Meteen naar de inhoud

Mooi wat groen kan doen

  En dan bedoel ik niet alleen de echte groene planten, maar gewoon groen in het algemeen! Waarom groen zo fijn is vertel ik je hieronder in deze blog.

  De kleur groen

  mooi wat groen kan doen

  Alle kleuren hebben een bepaalde betekenis. Dat komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar is verbonden met je gevoel. Zo staat rood bijvoorbeeld voor passie, kracht en liefde. Geel geeft je energie. Blauw staat voor rust en vrede. En groen staat voor groei, een fijn gevoel, ambitie, balans en een gevoel vol vertrouwen.

  De kleur groen staat dus voor allemaal fijne gevoelens die passen in een interieur van een woonhuis. Want wie wil zich nou niet zo voelen in huis! Verwerk groen in jouw interieur op de manier waarop jij wil.

  Planten

  Niet alleen de kleur geeft gevoelsmatig een prettig gevoel. Groen in de vorm van planten zijn ook nog eens goed voor het klimaat in huis. Er bestaan namelijk luchtzuiverende planten. Dan denk je misschien dat het maar een paar soorten zijn en dat het hele aparte planten zijn, maar dan heb je het mis. Er zijn ontzettend veel soorten luchtzuiverende planten. Sommige heb je misschien zelfs al in huis. Hieronder zie je een kleine selectie van deze planten, maar er zijn er nog veel meer!

  Naast dat sommige planten een luchtzuiverende werking hebben zijn ze ook heel fijn voor de visuele sfeer in huis. Planten geven je het gevoel dat er geleefd wordt. Dat het een écht huis is en geen stijlstudio. Ze maken het huiselijk en maken een interieur helemaal af.

  Lekker nep

  Heb je niet zo groene vingers? Dat geeft helemaal niks! Groen in de vorm van prints is ook hartstikke leuk. Denk bijvoorbeeld eens aan behang met planten print. Of kussens voor op de bank. Lijstjes aan de muur met groen erin. Wees creatief! Better an oops than a whats if…

  Stylen met groen

  Stylen met groen is zo leuk en ook zo veelzijdig. Een tip die ik je in ieder geval kan geven is: maak het persoonlijk! Hou je van eenvoud? Kies dan bijvoorbeeld voor één grote plant of verf een muur in een subtiele tint groen. Hou je meer van prints? Denk dan eens aan behang of leuke kussens en combineer het eventueel met echte planten. Wil je echt helemaal losgaan met groen? Zoek dan eens naar inspiratie met het zoekwoord “urban jungle”. Dan krijg je genoeg inspiratie boordevol planten, prints en eigenlijk alles gecombineerd op een fijne manier.

  De manier waarop jij groen in huis wilt halen is natuurlijk helemaal aan jou. Lukt het je niet zo goed of weet je het eigenlijk niet echt? Dan kan ik je helpen door middel van een interieuradvies.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Dé kleur van het jaar 2020 volgens Flexa

  Ik vind het altijd zo’n leuk moment om naar uit te kijken: het moment waarop een verfmerk, zoals Flexa, de Read more

  Zo laat je jouw huis groter lijken

  Iedereen (oké, bijna iedereen) wil wel groter wonen. Dat vinden we gewoon fijn, wat ruimte om ons heen. Al is Read more

  Ontdek jouw woonstijl

  Heb jij ook moeite met het bepalen van jouw stijl in het interieur? Vind je zoveel dingen leuk en kun Read more

  Dé trends voor 2019 voor de tuin en het balkon

  Buiten is eigenlijk net zo belangrijk als binnen. Vaak besteden mensen wel veel aandacht aan het interieur, maar laten ze Read more

  Histor kleur van het jaar 2019: Quiet Clearing

  Ik vind het altijd een leuk moment wanneer de kleur van het jaar bekend wordt gemaakt. Ik ben niet alleen Read more

  Styling musthaves

  Zie je bij anderen vaak van die gezellige hoekjes en leuk gestylde plekjes in huis, maar heb je geen idee Read more

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.