Ga naar de inhoud

Mooi wat groen kan doen

  En dan bedoel ik niet alleen de echte groene planten, maar gewoon groen in het algemeen! Waarom groen zo fijn is vertel ik je hieronder in deze blog.

  De kleur groen

  mooi wat groen kan doen

  Alle kleuren hebben een bepaalde betekenis. Dat komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar is verbonden met je gevoel. Zo staat rood bijvoorbeeld voor passie, kracht en liefde. Geel geeft je energie. Blauw staat voor rust en vrede. En groen staat voor groei, een fijn gevoel, ambitie, balans en een gevoel vol vertrouwen.

  De kleur groen staat dus voor allemaal fijne gevoelens die passen in een interieur van een woonhuis. Want wie wil zich nou niet zo voelen in huis! Verwerk groen in jouw interieur op de manier waarop jij wil.

  Planten

  Niet alleen de kleur geeft gevoelsmatig een prettig gevoel. Groen in de vorm van planten zijn ook nog eens goed voor het klimaat in huis. Er bestaan namelijk luchtzuiverende planten. Dan denk je misschien dat het maar een paar soorten zijn en dat het hele aparte planten zijn, maar dan heb je het mis. Er zijn ontzettend veel soorten luchtzuiverende planten. Sommige heb je misschien zelfs al in huis. Hieronder zie je een kleine selectie van deze planten, maar er zijn er nog veel meer!

  Naast dat sommige planten een luchtzuiverende werking hebben zijn ze ook heel fijn voor de visuele sfeer in huis. Planten geven je het gevoel dat er geleefd wordt. Dat het een écht huis is en geen stijlstudio. Ze maken het huiselijk en maken een interieur helemaal af.

  Lekker nep

  Heb je niet zo groene vingers? Dat geeft helemaal niks! Groen in de vorm van prints is ook hartstikke leuk. Denk bijvoorbeeld eens aan behang met planten print. Of kussens voor op de bank. Lijstjes aan de muur met groen erin. Wees creatief! Better an oops than a whats if…

  Stylen met groen

  Stylen met groen is zo leuk en ook zo veelzijdig. Een tip die ik je in ieder geval kan geven is: maak het persoonlijk! Hou je van eenvoud? Kies dan bijvoorbeeld voor één grote plant of verf een muur in een subtiele tint groen. Hou je meer van prints? Denk dan eens aan behang of leuke kussens en combineer het eventueel met echte planten. Wil je echt helemaal losgaan met groen? Zoek dan eens naar inspiratie met het zoekwoord “urban jungle”. Dan krijg je genoeg inspiratie boordevol planten, prints en eigenlijk alles gecombineerd op een fijne manier.

  De manier waarop jij groen in huis wilt halen is natuurlijk helemaal aan jou. Lukt het je niet zo goed of weet je het eigenlijk niet echt? Dan kan ik je helpen door middel van een interieuradvies.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *