen de perken.

  duurzaam interieur
  • Hergebruik:

  Mijn grootste hobby! Ik vind het de uitdaging om van iets ‘ouds’ iets nieuws te maken. Dat kan door het een likje verf of een nieuw stofje te geven, misschien kun je het repareren of kun je het een hele nieuwe functie geven. Zo maak ik bijvoorbeeld kussens van kapotte spijkerbroeken en kijk ik bij de kringloop en thuis naar dingen die ik een tweede leven kan geven. Misschien zie je bij andere mensen iets staan waar zij op uitgekeken zijn, maar die jij wel leuk vindt en kun je ruilen.

  • Respect:

  Ik vind dit een van de belangrijkste onderdelen van duurzaamheid. Respect voor mens, natuur en milieu. Eerlijke materialen die gewonnen zijn zonder blijvende schade achter te laten. Verwerkt door mensen die werken onder goede omstandigheden. En verwerkt en vervoerd op een manier die niet belastend is voor het milieu.

  • Gezond binnenklimaat:

  Hiermee bedoel ik dat jouw woning weinig nodig heeft om het klimaat in huis fijn leefbaar te maken. Denk daarbij niet alleen aan zonnepanelen en een warmtepomp om energie en warmte op te wekken, maar ook aan weinig toxische stoffen in huis halen, goede isolatie en ventilatie, ramen met raamdecoratie om de temperatuur in huis te regelen en planten die de lucht (deels) zuiveren. Een gezond binnenklimaat zorgt voor een fijn gevoel en dat is heel belangrijk.

  Hoe pas je dit toe in jouw interieur?

  Een woning of interieur zal nooit 100% duurzaam zijn, maar door bewust hier mee bezig te zijn kun je al een groot verschil maken. Het is in ieder geval een goed begin!

  Ik kan me voorstellen dat dit allemaal heel logisch klinkt, maar dat je het lastig vindt om het concreet toe te passen in jouw interieur. Ik help je graag! Met een duurzaam interieuradvies gaan we samen op zoek naar producten die jouw interieur duurzaam maken én die helemaal passen bij jouw stijl en smaak. Een duurzaam interieuradvies werkt hetzelfde als een ‘gewoon’ interieuradvies, alleen zijn de keuzes die we maken duurzaam.

  Wil je vrijblijvend kennis maken om te kijken wat ik voor jou kan betekenen? Klik dan op de button hieronder om naar de contactpagina te gaan.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more

  De meest gemaakte fouten bij het inrichten

  Je huis (opnieuw) inrichten is hartstikke leuk, maar tegelijkertijd ook best lastig. Waar moet je beginnen? Hoe creëer je een Read more

  10 redenen waarom een interieuradvies echt iets voor jou is

  Waarschijnlijk, aangezien je dit artikel leest, is jouw gedachte: “Heb ik een interieuradvies nodig?”, ”Is het niet een beetje zonde Read more