Ga naar de inhoud

De meest gemaakte fouten bij het inrichten

  Je huis (opnieuw) inrichten is hartstikke leuk, maar tegelijkertijd ook best lastig. Waar moet je beginnen? Hoe creëer je een spannende combinatie en toch één geheel? Ik vertel je wat de meest gemaakte fouten zijn bij het inrichten van een huis. Goed opletten: van een ander zijn fouten kun je ook leren!

   

  1. Zomaar ergens beginnen met kopen

  Tenzij je een ratjetoe wilt in je huis, begin dan niet zomaar met van alles kopen wat je mooi vindt. Maak een plan. Bedenk wat je wilt. Zoek daar afbeeldingen van en maak een moodboard, zodat je eventueel aan je partner kunt laten zien wat je bedoelt en zo heb je een duidelijk visueel middel waar je je aan vast kunt houden. Kies de kleuren, indeling en vooral het gevoel dat je graag wilt creëren in huis. Met dit in je hoofd ga je shoppen. Dan heb je een leidraad en zal het niet zo snel gebeuren dat je een chaotische verzameling van te veel verschillende stijlen krijgt.

   

  2. Te veel vastklampen aan 1 woonstijl

  Vertel ik in de stap hierboven dat je geen ratjetoe moet gaan creëren, vertel ik je nu weer dat je niet in één woonstijl moet blijven hangen. Dat lijken twee verschillende dingen, maar dat is het niet. Een ratjetoe is iets dat je niet wilt, chaos. Meerdere woonstijlen is een bewust en stijlvol gekozen combinatie die zorgt voor spanning. Het blijven hangen in één woonstijl is natuurlijk wel veilig en je weet zeker dat alles ongeveer wel bij elkaar past. Maar tegelijkertijd is het ook erg saai… Je geeft je inrichting er geen karakter mee. Laat zien wie je bent en durf te doen. Natuurlijk wel een beetje binnen de lijntjes en dus smaakvol bij elkaar gezocht.

   

  En dan de meubel sets… alsjeblieft niet de sets! Doe niet je salontafel van dezelfde serie als je tv-meubel, je dressoir, je eettafel en de kast. Dan lijkt het wel uit een folder (in negatieve zin dan). DURF! Heb lef! Maak het persoonlijk!

   

  3. Beginnen met het kopen van heeeeeel veel accessoires

  Overal waar je komt, wordt je in de verleiding gebracht met allerlei hippe, mooie accessoires voor in huis. Heel leuk natuurlijk, maar niet echt een goede basis om mee te beginnen. Je accessoires stem je af op de rest van je interieur en niet andersom. Het is namelijk makkelijker om een accessoire te vinden dat bij je bank past, dan een bank die bij je accessoire past.

  Daarnaast moet je uitkijken dat je niet doorslaat in de accessoires. Je kunt beter een klein groepje bij elkaar zetten, dan overal een dingetje. Zet bijvoorbeeld wat kandelaars en waxinelichtjes houders met wat persoonlijke dingetjes in een groepje bij elkaar op de vensterbank. Er ontstaat zo een soort tafereeltje wat zorgt voor een bonk gezelligheid!

   .

  4. Beginnen met de kleur van je muur

  Dit is een beetje hetzelfde verhaal als de accessoires. Er zijn zoveel kleuren voor op de muur. Start met het uitkiezen van de meubels en kies daarna een kleur voor op de muur, passend bij de meubels. En dán de accessoires kiezen.

   

  5. Te weinig aandacht voor verlichting

  Verlichting is heel belangrijk in huis. Verlichting kan voor ontzettend veel sfeer zorgen, maar een verkeerde keus qua verlichting kan ook zeker afbreuk doen aan je interieur.

  Denk bijvoorbeeld aan de kleur van het licht. Je hebt meer blauw en meer geel licht. Oftewel: koud of warm licht. Denk ook aan de functie van de verlichting. Is het bedoeld om bij te werken, een boek te lezen of een puzzel te maken? Kies dan voor direct licht. Is het meer bedoel als sfeerverlichting. Kies dan voor meerdere lampen, verspreid door de ruimte, die indirect licht geven.

  Hoe je een goed lichtplan maakt lees je hier.

   

  6. Helemaal niks doen

  Dit is denk ik een hele herkenbare voor veel mensen. Je bent verbijsterd in alle keus en weet gewoon niet wat je moet kiezen… En dan lees je ook nog eens deze blog en nu weet je het helemaal niet meer! Rustig aan. Het is niet gek dat je “verlamd” raakt door alle keuzes die je moet maken. Het zijn er ook zoveel. Maar begin wel ergens. Anders komt er nooit iets van. Begin bijvoorbeeld met het maken van een moodboard. Dan weet je in ieder geval welke kant je op wilt qua stijl.

  Kom je er helemaal niet uit? Ik kan je helpen. We kijken samen naar wat jouw woonwensen zijn en ik maak een plan voor je in de vorm van een interieuradvies. Kom je er dan nog steeds niet uit? Dan ga ik ook met je mee shoppen!

   

   

   

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *