Ga naar de inhoud

Ga de hoogte in!

  Vaak zie ik, als ik ergens kom, dat mensen niet de hoogte in durven met hun interieur. Alles blijft vaak veilig onder de grens van 1.20 meter. Dat vind ik zo jammer. Het is echt niet eng om boven die grens uit te komen. Het is juist alleen maar fijn! Door verschil je creëren in hoogte maak je een interieur spannend. Er gebeurd iets! Maar hoe doe je dit dan? Dat kan op verschillende manieren. Wat die manieren zijn vertel ik je hieronder.

  Hoge meubelen

  Heel veel meubels zijn laag. Denk bijvoorbeeld aan een bank, een dressoir of de eettafel. Die komen allemaal tot ongeveer dezelfde hoogte. Als je dan om je heen kijkt als je in huis sta, dan springt er niet echt iets uit voor je gevoel. Kies daarom ook eens voor een iets hoger meubel. Er zijn prachtige (half)open kasten te koop waar je mooie woonaccessoires in tentoon kan stellen. Of misschien een mooie boekenkast, waar in je boeken, planten en woonaccessoires afwisselt.

  Tip: Wat niet echt een meubel is, maar wel goed doet voor het zicht, is de schouw mooi betegelen/in een donkerdere kleur schilderen tot aan het plafond of een houten paneel maken achter de tv.

  Behang

  Een behangvlak behoort meer tot de basis van het interieur, maar het bevind zich wel boven die 1.20 meter waar ik het net over had. En het zorgt er tevens voor dat de ruimte hoger lijkt. Toch is alleen een behangvlak niet genoeg om spanning te creëren in jouw interieur. Het is wel een goed begin!

  (Hang)planten

  Daar is ‘ie weer: Planten! Het lijkt bijna wel het stilistische wondermiddel voor ieder interieur. En zo ook voor dit “probleem”. Planten zijn ideaal om hoogte te creëren in huis. Kies bijvoorbeeld voor een grote plant en prop hem niet in de hoek, maar zet hem ergens meer in het midden. Je zult zien dat het ontzettend veel doet! Ook hangplanten zijn perfect om hoogteverschil te creëren. En ja het is spannend om in je plafond te boren, maar het is gekker als het er niet hangt, dan dat er eventueel een gaatje in je plafond zit.

  Tip: Ook planten of grote vazen met (nep) bloemen erin op een sidetable zijn fijn voor wat hoogteverschil.

  Schilderijen/posters/wanddeco/plankjes

  Dit is weer een uitdaging voor mensen met een angst voor gaatjes boren in de muur. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook heel veel oplossingen om iets op te hangen, zonder dat je in de muur hoeft te boren.

  Door iets aan de muur te hangen gebeurt er iets. Iets boven die 1.20 meter. Iets dat een interieur spannender maakt. Kies voor één mooi groot schilderij, poster of doek of maak een collage van verschillende kleine items, zoals fotolijstjes, posters, ansichtkaarten afgewisseld met bijvoorbeeld een wandkandelaar of wandhanger. Wat je ook doet, ik vind het altijd belangrijk dat het een groot gebaar is. Dus niet overal een beetje, maar één groot wouw effect! Inspiratie vind je op de blog die ik hierover schreef.

  Zelf ben ik ook helemaal fan van de letterbak. Klein of groot. Leeg of helemaal vol. Ze zijn gaaf! En denk ook eens aan een mooie klok. Dit breek optisch ook even de grote kale wand en je kunt gelijk zien hoe laat het is.

  Roomdivider

  Ideaal als je een grote ruimte knusser wilt maken, maar ook om wat meer de hoogte in te gaan met je interieur. Kijk voor inspiratie eens op het Pinterest bord hieronder:

  Ladder of een wandrek

  Ze zijn al een tijdje hip en ik kan er geen genoeg van krijgen: de houten laddertjes die je tegen de muur kan zetten. Je kunt er lichtjes doorheen vlechten, er een mooi plaid overheen hangen of wat planten, maar gewoon zo is hij ook al mooi. En hoog!

  Lampen

  Verlichting mag je nooit vergeten! Niet alleen omdat het je interieur kan maken of breken, maar ook omdat je er hoogteverschil mee kunt creëren. Een grote hanglamp doet bijvoorbeeld al veel voor een ruimte (hetzelfde effect als de hangplanten). Maar denk ook eens aan een vloerlamp. Een mooie staande vloerlamp bij de bank of een booglamp bij de zit- of eethoek. Twee vliegen in één klap: hoogte en sfeer!

  Heb je deze tips gelezen en denk je: en nu? Als je er zelf niet uit komt, dan help ik je graag verder! Neem gerust contact met me op via het contactformulier en we kijken er samen naar tijdens een interieuradvies.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *