Ga naar de inhoud

Dit is wat een verf make-over kan doen voor jouw interieur!

    Een interieur make-over hoeft niet heel moeilijk, ingrijpend en duur te zijn. Dat is wat veel mensen wel denken. Maar met een kleine aanpassing kun je soms een groot verschil maken. Daarom laat ik je in deze blog zien wat het doet als je jouw interieur een verf make-over geeft.

    Herken je dit?

    Herken jij jezelf in één of meerdere van de onderstaande punten?

    • Je bent uitgekeken op de huidige kleur op de muur…
    • Je wilt rust en warmte creëren in jouw interieur…
    • Het is tijd dat alles weer een nieuwe verflaag krijgt…
    • Alle muren zijn wit en je weet niet wat je er mee moet doen…
    • Je weet niet welke kleur je moet kiezen

    • De ruimte voelt kil aan…
    • Je wilt meer samenhang in jouw interieur…
    • Met een klein budget wil je een groots effect bereiken…

    Lees dan zeker verder, want dan ben jij toe aan een (verf) make-over!

    Rust creëren

    Tijdens de gesprekken die ik heb met mijn klanten, merk ik vaak dat ze erg neigen naar wit. “Alle muren wit, want dat laat de ruimte groter lijken en is lekker fris en rustig.” Tegelijkertijd willen ze gezelligheid en warmte voelen in hun interieur. Daar gaan al een aantal dingen mis… Ten eerste is het een misvatting dat wit rust geeft. Een klant van mij vertaalde dat laatst heel mooi:

    verf make-over

    Dat kleur rust kan geven (als je het goed doet tenminste) ten opzichte van wit komt omdat het contrast met de andere kleuren in de ruimte kleiner is. Meer tips over hoe je rust kunt creëren in jouw interieur vertel ik je in deze blog met Interieurtips voor rust in huis.

    In deze visualisatie laat ik je zien wat ik bedoel. Door het contrast te verkleinen en gebruik te maken van een mooie zandkleur op de muur, maak je het geheel minder hard en dus prettiger om naar te kijken.

    Tip: Een nieuwe kleur introduceren in het interieur doe je niet alleen door de muur te schilderen. Laat de kleur op verschillende plekken (minstens 3 plekken) terugkomen door bijvoorbeeld accessoires in die kleur toe te voegen aan jouw interieur.

    Wat kleur doet met de ruimte

    Kleur kan heel veel doen met een ruimte. Je kunt de ruimte langer laten lijken, het plafond optisch verhogen, de ruimte minder smal maken, etc. Daarnaast kan met kleur bepalen welk gevoel je de ruimte geeft. Geel staat voor energie en vrolijkheid. Groen staat voor rust en werkt stress verlagend. Paars staat voor creativiteit. Zo heeft iedere kleur en zelfs iedere kleurnuance een andere eigenschap. Ik laat je het verschil zien. Welk gevoel krijg je bij de ruimte met de gele wanden? En welk gevoel krijg je bij diezelfde ruimte met groene wanden (swipe)?

    Kleine aanpassing, groot resultaat

    verf make-over zwarte kast witte kast

    Je hoeft niet altijd groots te denken als je jouw interieur wilt veranderen (het mag wel natuurlijk). Ten eerste kost dat heel veel energie en tijd en ten tweede kost het veel geld. Een verf make-over is een goede budgetvriendelijke oplossing die je in een middagje kan uitvoeren. Hiernaast zie je wat het doet als je een meubel een andere kleur geeft.

    Of wat het verschil is wanneer je een klein vlak in een andere kleur verft. Ik heb het voorbeeld van de hele muur schilderen er ook bij gedaan zodat je alles in één oogopslag kan vergelijken.­­

    Ik hoop dat ik je met deze voorbeelden en tips heb kunnen inspireren en motiveren om aan de slag te gaan met jouw interieur!

    Kom je er niet uit? Wil je zien wat een kleur doet in jouw interieur? Wil je tips over het toepassen van kleur in jouw interieur? Of wil je het wel groots aanpakken maar ben je het overzicht een beetje kwijt of ben je bang dat er geen eenheid ontstaat (en nee door alles grijs, zwart, wit te doen en meubels uit dezelfde serie te kiezen ontstaat er geen mooie balans en eenheid)? Ik help je graag tijdens een interieuradvies! Neem vrijblijvend contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden.

    Misschien vind je dit ook interessant?
    Terug van weggeweest: Tegels!

    Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

    Interieurtips voor rust in huis

    Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

    Zo maak je jouw huurhuis gezellig

    Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

    Hoe kies ik het juiste vloerkleed?

    Het juiste vloerkleed kiezen is niet makkelijk. Naast dat er ontzettend veel keus is en je moet bedenken wat je Read more

    De meest gemaakte fouten bij het inrichten

    Je huis (opnieuw) inrichten is hartstikke leuk, maar tegelijkertijd ook best lastig. Waar moet je beginnen? Hoe creëer je een Read more

    Ga de hoogte in!

    Vaak zie ik, als ik ergens kom, dat mensen niet de hoogte in durven met hun interieur. Alles blijft vaak Read more