Meteen naar de inhoud

Ga de hoogte in!

  Vaak zie ik, als ik ergens kom, dat mensen niet de hoogte in durven met hun interieur. Alles blijft vaak veilig onder de grens van 1.20 meter. Dat vind ik zo jammer. Het is echt niet eng om boven die grens uit te komen. Het is juist alleen maar fijn! Door verschil je creëren in hoogte maak je een interieur spannend. Er gebeurd iets! Maar hoe doe je dit dan? Dat kan op verschillende manieren. Wat die manieren zijn vertel ik je hieronder.

  Hoge meubelen

  Heel veel meubels zijn laag. Denk bijvoorbeeld aan een bank, een dressoir of de eettafel. Die komen allemaal tot ongeveer dezelfde hoogte. Als je dan om je heen kijkt als je in huis sta, dan springt er niet echt iets uit voor je gevoel. Kies daarom ook eens voor een iets hoger meubel. Er zijn prachtige (half)open kasten te koop waar je mooie woonaccessoires in tentoon kan stellen. Of misschien een mooie boekenkast, waar in je boeken, planten en woonaccessoires afwisselt.

  Tip: Wat niet echt een meubel is, maar wel goed doet voor het zicht, is de schouw mooi betegelen/in een donkerdere kleur schilderen tot aan het plafond of een houten paneel maken achter de tv.

  Behang

  Een behangvlak behoort meer tot de basis van het interieur, maar het bevind zich wel boven die 1.20 meter waar ik het net over had. En het zorgt er tevens voor dat de ruimte hoger lijkt. Toch is alleen een behangvlak niet genoeg om spanning te creëren in jouw interieur. Het is wel een goed begin!

  (Hang)planten

  Daar is ‘ie weer: Planten! Het lijkt bijna wel het stilistische wondermiddel voor ieder interieur. En zo ook voor dit “probleem”. Planten zijn ideaal om hoogte te creëren in huis. Kies bijvoorbeeld voor een grote plant en prop hem niet in de hoek, maar zet hem ergens meer in het midden. Je zult zien dat het ontzettend veel doet! Ook hangplanten zijn perfect om hoogteverschil te creëren. En ja het is spannend om in je plafond te boren, maar het is gekker als het er niet hangt, dan dat er eventueel een gaatje in je plafond zit.

  Tip: Ook planten of grote vazen met (nep) bloemen erin op een sidetable zijn fijn voor wat hoogteverschil.

  Schilderijen/posters/wanddeco/plankjes

  Dit is weer een uitdaging voor mensen met een angst voor gaatjes boren in de muur. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook heel veel oplossingen om iets op te hangen, zonder dat je in de muur hoeft te boren.

  Door iets aan de muur te hangen gebeurt er iets. Iets boven die 1.20 meter. Iets dat een interieur spannender maakt. Kies voor één mooi groot schilderij, poster of doek of maak een collage van verschillende kleine items, zoals fotolijstjes, posters, ansichtkaarten afgewisseld met bijvoorbeeld een wandkandelaar of wandhanger. Wat je ook doet, ik vind het altijd belangrijk dat het een groot gebaar is. Dus niet overal een beetje, maar één groot wouw effect! Inspiratie vind je op de blog die ik hierover schreef.

  Zelf ben ik ook helemaal fan van de letterbak. Klein of groot. Leeg of helemaal vol. Ze zijn gaaf! En denk ook eens aan een mooie klok. Dit breek optisch ook even de grote kale wand en je kunt gelijk zien hoe laat het is.

  Roomdivider

  Ideaal als je een grote ruimte knusser wilt maken, maar ook om wat meer de hoogte in te gaan met je interieur. Kijk voor inspiratie eens op het Pinterest bord hieronder:

  Ladder of een wandrek

  Ze zijn al een tijdje hip en ik kan er geen genoeg van krijgen: de houten laddertjes die je tegen de muur kan zetten. Je kunt er lichtjes doorheen vlechten, er een mooi plaid overheen hangen of wat planten, maar gewoon zo is hij ook al mooi. En hoog!

  Lampen

  Verlichting mag je nooit vergeten! Niet alleen omdat het je interieur kan maken of breken, maar ook omdat je er hoogteverschil mee kunt creëren. Een grote hanglamp doet bijvoorbeeld al veel voor een ruimte (hetzelfde effect als de hangplanten). Maar denk ook eens aan een vloerlamp. Een mooie staande vloerlamp bij de bank of een booglamp bij de zit- of eethoek. Twee vliegen in één klap: hoogte en sfeer!

  Heb je deze tips gelezen en denk je: en nu? Als je er zelf niet uit komt, dan help ik je graag verder! Neem gerust contact met me op via het contactformulier en we kijken er samen naar tijdens een interieuradvies.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Dé kleur van het jaar 2020 volgens Flexa

  Ik vind het altijd zo’n leuk moment om naar uit te kijken: het moment waarop een verfmerk, zoals Flexa, de Read more

  Zo laat je jouw huis groter lijken

  Iedereen (oké, bijna iedereen) wil wel groter wonen. Dat vinden we gewoon fijn, wat ruimte om ons heen. Al is Read more

  Ontdek jouw woonstijl

  Heb jij ook moeite met het bepalen van jouw stijl in het interieur? Vind je zoveel dingen leuk en kun Read more

  Dé trends voor 2019 voor de tuin en het balkon

  Buiten is eigenlijk net zo belangrijk als binnen. Vaak besteden mensen wel veel aandacht aan het interieur, maar laten ze Read more

  Histor kleur van het jaar 2019: Quiet Clearing

  Ik vind het altijd een leuk moment wanneer de kleur van het jaar bekend wordt gemaakt. Ik ben niet alleen Read more

  Styling musthaves

  Zie je bij anderen vaak van die gezellige hoekjes en leuk gestylde plekjes in huis, maar heb je geen idee Read more

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.