Meteen naar de inhoud

Hoe pas je een moodboard of extreme trend subtiel toe in huis?

  Vaak zie ik dat mensen een beetje schrikken als ik ze het moodboard laat zien voor hun interieur. Ze vinden het veel te extreem zoals het er daaruit ziet. En dat klopt! Hetgeen dat je ziet pas je (bijna) altijd subtieler toe in het interieur dan hoe je het op het moodboard te zien is. Het namelijk veel duidelijker als het visueel sterk aanwezig is. Wanneer je het op het moodboard al subtiel laat zien, is het veel moeilijker om het toe te passen in het interieur.

  Het grappige is dat wanneer ik iemand zelf een moodboard laat maken, ze precies hetzelfde doen dan ik. Ze laten het veel ‘overdrevener’ zien dan hoe ze het zouden willen. Tijdens een workshop “Moodboard maken” heeft iemand zelfs een keer gezegd: “Als je aan het begin van de middag dit moodboard aan me liet zien, dan had ik je voor gek verklaard. En nu heb ik het zelf gemaakt en ben ik er heel blij mee.”

  In deze blog vertel ik je hoe je een moodboard of een bepaalde trend die je in eerste instantie veel te heftig vind, subtiel kunt toepassen in huis.

  Hou de basis rustig

  Rust in de basis van je interieur is denk ik het allerbelangrijkste. Hierdoor krijg je ook de kans om iets subtiel toe te passen. Kies voor de basis bijvoorbeeld voor neutrale kleuren op de muur. Dit hoeft niet per se wit te zijn, maar een lichte grijs of bruin kan ook prima. Wat je wel kunt doen is bijvoorbeeld één wand in een kleur verven van het moodboard. Kies dan niet gelijk de meest heftige kleur, maar kijk welke kleur geschikt is voor een groot vlak.

  Ook de grote meubels zou ik niet te uitgesproken doen. Kies bijvoorbeeld een bank die je op verschillende manieren/in verschillende stijlen kunt afstylen.

  De kunst zit hem in de accessoires

  Die bank, waar ik het hierboven over had, kun je dus op verschillende manieren afstylen. En dit is waar het leuk wordt! Doordat je de trend of woonstijl laat zien door middel van accessoires, kun je makkelijk wisselen van stijl zonder dat het je telkens heel veel geld kost. Zie hiervoor ook de blog “Budgettips”

  Hier zit ook de subtiliteit

  Doordat je de basis (het grote deel) rustig houdt en de trend/woonstijl laat zien in de accessoires (kleine dingetjes), is de verhouding gelijk al goed. Tenzij je natuurlijk over de top ga met accessoires… Maar over het algemeen zijn de accessoires een klein deel van je interieur.

  Bij accessoires denk ik o.a. aan:

  • kussens
  • plaid
  • kandelaren en waxinelichthouders
  • vloerkleed
  • vazen
  • lampje
  • wanddecoratie
  • bijzettafeltje
  • fauteuil (is wel al aan de grote kant)

  Welke elementen uit het moodboard gebruik je dan?

  Maar ja welke elementen uit het moodboard ga je dan gebruiken voor je accessoires? Kijk hiervoor naar vormen, materialen en kleuren. Welke vormen zie je veel terugkomen in je moodboard? Zie je bijvoorbeeld veel ronde vormen? Kies dan voor accessoires met ronde vormen. Zie je veel messing? Misschien is een messing kandelaar dan leuk.

  En het allerbelangrijkste is: zorg voor balans! Dus ga niet op één plek helemaal los met een bepaalde kleur of materiaal. Maar laat de kleur verspreid door de ruimte terugkomen.

  Lukt het niet?

  Lukt het je niet of heb je na het lezen van deze blog nog steeds geen idee? Ik help je graag! We kunnen aan de hand van het moodboard bijvoorbeeld samen gaan shoppen, ik maak een shoppingpagina voor je en/of een 3D visualisatie waar je al een duidelijk beeld krijgt van het interieur.

  Ben je benieuwd wat de trends van het moment zijn? Je leest het in de nieuwst trendblog.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Dé kleur van het jaar 2020 volgens Flexa

  Ik vind het altijd zo’n leuk moment om naar uit te kijken: het moment waarop een verfmerk, zoals Flexa, de Read more

  Zo laat je jouw huis groter lijken

  Iedereen (oké, bijna iedereen) wil wel groter wonen. Dat vinden we gewoon fijn, wat ruimte om ons heen. Al is Read more

  Ontdek jouw woonstijl

  Heb jij ook moeite met het bepalen van jouw stijl in het interieur? Vind je zoveel dingen leuk en kun Read more

  Dé trends voor 2019 voor de tuin en het balkon

  Buiten is eigenlijk net zo belangrijk als binnen. Vaak besteden mensen wel veel aandacht aan het interieur, maar laten ze Read more

  Histor kleur van het jaar 2019: Quiet Clearing

  Ik vind het altijd een leuk moment wanneer de kleur van het jaar bekend wordt gemaakt. Ik ben niet alleen Read more

  Styling musthaves

  Zie je bij anderen vaak van die gezellige hoekjes en leuk gestylde plekjes in huis, maar heb je geen idee Read more

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.