Ga naar de inhoud

De interieurtrends van 2023/2024

  Ook dit jaar bezocht ik weer de VTwonen&design beurs en het lijkt mij leuk om met jullie te delen wat ik daar gezien heb en welke trends ik daar heb gespot.

  Ik zag een aantal verrassende dingen, zoals het gebruik van diepe en warme kleuren. En de huidige trends, soms net in een ander jasje. Maar ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik het niet héél vernieuwend vond. Ik zat net zelfs deze blog met trends voor 2022, en mijn “oude” blog met vloerentrends te lezen en ik zag nog veel overeenkomsten. Een kleine tegenvaller op trendgebied dus helaas, maar dat betekent niet dat er niets moois te zien was natuurlijk. Kijk snel verder!

  Raw materials

  Wat mij het meest opviel was het materiaalgebruik. Grove stoffen zag ik in zowel gordijnen en banken, als vloerkleden. Ook veel natuurlijke materialen, grof hout, de betonlook die we veel zien (ook op de wanden), vilt, geperste materialen van vezels, linnen en “ruig” metaal.

  In deze categorie valt ook de kunst die ik zag, waarbij de draden van het naaien, los over het kunstwerk hangen.

  Diepe, warme interieurs

  Hele diepe en warme kleuren hadden de overhand. Ik heb bijna geen pasteltint meer gezien. Ik vond het bijzonder om te ervaren hoe deze kleuren mij gelijk een thuis gevoel gaven. Heel uitnodigend en rustgevend.

  interieurtrends 2024

  Japandi meets industrieel

  De Japandi stijl zien we nu heel veel. Rustgevende interieurs met veel natuurlijke materialen, warme zachte kleuren en organische vormen. Deze woonstijl is een combinatie van Scandinavisch design en Japans minimalisme. Op de woonbeurs werd deze stijl gecombineerd met stoere elementen uit de industriële woonstijl. Een interessante combinatie die nét iets meer pit uitstraalt.

  interieurtrends 2024

  Etnische vibes

  De laatste tijd had ik een aantal klanten die graag Afrikaanse invloeden in hun interieur terug wilde zien, omdat zij in Afrika gewoond hadden bijvoorbeeld. Ik herken dit dus inmiddels maar al te goed en zag dit subtiel terugkomen op de VTwonen&designbeurs. Ik zag Afrikaanse printjes (maar dan in westerse kleuren) en wanddecoratie. Maar ook dingen die mij een soort woestijn gevoel gaven, zoals behangetjes met een landschap en zelfs cactussen.

  interieurtrends 2024
  etnische woonstijl trends 2024

  Tegels

  Tegels zijn zeker niet meer suf en ouderwets en passen in bijna alle woonstijlen. Vooral kleine wandtegeltjes, zoals de langwerpige tegels, KitKat tegels, Vinger tegels, ovale tegels en mozaïektegels zijn hip. Je ziet ze op bijvoorbeeld een haardombouw, de vensterbank, in de keuken, op een bar, een meubel bekleed met tegeltjes of zelfs een deel van de wand in de woonkamer of hal.

  Opvallend vond ik ook de prachtige grote tegels met een printje van VTwonen.

  interieur inspiratie vtwonen en design beurs
  interieurtrends tegels vtwonen en design beurs

  Ribbels

  Ik weet even niet hoe ik het anders moet noemen. Hopelijk zeggen de afbeeldingen hieronder genoeg en snappen jullie wat ik bedoel. Een bepaald reliëf en lijnenspel, wat we al veel zagen met de lattenwanden, zie je nu op meerdere manieren terugkomen. De tegeltjes die ik hierboven al noemde. De prachtige wandpanelen van Orac Decor. Maar ook een omlijsting op de kastdeuren. Houten shutters stralen ook dit gevoel uit.

  interieurtrends alternatief lattenwand

  Nieuwe vloeren

  Bijna direct bij binnenkomst had ik al een geweldige vloer gespot. Een pvc-vloer die “wild” gelegd was. Heel inspirerend! Ook zag ik gietvloeren met kurk erin, een Hongaarse punt die flauwer gelegd was waardoor een heel ander effect ontstaat en prachtige natuursteen (look) vloeren.

  interieurtrends vloeren 2024

  Ben jij geïnspireerd geraakt óf wil je juist helemaal iets anders dan wat je hier ziet, maar lukt het je niet om de vertaling te maken naar jouw interieur? Ik help je graag tijdens een interieuradvies!

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more

  Hoe kies ik het juiste vloerkleed?

  Het juiste vloerkleed kiezen is niet makkelijk. Naast dat er ontzettend veel keus is en je moet bedenken wat je Read more

  De meest gemaakte fouten bij het inrichten

  Je huis (opnieuw) inrichten is hartstikke leuk, maar tegelijkertijd ook best lastig. Waar moet je beginnen? Hoe creëer je een Read more