Ga naar de inhoud

Mijn eigen kantoor aan huis

  Een droom die uitkomt! Mijn eigen werkplek inrichten zoals ik dat wil. Bijna helemaal duurzaam en natuurlijk met de dingen die ik mooi vind. En wat ben ik er blij mee! Het is helemaal geworden zoals ik in mijn hoofd had en het voelt echt als een fijne ruimte.

  Als je benieuwd bent welke kleuren ik gebruikt heb, waar alle spullen vandaan komen en natuurlijk naar de foto’s van het klusproces: lees en kijk dan lekker verder!

  Kleuren en stijl bepalen

  Net als bij de opdrachten voor klanten, ben ik begonnen met het kiezen van een stijl en kleurenpallet. Ik had dit al vrij helder in mijn hoofd, dus ik heb het gelijk vertaald naar concrete producten.

  kantoor aan huis inrichten

  Ik had wel een paar eisen. Het bureau moet bijvoorbeeld bij het raam staan en moet wit zijn, zodat ik goed de kleuren kan bepalen voor projecten. Een sta-bureau en een zitbureau voor de afwisseling in houding. Genoeg opbergruimte was een must. Ik wilde niet dat de ruimte zo smaakgevoelig was dat mensen beïnvloed raken als ze met mij videobellen en mijn kantoor op de achtergrond zien. En natuurlijk duurzaam ingericht!

  Mijn eigen kantoor aan huis

  Duurzaam

  Zoals je ziet heb ik veel duurzame producten gebruikt of heb ik items hergebruikt die ik al had (ook een vorm van duurzaamheid). De behangmerken waar ik voor gekozen heb zijn heel bewust bezig met het milieuvriendelijk produceren van behang. Vestingh Paint heeft ook een geweldig verhaal. Je kan het beste even op hun website kijken, want dat kan ik niet zo goed uitleggen als zij zelf.

  kantoor aan huis inrichten

  Verder heb ik dus veel hergebruikt, zowel tweedehands gekocht als items die ik al had in onze vorige woning. De prikwand heb ik in samenwerking met Kurk24 gemaakt. Kurk werkt isolerend, is duurzaam en heeft een positieve invloed op de akoestiek in een ruimte. De DIY vind je hier.

  Bij IKEA denk je misschien niet meteen aan duurzaam, maar ook zij zijn bewust bezig met het milieu. Dit is wat zij hierover zeggen: “Door voor dit product gebruik te maken van hernieuwbaar materiaal, zoals hout, besparen we kostbare fossiele of eindige grondstoffen.” Daarnaast vind ik het fijn dat ik de kastjes kan schilderen als ik er op uitgekeken ben of dat ik er een tof DIY-project mee kan doen. Dat is ook een vorm van duurzaamheid.

  Ben je benieuwd wat duurzaamheid voor mij als styliste betekent? Check dan deze blog.

  Klussen

  Ontwerpen is leuk, maat ik vind het ook heerlijk om lekker de handjes uit de mouwen te steken. Ik ben best handig al zeg ik het zelf (mag je dat zeggen over jezelf? Vast wel!) en heb daarom veel zelf gedaan.

  Hieronder vind je de foto’s van het klussen. Ik vind het altijd erg leuk om te zien bij anderen, dus ik dacht ik voeg de foto’s ook toe voor jullie.

  Behangcirkel

  Het behang met tulpen is eigenlijk geen cirkel, maar gewoon een recht behangvlak. Ik wilde graag iets anders en moest dus zelf aan de slag.

  Ik heb van dun plaatmateriaal een cirkel gezaagd en heb deze op de muur bevestigd. Uiteraard behandelen zodat de zuigende werking van het materiaal minder is en vervolgens behangen. Heel voorzichtig kan je dan met een scherp mesje het behang afsnijden langs het plaatmateriaal. Leuke tip dus als je zelf een behangcirkel wilt maken!

  Trots!

  Ik ben echt super blij met het resultaat! Ondanks dat het nog niet helemaal af is, voelt het al zo fijn. Ik ben benieuwd of ik jou ook heb kunnen inspireren met deze blog. Wil je advies over het inrichten van jouw eigen werkruimte? Neem dan contact met mij op voor een interieuradvies.

  (De prijzen voor een kleine ruimte zijn uiteraard anders dan de standaard pakketprijzen.)

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more

  Hoe kies ik het juiste vloerkleed?

  Het juiste vloerkleed kiezen is niet makkelijk. Naast dat er ontzettend veel keus is en je moet bedenken wat je Read more