Ga naar de inhoud

10 redenen waarom een interieuradvies echt iets voor jou is

  Waarschijnlijk, aangezien je dit artikel leest, is jouw gedachte: “Heb ik een interieuradvies nodig?”, ”Is het niet een beetje zonde van het geld?”, “Ik red het zelf ook wel. We kijken wel hoever we komen.” of “Is het wel iets voor mij?”. Je bent niet de enige en dat is ook de reden dat ik deze blog schrijf!

  Er zijn zoveel mensen die twijfelen over of een interieuradvies wel iets voor hun zal zijn en of het het geld wel waard is. En soms is de één wel overtuigd, maar is hun partner dat nog niet. Ook dan is het goed om dit te (laten) lezen. Ik geef je namelijk 10 redenen waarom een interieuradvies wel echt iets voor jou is.

  #1 Iedereen wil een mooi huis waar hij/zij zich in thuis voelt

  De eerste en meest belangrijke reden. Jouw huis is jouw thuis. Tenminste, zo zou het moeten voelen. Het is van jou (of van jullie samen) en je moet je er (beide) prettig voelen. Een interieurstyliste kan ervoor zorgen dat de sfeer in het interieur fijn voelt. Ook als je ieder een andere smaak hebt, het is jullie huis, dus het moet voor beide als een thuis voelen.

  #2 Omdat je wil dat het wordt zoals je in je hoofd hebt

  Vaak hebben mensen al een beetje een idee over wat ze willen (het is niet erg als je dit niet hebt, geen zorgen). Maar een idee hebben over wat je wilt is iets anders dan dat het ook echt wordt wat je in je hoofd hebt. En ik snap dat je het het liefst zelf wil doen en dat hulp inschakelen soms lastig is, want het is immers jouw huis en je hebt zelf ook goede ideeën. Maar je wil ook dat het wordt zoals je in gedachten hebt en met die vertaalslag kan een interieurstyliste goed helpen.

  #3 Thuis kom je tot rust en laad je op

  Als je uit je werk kom, dan wil je tot rust komen. En waar is dat nou heerlijker dan thuis? Je rust kun jeniet alleen pakken door op de bank te gaan zitten en te relaxen. Rust kun je ook uit je omgeving halen. Een interieur kan namelijk goed bijdragen aan het gevoel van rust in huis.

  #4 Jouw interieur is een weerspiegeling van wie jij bent

  In je huis ontvang je je gasten. Het moet dus geen verkeerd beeld geven van hoe jij bent, maar een weerspiegeling zijn van wie je bent. Samen met een interieurstyliste kun je jouw persoonlijke smaak ontdekken en dit vertalen naar een mooi eigen interieur. Het beste van beide dus: jouw persoonlijke smaak en de styling kwaliteiten van de styliste.

  #5 Je bent er (als het goed is) heel vaak

  We kunnen altijd erg genieten van mooie plekken. Een fijne vakantie, een mooi aangekleed event, een museum, een sfeervol ingericht restaurant, etc. Maar daar zijn we altijd maar tijdelijk… Als het goed is breng je meer tijd door in je eigen huis dan op deze plekken. Het is iets blijvends waar je altijd naar terug keert. Dus is het het dan niet meer dan waard om hier geld aan uit te geven?

  #6 Verkeerde keuzes kunnen je gevoel op een slechte manier beïnvloeden

  Een verkeerde kleur op de muur of een onprettig materiaal kunnen je gevoel negatief beïnvloeden. Terwijl de juiste kleur en materiaal het juist positief kunnen beïnvloeden. Het is dus heel belangrijk om hier goed over na te denken. En van een plaatje kopiëren is prima, maar in iedere ruimte werk een kleur anders dus het zal nooit hetzelfde gevoel geven als op het plaatje.

  #7 Miskopen zijn zonde van je geld

  Miskopen kosten niet alleen veel meer geld dan een interieuradvies. Denk bijvoorbeeld aan een bank, behang, een kast of zelfs een vloer die niet past in het geheel. Dat is niet goedkoop…  Maar een miskoop in de basis zorgt ook nog eens voor eindeloze bergen aan accessoires die je koopt omdat je het toch gezellig probeer te maken. Uiteindelijk heb je een huis (en kasten) vol en heb je nog niet bereikt wat je wilde bereiken met jouw interieur. Zonde! Een interieurstyliste kijkt naar het grote geheel en zal ervoor zorgen dat de basis goed is. Dit voorkomt onnodige uitgaves en miskopen.

  #8 Met een interieuradvies bespaar je tijd

  Regelmatig naar woonwinkels om inspiratie op te doen en te kijken wat er allemaal is, uren scrollen op Pinterest, woonmagazines doorbladeren en noem maar op. Het is allemaal leuk. Tot op een zekere hoogte… Dan wordt het vervelend omdat het moet en je iedere keer verbijsterd bent in het enorme aanbod en dan nog verwarder naar huis gaat. Het kost niet alleen tijd, maar ook energie.

  Een interieurstyliste kan een gepersonaliseerde selectie maken uit al deze mogelijkheden, door te luisteren naar jouw wensen. Deze worden vertaald naar een paar opties die goed aansluiten bij wat je wilt, zonder dat je daar uren voor in de weer bent.Daarnaast is het fijn dat je het niet alleen hoeft te doen. Iemand kijkt met je mee en helpt je om keuzes te maken.

  #9 Je ontdekt mogelijkheden die je zelf waarschijnlijk niet zou zien

  Soms zie je door de bomen het bos niet meer, zit je vast in de huidige indeling of vind je het moeilijk om spannende keuzes te maken. Een interieurstyliste kijkt met een frisse blik naar jouw interieur en ziet het op een heel andere manier. Daarnaast is het zijn/haar vak om creatieve oplossingen te bedenken, de meest efficiënte indeling te ontdekken en spannende combinaties te maken. Deel je wensen en laat je verrassen!

  #10 Het wordt één geheel

  Een interieurstyliste denkt in het totaalplaatje en zorgt ervoor dat jouw interieur één geheel wordt. Vaak vind je zoveel dingen leuk en is het lastig om hierin een keuze te maken of om het smaakvol te combineren. Samen met een interieurstyliste ontdek je jouw woonstijl nog beter en maak je hier keuzes in. Hij/zij kijkt altijd naar het grote geheel, zodat het geen ratjetoe aan stijlen wordt, maar een prachtig samenhangend geheel.

  Tip: Een interieurstyliste die gekoppeld is aan een winkel geeft vaak gratis advies maar wil ook iets verkopen, dus zal eerder denken in haar straatje dan écht luisteren naar wat jij wil. Kies daarom liever voor een onafhankelijke styliste. Het is een investering, maar je krijgt wel het interieur dat echt bij jou past.

  Heb je interesse en wil je graag dat ik mee kijk naar jouw interieur? Neem dan gerust contact met me op en we maken een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *