Ga naar de inhoud

Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is niet zo makkelijk… Alhoewel de verhuurders steeds soepeler worden, mag je in veel huizen nog steeds geen gaatjes in de muren boren en grote aanpassingen doen aan het huis.

  Maar hoe maak je van dat standaard huurhuis dan jouw eigen gezellige plekje? Ik heb een paar tips voor je.

  Ga de hoogte in

  Doordat je niet in de muren mag boren, heb je al snel de neiging om alles laag te houden. In de bovenste helft van de kamer gebeurd vaak niks. Dat is supersaai en vaak helemaal niet nodig. Ga de hoogte in en maak bijvoorbeeld gebruik van een oude deur die je tegen je wand laat leunen of staande panelen. Bekleed ze met kurk en gebruik het als mega prikbord. Beplak ze met behang in een toffe print. Of schroef er plankjes op, zodat je toch nog wandplankjes hebt om de kleine pareltjes in jouw interieur op tentoon te stellen. Ook een leuke decoratie ladder of hoge planten werken erg goed om de lange wanden optische te doorbreken.

  Vind je de ruimte te groot en wil je graag knusse hoekjes creëren? Of wil je niet de hele tijd tegen je (vaak niet opgeruimde) aanrecht aan kijken? Denk dan eens aan een roomdivider!

  Verlichting

  De verlichting is ook altijd een lastig dingetje in huurhuizen. Om het gezellig te maken in huis, is het belangrijk om goede verlichting te hebben. Kies bijvoorbeeld niet alleen voor een hanglamp in het midden van de kamer, maar zorg dat er meerdere hoekjes verlicht worden.

  Een goede manier om dit te doen in huurhuizen, is door gebruik te maken van vloerlampen en tafellampen. Je kunt ze plaatsen waar je maar wilt. En doordat ze een stekker hebben, hoef je niet in de muren te boren en moeilijk te doen met draadjes, maar steek je gewoon de stekker in het stopcontact.

  huurhuis gezellig maken

  Wanden

  Hoe maak je nou iets leuks van je wand, terwijl je niet mag boren en geen spijkers in de muur mag slaan? Dat is niet zo moeilijk. Laat bijvoorbeeld (grote) fotolijsten of schilderijen tegen de muur aan leunen of hang posters op met tape.

  Sommige behangsoorten kan je heel eenvoudig weer verwijderen, zonder resten achter te laten. Je moet de muur na het verwijderen van het behang wel goed afnemen met een warme, vochtige doek en waarschijnlijk weer een keer overschilderen om de gele vlekken weg te halen. Maaaaar het is dus zeker een optie!

  Vloer

  Je kan het heel slecht treffen en een ontzettend lelijke vloer in huis hebben. Die vloer moet er waarschijnlijk in blijven. Je kunt er een vinyl vloer overheen leggen die niet verlijmd hoeft te worden, maar dit is niet goedkoop. Een goede oplossing voor dit probleem, is om een enorm vloerkleed kopen die bijvoorbeeld bijna de hele zithoek bedekt. Je kunt ook verschillende kleinere vloerkleedjes kopen en als een soort collage bij elkaar en over elkaar leggen. Het voordeel van een vloerkleed is dat je het mee kunt nemen naar een volgend huis.

  Styling

  Investeer voor de styling van je huurhuis in kleine producten. Hiermee bedoel ik decoratie, woonaccessoires en kleine meubelen. Het is niet de bedoeling dat je alleen maar kleine dingen gaat kopen en die bij elkaar zet. Het is belangrijk om ook wat grotere meubelen te hebben, zoals een bank of een kast. Maar wat ik wil zeggen is: die hoekbank die je koopt, heeft vaak precies de verkeerde hoek in een volgend huis en kun je daardoor toch niet meenemen. Voor dat prachtige bijzettafeltje en die mooie lamp kun je vaak wél een plekje vinden in je volgende huis.

  Advies

  Hopelijk hebben jullie iets aan de tips die ik je zojuist heb gegeven. Kom je er nou nog steeds niet uit? Neem dan gerust contact met me op voor een interieuradvies.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more

  Hoe kies ik het juiste vloerkleed?

  Het juiste vloerkleed kiezen is niet makkelijk. Naast dat er ontzettend veel keus is en je moet bedenken wat je Read more

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *