Ga naar de inhoud

De meest gemaakte fouten bij het inrichten – Deel 2

  Eerder schreef ik al een blog met de meest gemaakte fouten bij het inrichten en inmiddels heb ik om mij heen zo veel dingen zien gebeuren die pijn doen in mijn stylisten hart, dat ik ook een deel 2 kan schrijven. Daar komt ‘ie!

  Iets van Pinterest kopiëren

  Ik snap het wel… Het ziet er mooi uit en dat wil jij ook. Toch vind ik het altijd erg jammer als mensen iets één op één kopiëren van anderen.

  Ten eerste is het niet jouw huis die je ziet op het plaatje. Misschien past het helemaal niet bij jouw huis (daarover meer in het volgende punt) en gaat het daardoor niet uitpakken zoals je had gehoopt. Dit geldt zeker ook voor kleuren! Een bepaalde kleur kan bij iemand anders heel mooi zijn, maar in jouw huis kan het heel anders tonen.

  Ten tweede is het helemaal niet eigen. Zo jammer! Ik wil kunnen zien wie hier woont. Ook als je denkt dat je geen eigen stijl hebt, dan kan ik je zeggen: die heb je zeker. Het lijkt mij erg leuk om die samen met jou te ontdekken tijdens een interieuradvies.

  De meubels zijn niet in verhouding met de ruimte

  Die heerlijke grote bank of die gigantische eettafel waar je met de hele familie aan kunt zitten, past dat eigenlijk wel in jouw huis? En dan bedoel ik niet letterlijk of het past, want waar een wil is, is een weg… Maar past het in verhouding met jouw huis. Dat geldt ook voor te kleine meubelen. “Die eettafel uit het vorige huis doet het nog prima.” Nee!!

  de meeste gemaakte fouten bij het inrichten

  Te grote of te kleine meubelen kunnen jouw huis onbedoeld klein maken. Of ze zorgen ervoor dat jouw interieur er “gek” uit ziet. Daarom is het goed om hier van tevoren over na te denken en een plan te maken. Dat brengt ons tevens bij het volgende punt.

  Een slechte indeling

  Een interieur moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch. Het moet functioneel zijn en een ruimte goed tot zijn recht laten komen. Ik vind de indeling echt één van de leukste onderdelen van een interieuradvies. Heerlijk om mijn ruimtelijk inzicht te gebruiken en een fijne indeling te bedenken voor de klant.

  Een te klein vloerkleed

  Dit voelt erg ongezellig en goedkoop… Een te klein vloerkleed doet afbreuk aan jouw zithoek. Hoe je het juiste formaat vloerkleed kiest? Ik vertel het je hier.

  Een vloerkleed maakt trouwens niet alleen jouw zithoek compleet, ook een slaapkamer kan een upgrade krijgen van een mooi royaal vloerkleed! Het kan de slaapkamer optisch vergroten en warmer doen aanvoelen.

  de meest gemaakte fouten bij het inrichten

  Alles helemaal vol zetten

  Je ziet nu vast beelden voor je van tv-programma’s met mensen met een verzamelwoede… Dat bedoel ik niet. Deze fout is namelijk sneller gemaakt dan de meeste mensen denken. De hele vensterbank vol zetten, een sidetable niet goed afstylen, een wandplankje helemaal vol proppen met woondecoratie, etc etc. Benieuwd hoe ik het zou doen? Volg dan de Online Workshop “Afstyling” voor maar €35,-.

  Het op safe spelen

  Ik vind het jammer als mensen voor veilige keuzes gaan. Omdat ze niet durven. Ze tonen geen lef en dat maakt vaak dat er een saai interieur ontstaat. Een gemiste kans! Want ook als je niet van uitbundige interieurs houdt, moet je evengoed durven of gewoon doen.

  Een moodboard gaat je daar ongetwijfeld bij helpen. Het laat zien welke kleuren en materialen mooi zijn bij elkaar. Op die manier weet je dat je geen gekke combi’s maakt. Je kunt ook lekker experimenteren door iets “spannends” toe te voegen en te kijken hoe dit uitpakt in het totaalplaatje.

  Vind je het toch spannend? Schakel dan de hulp in van een professional. Het is het zeker waard, want je geniet daarna elke dag van een mooi interieur.

  Kleurstalen verkeerd bekijken

  de meeste gemaakte fouten bij het inrichten

  Dit zie ik heel vaak gebeuren: bij het kiezen van een muurkleur houden mensen de kleurstaal niet tegen de muur waar de kleur moet komen. Een kleur is heel anders als de kleurstaal op tafel ligt, dan wanneer je hem tegen de muur aan houdt. En ook op iedere muur pakt de kleur anders uit. Zelfs op ieder moment van de dag! Hou daarom ALTIJD de kleurstaal tegen de muur waar je die kleur wilt hebben.

  Dit geldt bijvoorbeeld ook voor stalen van een keuken. Zet de stalen van de frontjes rechtop en leg ze niet op de vloer bijvoorbeeld.

  Ohja! En beslis niet in een showroom of winkel, maar (waar mogelijk) altijd in het huis waar je het gaat toepassen.

  Hulp nodig?

  Herken jij jezelf in één van de puntjes uit deze blog? Ik ben heel benieuwd.

  Wil je hulp bij jouw interieur? Ik help je graag. Laten we een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen om te kijken of we een klik hebben en hoe ik jou kan helpen.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more