Flexa kleur van het jaar 2019: Spiced Honey

We moeten nog een paar maanden wachten voordat het 2019 is, maar de kleur van het jaar is al bekend bij Flexa. Ieder jaar roept Flexa een kleur uit tot de kleur van het jaar. Ze kijken hierbij naar de trends in de samenleving en aan de hand daarvan maken ze een prognose over hoe deze trend zich zal vertalen naar het interieur. Hier komen vier trends uit voort en in alle vier de trends komt iedere keer één kleur naar voren. In dit geval “Spiced Honey”, de kleur van het jaar 2019. Bij Flexa zegt: “Spiced Honey is een warme amberkleurige tint, geïnspireerd door de schoonheid van honing en gekozen om het optimisme van nu te weerspiegelen. Spiced Honey kan rustgevend, gezellig of levendig zijn naargelang van het palet waarmee je het combineert.”

 

Combineren

De kleur valt goed te combineren met andere kleuren. Zowel met pastels voor een dromerige sfeer als met bijvoorbeeld aubergine voor een luxe uitstraling.

 

Flexa verdeelt de trends altijd in kleurthema’s om ons te helpen met combineren. De thema’s bestaan uit een paar verschillende kleuren die samen een mooi geheel en sfeer vormen. Om jullie een beeld te geven van de toepassing van de thema’s in het interieur, heb ik ze toegepast in een aantal schetsen. Je ziet ze hieronder:

Inspiratie

De kleur “Spiced Honey” is ontzettend veelzijdig en kan goed gecombineerd worden met andere kleuren zoals je hierboven als zag. Heb je meer inspiratie nodig? Ik heb op Pinterest een bord gemaakt die ik regelmatig zal aanvullen met nog meer inspirerende beelden!

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant?
Dé kleur van het jaar 2020 volgens Flexa

Ik vind het altijd zo’n leuk moment om naar uit te kijken: het moment waarop een verfmerk, zoals Flexa, de Read more

Zo laat je jouw huis groter lijken

Iedereen (oké, bijna iedereen) wil wel groter wonen. Dat vinden we gewoon fijn, wat ruimte om ons heen. Al is Read more

Ontdek jouw woonstijl

Heb jij ook moeite met het bepalen van jouw stijl in het interieur? Vind je zoveel dingen leuk en kun Read more

Dé trends voor 2019 voor de tuin en het balkon

Buiten is eigenlijk net zo belangrijk als binnen. Vaak besteden mensen wel veel aandacht aan het interieur, maar laten ze Read more

Histor kleur van het jaar 2019: Quiet Clearing

Ik vind het altijd een leuk moment wanneer de kleur van het jaar bekend wordt gemaakt. Ik ben niet alleen Read more

Styling musthaves

Zie je bij anderen vaak van die gezellige hoekjes en leuk gestylde plekjes in huis, maar heb je geen idee Read more

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.