Ga naar de inhoud

Dit zijn de interieurtrends voor 2019

  De afgelopen tijd heb ik zoveel mooie ontwikkelingen gezien op het gebied van interieur. Daar waar we eerst veel recycling, industrieel en pastels zagen, zien we nu veel meer luxe in het interieur. Heel erg leuk om te zien! Ik neem jullie dan ook graag even mee langs alle trends van het moment, met de do’s en vooral ook de don’ts.

  Luxe

  Zoals ik al zei stralen de interieurs van nu één en al luxe uit. We hebben meer geld, de economie gaat goed, we hebben behoefte aan warmte en dat laten we zien. Zo worden de salontafels weer groter, zodat er meer lekkere hapjes en drankjes op kunnen. De materialen stralen luxe uit. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van marmer en natuursteen, (mat)goud en natuurlijk velvet!

  Ook de kleuren zijn rijk en warm. Denk aan wijnrood, aubergine paars, oudroze, donkergroen, terracotta, diepblauw en mosterdgeel. Zo heeft Flexa bijvoorbeeld “Spiced Honey” uitgeroepen als kleur van het jaar. Een diepe honingachtige kleur die bijna op goud lijkt. In de blog “Flexa kleur van het jaar 2019” zie je waarom en hoe je deze kleur kunt combineren.

  Don’t: Helemaal over de top gaan met deze trend. Het kan al snel te veel worden. Hier geldt dus niet “Hoe meer, hoe beter” maar pas het met beleid toe. Vind je dit lastig? Schakel dan de hulp in van een expert.

  Metallic

  Ik dacht altijd: je bent er fan van of je bent er geen fan van. Metallic. Ik was er eigenlijk eerlijk gezegd nooit zo gek op, maar zoals ik het nu terugzie in interieurs vind ik het helemaal geweldig! Ik denk dan ook dat de meeste mensen uit zichzelf niet zo snel voor een metallic verf op de muur zouden kiezen… Maar geef het een kans en kijk eens op Pinterest voor deze geweldige inspiratie.

  Don’t: Te veel metallic gebruiken op een plek waar de zon heel erg naar binnen schijnt. Dan wordt het letterlijk een oogverblindend interieur.

  Colour blocking

  In 2019 (en waarschijnlijk ook nog wel de jaren daarna) is kleur een belangrijk onderdeel van het interieur. Er zijn op dit moment twee verschillende manieren waarop je kleuren kunt combineren.

  Bij de eerste ga je helemaal los en zoek je de tegenpolen op. Denk aan blauw met oranje en geel met paars. Dit klinkt vrij heftig, maar kijk eens hoe mooi het kan zijn op de afbeeldingen die ik verzameld heb op Pinterest.

  Vind je dit nou te heftig? Dan is de tweede manier misschien iets voor jou. De tweede manier is namelijk iets subtieler. Hebben jullie weleens gehoord van “Ton sur ton”? Dit betekent dat je kleuren kiest in dezelfde tint. De kleuren liggen dus wat dichter bij elkaar, waardoor er meer rust ontstaat.

  Dont’: Blijf niet in de veilige zone door alles neutraal te houden. Dan is deze trend zeker niet geslaagd. En ook de liefelijke pastelkleuren passen niet meer in deze trend. Dus hoe leuk dat ene kussentje/tafeltje/plaid in de mintgroene kleur ook is, bij deze trend gaat hij er gewoon uit.

  Algemene tip: Ben je fan van deze tips maar vind je ze eigenlijk iets te heftig? In deze blog leg ik je uit hoe je een trend subtiel kunt toepassen in je interieur.

  Ronde vormen

  Deze trend is ons niet helemaal onbekend en zat er al een tijdje aan te komen. Zo zien we steeds meer ronde tafels, maar ook vloerkleden, lampen, accessoires, wanddecoratie en zelfs ronde kussens. Ronde vormen stralen vriendelijkheid uit en breken de rechte lijnen van een interieur. Eigenlijk is deze trend heel simpel: als het maar rond is!

  Modulair wonen

  Alles in de wereld veranderd zo snel! Daar kan ons interieur niet op achter blijven natuurlijk. Daarom kiezen we steeds vaker voor multifunctionele of modulaire items in huis. Dan kunnen we snel schakelen en snel aanpassen aan de situatie of gewoon net waar je zin in hebt.

  Ik ben helemaal fan van de modulaire banken. Die bestaan uit losse onderdelen die je op verschillende manieren aan elkaar kunt schakelen. Zo kun je lekker schuiven en de zithoek aanpassen, zonder een andere bank te hoeven aanschaffen.

  Don’t: zorg dat het niet rommelig wordt doordat er te veel losse elementen in een ruimte staan.

  Extreme wanden

  Daar waar we eerder alle wanden keurig wit hebben geverfd, gaan we nu helemaal los met behang, verf en wanddecoratie. De wanden zijn net grote schilderijen en die mogen gezien worden. Heb je inspiratie nodig? Kijk eens op het Pinterest bord dat ik gemaakt heb met allerlei ideeën voor de wanden.

  Don’t: op alle wanden extreem uitpakken is niet zo’n aanrader. Kies één of twee wanden en hou de rest rustig. En met rustig bedoel ik dat er best een kleurtje op kan, maar er moet niet op iedere wand heel veel gebeuren.

  Groen

  En de laatste trend kunnen we natuurlijk niet weglaten uit deze blog: groen! Je kunt groen op heel veel verschillende manieren toepassen in het interieur. Wil je weten waarom en hoe? Je leest het hier.

  Algemene tip:

  Eigenlijk geldt voor alle bovengenoemde trends, dat het spannender wordt als je het match met een contrasterend iets. Dus combineer een rechte bank met een rond vloerkleed. En een glimmende muur met een matte kast ervoor.

  Ben je helemaal fan van deze trends, maar heb je geen idee hoe je het moet toepassen in huis? Ik help je graag door middel van een interieuradvies. Stuur me gerust vrijblijvend een berichtje via de contactpagina.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *