Meteen naar de inhoud

Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel bijhouden en de laatste interieurtrends in huis hebben. Maar hoe doe je dat zonder hier te veel geld uit te geven? Ik ga het je vertellen.

  Keep it small

  “If you can’t do great things, do small things in a great way”

  Ik weet het… je vind iets mooi en dat wil je graag in huis halen. Je slaat hier volledig in door en voor je het weet is er geen plek in huis meer over waar je kunt kijken zonder dat je het ziet. Herkenbaar, maar dit is helemaal niet nodig! Soms kun je met kleine aanpassingen ook een grote verandering creëren.

  Neutrale basis

  Kies voor een neutrale/tijdloze basis of een basis die je makkelijk kunt aanpassen. Kies er bijvoorbeeld voor om alle wanden in een neutrale kleur te verven, op één wand na. Deze wand kun je dan aanpassen aan de trend van het moment. Denk aan een trendkleur of een behangetje met een hip dessin.

  Op de foto’s hieronder zie je hoe Jaimy van JaimyInterieur dit erg mooi doet. Haar bank, vloer(kleed), gordijnen en lampen blijven hetzelfde, maar door het veranderen van de kleur op de muur, de kussens en een aantal accessoires creëert ze telkens een compleet nieuw interieur.

  4 verschillende interieurs jaimy

  Woonaccessoires

  Deze truc kun je ook makkelijk toepassen met je accessoires. Kies voor een paar grote items die voor langere tijd mooi blijven en vul dit aan met trendy vondsten. Op deze manier kun je jouw huis ook met een klein budget en niet te veel moeite up to date houden.

  Budgettip: Als je merkt dat een trend voor langere tijd zal blijven, wacht dan nog even met spulletjes kopen. Vaak kun je in het begin van een trend maar bij een paar (dure) winkels producten vinden die binnen de trend passen. Als je even een maandje wacht, dan vind je ze overal voor een veel betere prijs.

  Doe het lekker zelf

  Ik ben er een grote voorstander van: Doe-het-zelf projecten! Hoeveel leuker is het om iets zelf te maken en daar super trots de hele dag naar kunnen kijken. Heb lef en pak die hamer en schroeftol. Die verf en die kwast. Steek de handen uit de mouwen en ga aan de slag. Probeer maar gewoon. Het is niet erg als het niet helemaal perfect is. Het is ZELFGEMAAKT, dan mag dat.

  Naast dat je lekker bezig bent, is het vaak ook een stuk goedkoper om je oude meubeltjes op te knappen of van een paar stukken hout iets te maken. Ook een muur zelf pimpen is stukken goedkoper dan een iemand inhuren. En geloof me: iedereen kan behangen met vliesbehang en verven lukt ook prima!

  Kijk vooruit

  Sommige trends duren jaren, andere zijn na een paar maanden weer over. Dit weet niemand van tevoren helemaal zeker, maar er zijn mensen die dit aardig goed kunnen inschatten. Denk aan Bloggers, Interieurstylisten en Trendwatchers. Zij zijn dagelijks bezig met trends en hebben een vrij goede vooruitziende blik. Lees wat zij te vertellen hebben. Welke trends komen eraan en welke trends zien we het komende jaar niet meer terug? Aan de hand hiervan kun je bepalen in welke hoeveelheid jij de trend laat terugkomen in huis, hoeveel geld je hieraan uitgeeft en of je de trend überhaupt wel in huis moet halen of dat deze bijna weer voorbij is.

  Wil je op de hoogte blijven? Ik schrijf regelmatig blogs over upcoming trends en trends die we gedag gaan zeggen.

  Jouw smaak!

  Uiteraard is het belangrijk om altijd te kijken naar jouw eigen smaak. Een trend kan nog zo hip zijn, maar als het niet bij jou past ben je er snel op uitgekeken en is het sowieso zonde van het geld.

  Heel veel succes!

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Dé kleur van het jaar 2020 volgens Flexa

  Ik vind het altijd zo’n leuk moment om naar uit te kijken: het moment waarop een verfmerk, zoals Flexa, de Read more

  Zo laat je jouw huis groter lijken

  Iedereen (oké, bijna iedereen) wil wel groter wonen. Dat vinden we gewoon fijn, wat ruimte om ons heen. Al is Read more

  Ontdek jouw woonstijl

  Heb jij ook moeite met het bepalen van jouw stijl in het interieur? Vind je zoveel dingen leuk en kun Read more

  Dé trends voor 2019 voor de tuin en het balkon

  Buiten is eigenlijk net zo belangrijk als binnen. Vaak besteden mensen wel veel aandacht aan het interieur, maar laten ze Read more

  Histor kleur van het jaar 2019: Quiet Clearing

  Ik vind het altijd een leuk moment wanneer de kleur van het jaar bekend wordt gemaakt. Ik ben niet alleen Read more

  Styling musthaves

  Zie je bij anderen vaak van die gezellige hoekjes en leuk gestylde plekjes in huis, maar heb je geen idee Read more

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.