Meteen naar de inhoud

Dit zijn de vloerentrends van dit moment

    Een vloer kies je niet voor een paar jaar en ik begrijp dat je niet voor een té specifieke vloer wilt gaan. Toch zijn er steeds weer nieuwe trends op het gebied van vloeren die heel inspirerend kunnen zijn. Deze trends blijven gelukkig langer dan de modetrends en passen helemaal bij de interieurtrends voor de komende jaren. Benieuwd welke vloeren we de komende jaren gaan terugzien in het interieur? Je vindt het in deze blog.

    Kleuren trends

    De houtlook/houten vloer zal altijd blijven vanwege zijn fijne natuurlijke uitstraling, maar er zijn oneindig veel kleurnuances voor een houten vloer. Welke kleuren passen bij de trends voor de komende jaren?

    De lichte vergrijsde tinten gaan plaats maken voor de warmere, donkere tinten. Denk aan gerookt eiken of aan een walnootachtige afwerking.

    vloerentrends donkere houten vloer

    Keramisch parket

    De houten vloer blijven we dus voorlopig gewoon zien, maar een houten vloer is niet altijd praktisch. In deze drukke tijden houden we van praktisch en hebben we geen zin om de vloer ieder jaar in de olie te zetten of met een droge doek achter iedereen aanrennen die met natte schoenen naar binnen loopt. De vloer moet tegen een stootje kunnen, zodat hij lang mee gaat. We willen de vloer vaak doorleggen in de keuken, dus het moet tegen waterspetters kunnen. En veel mensen kiezen voor vloerverwarming, dus de vloer moet goed de warmte geleiden.

    Dan kom je uit bij keramisch parket! Een super praktische en onderhoudsvriendelijke tegelvloer mét houtlook. Je zou de tegels zelfs kunnen toepassen in de badkamer.

    vloerentrends keramisch parket

    Duurzame keuzes

    We kunnen er bijna niet meer omheen: duurzaamheid en milieuvriendelijke keuzes maken voor het interieur. Dat geldt ook voor de vloeren.

    Pvc-vloeren zijn hartstikke trendy, maar waren niet altijd milieuvriendelijk. Soms bevatte ze zelf stoffen die giftig zijn voor ons… Gelukkig worden er steeds meer milieuvriendelijkere pvc-vloeren ontwikkeld die niet schadelijk zijn voor mens en dier. Kijk goed naar de keurmerken als je voor een pvc-vloer gaat kijken.

    Een ander milieuvriendelijk materiaal is kurk. Een kurkvloer met houtlook is een prima keuze voor een ruimte die niet intensief gebruikt wordt en waar de zon niet volop naar binnen schijnt. Niet veel ruimtes voldoen aan deze eisen, dus daarom werk ik zelf niet vaak met een kurkvloer, maar het is wel echt een prachtig materiaal. Het werkt zelfs geluiddempend.

    Waar ik wel steeds vaker mee werk zijn de vloeren van Forbo. Forbo besteed heel veel aandacht aan duurzaamheid en heeft prachtige vloeren. De marmoleumvloer is bijvoorbeeld de eerste CO2 neutraal geproduceerde vloer ter wereld.

    Heb je een prachtige boerderij? Dan is een mooie robuuste natuursteen tegelvloer natuurlijk heel mooi én duurzaam.

    Roestlook tegels

    Deze trend is nieuw en ik ben er nu al verliefd op. De roestlook/cortenstaal zagen we wel al in de tuin en de roestkleur zagen we al veel in het interieur. Maar deze uitwerking kende ik nog niet. Heel gaaf!

    vloerentrends roestlook tegels

    Nostalgische patronen

    De visgraat vloer kennen we denk ik allemaal wel en dit prachtige legpatroon zal voorlopig blijven. Een variant daarop die we minder zien is de Hongaarse punt. Een soortgelijk patroon, maar hier zijn de planken in verstek gezaagd en vormen een punt.

    Wat we nog niet veel zien, maar wat we wel vaker zullen gaan zien de komende jaren is de kasteelvloer. Het is lastig uit te leggen hoe dit patroon eruitziet. Daarom heb ik een afbeelding toegevoegd, je ziet het hieronder aan de rechterkant. Hopelijk spreekt de afbeelding voor zich.

    vloerentrends

    Wollen vloerkleden en tapijt

    De natuurlijke vloerkleden zijn in opkomst. Daar waar we eerst veel Perzische tapijten en patchwork vloerkleden zagen, zien we nu meer natuurlijke materialen zoals jute en wol. Vooral de wollen tapijten zijn erg fijn, omdat ze zacht zijn er ze een zelfreinigende werking hebben. Ik denk zelfs dat we steeds vaker tapijt zullen zien op bijvoorbeeld de verdieping met de slaapkamers. Het voelt luxer en dat past goed bij de trends van dit moment.

    Vind je het lastig om een vloer te kiezen voor jouw woning? Ik help je graag tijdens een interieuradvies! “Gewoon” een mooie vloer roepen doe ik niet. Zoals je hierboven al ziet zijn er zoveel mooie keuzes. Ik vind het belangrijker om samen met jou te kijken wat bij jou en jouw woonstijl past. We gaan dus een compleet plan maken. Heb je interesse? Neem dan contact op via het contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.

    Misschien vind je dit ook interessant?
    Trend gespot!

    Het interieur heeft behoefte aan warmte. En dan bedoel ik niet dat je de kachel aan moet zetten (is wel Read more

    De eerste trend van 2017: Kurk!

    Het nieuwe jaar is begonnen! Nieuw jaar, nieuwe trends. Dat gebeurt natuurlijk niet van de één op de andere dag, Read more

    Terug van weggeweest: Tegels!

    Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

    Blue for you!

    Blauw is echt een hele hippe kleur op het moment. Vooral de vergrijsde blauw en denim blauw zijn heel populair. Read more

    Lentekriebels! Dé voorjaarskleuren van 2017

    Voelen jullie de lentekriebels ook al weer op komen borrelen? Voor de meeste mensen betekend dit dat ze optimistisch worden, Read more

    Trend #1: Soft romance

    Afgelopen week was de vt wonen&design beurs in de RAI in Amsterdam. Dit is hét begin van het interieurseizoen en Read more