Ga naar de inhoud

Hoe pas je een moodboard of extreme trend subtiel toe in huis?

  Vaak zie ik dat mensen een beetje schrikken als ik ze het moodboard laat zien voor hun interieur. Ze vinden het veel te extreem zoals het er daaruit ziet. En dat klopt! Hetgeen dat je ziet pas je (bijna) altijd subtieler toe in het interieur dan hoe je het op het moodboard te zien is. Het namelijk veel duidelijker als het visueel sterk aanwezig is. Wanneer je het op het moodboard al subtiel laat zien, is het veel moeilijker om het toe te passen in het interieur.

  Het grappige is dat wanneer ik iemand zelf een moodboard laat maken, ze precies hetzelfde doen dan ik. Ze laten het veel ‘overdrevener’ zien dan hoe ze het zouden willen. Tijdens een workshop “Moodboard maken” heeft iemand zelfs een keer gezegd: “Als je aan het begin van de middag dit moodboard aan me liet zien, dan had ik je voor gek verklaard. En nu heb ik het zelf gemaakt en ben ik er heel blij mee.”

  In deze blog vertel ik je hoe je een moodboard of een bepaalde trend die je in eerste instantie veel te heftig vind, subtiel kunt toepassen in huis.

  Hou de basis rustig

  Rust in de basis van je interieur is denk ik het allerbelangrijkste. Hierdoor krijg je ook de kans om iets subtiel toe te passen. Kies voor de basis bijvoorbeeld voor neutrale kleuren op de muur. Dit hoeft niet per se wit te zijn, maar een lichte grijs of bruin kan ook prima. Wat je wel kunt doen is bijvoorbeeld één wand in een kleur verven van het moodboard. Kies dan niet gelijk de meest heftige kleur, maar kijk welke kleur geschikt is voor een groot vlak.

  Ook de grote meubels zou ik niet te uitgesproken doen. Kies bijvoorbeeld een bank die je op verschillende manieren/in verschillende stijlen kunt afstylen.

  De kunst zit hem in de accessoires

  Die bank, waar ik het hierboven over had, kun je dus op verschillende manieren afstylen. En dit is waar het leuk wordt! Doordat je de trend of woonstijl laat zien door middel van accessoires, kun je makkelijk wisselen van stijl zonder dat het je telkens heel veel geld kost. Zie hiervoor ook de blog “Budgettips”

  Hier zit ook de subtiliteit

  Doordat je de basis (het grote deel) rustig houdt en de trend/woonstijl laat zien in de accessoires (kleine dingetjes), is de verhouding gelijk al goed. Tenzij je natuurlijk over de top ga met accessoires… Maar over het algemeen zijn de accessoires een klein deel van je interieur.

  Bij accessoires denk ik o.a. aan:

  • kussens
  • plaid
  • kandelaren en waxinelichthouders
  • vloerkleed
  • vazen
  • lampje
  • wanddecoratie
  • bijzettafeltje
  • fauteuil (is wel al aan de grote kant)

  Welke elementen uit het moodboard gebruik je dan?

  Maar ja welke elementen uit het moodboard ga je dan gebruiken voor je accessoires? Kijk hiervoor naar vormen, materialen en kleuren. Welke vormen zie je veel terugkomen in je moodboard? Zie je bijvoorbeeld veel ronde vormen? Kies dan voor accessoires met ronde vormen. Zie je veel messing? Misschien is een messing kandelaar dan leuk.

  En het allerbelangrijkste is: zorg voor balans! Dus ga niet op één plek helemaal los met een bepaalde kleur of materiaal. Maar laat de kleur verspreid door de ruimte terugkomen.

  Lukt het niet?

  Lukt het je niet of heb je na het lezen van deze blog nog steeds geen idee? Ik help je graag! We kunnen aan de hand van het moodboard bijvoorbeeld samen gaan shoppen, ik maak een shoppingpagina voor je en/of een 3D visualisatie waar je al een duidelijk beeld krijgt van het interieur.

  Ben je benieuwd wat de trends van het moment zijn? Je leest het in de nieuwst trendblog.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *