Ga naar de inhoud

Duurzame wanddecoratie + DIY

  Leuke wanddecoratie die ook nog eens past bij jouw duurzame interieur, bestaat dat?! Wanddecoratie is bij veel mensen een lastig punt. Eerder schreef ik al een blog waarin ik je meer vertel over het kiezen van wanddecoratie, maar duurzame wanddecoratie is toch weer iets specifieker en dus lastiger om te vinden. Het leek me daarom goed om jullie inspiratie te geven en hier een leuke DIY bij te maken zodat jullie zelf aan de slag kunnen met het duurzaam stylen van de wanden.

  Wat maakt een product duurzaam?

  Er zijn verschillende vormen van duurzaamheid. De eerste is de levensduur van een product. Een product is duurzaam als het lang mee gaat, van goede kwaliteit is en als het tijdloos is, zodat je er niet snel op uitgekeken raakt en het weg zal doen.

  De tweede vorm van duurzaamheid is de manier waarop het geproduceerd is en het materiaal waarvan het product gemaakt is. Een duurzaam product is gemaakt onder goede werkomstandigheden voor mens en milieu en bestaat uit materiaal die de voetprint die wij hier op aarde achter laten zo klein mogelijk houdt.

  Duurzame wanddecoratie

  Het mooiste is natuurlijk als je beide vormen van duurzaamheid in jouw styling terugziet. Niet altijd makkelijk om daar producten voor te vinden, maar zeker niet onmogelijk! Om dit te bewijzen heb ik een leuk DIY-project bedacht die 100% duurzaam is. Het filmpje van de DIY vind je onder aan deze blog, maar ik wil je eerst iets meer vertellen over de producten die ik gebruikt heb.

  foto op karton

  Foto op karton

  Een mooi voorbeeld van duurzame wanddecoratie zijn de foto’s op karton van Fotofabriek. Je kunt jouw eigen foto laten afdrukken op 100% biologisch afbreekbaar karton. Ik heb voor een zwart-wit foto in een ronde vorm gekozen, zodat de foto goed te combineren is en ik het op meerdere plekken in huis neer kan zetten of op kan hangen.

  Voor de styling in mijn slaapkamer heb ik ervoor gekozen om 1 cirkel te bestellen en deze neer te zetten op de lambrisering. Je kunt natuurlijk ook meerdere foto’s bestellen en hier een collage van maken aan de wand. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Via deze pagina op de website van Fotofabriek kan je doorklikken naar een Online Editor waar je alle afmetingen ziet. Als je een afmeting gekozen hebt, kun je vervolgens een vorm kiezen en jouw foto uploaden.

  De houten cirkel

  Als ik ga stylen, vind ik het altijd fijn als producten niet ‘alleen’ staan en combineer daarom verschillende items met elkaar. Ik heb er bij dit project voor gekozen om een cirkel van hout schuin achter de foto op karton te plaatsen. De cirkel heb ik gemaakt van een reststukje hout die ik over had van een ander project en ik heb deze geschilderd met milieuvriendelijke verf. Je kunt de cirkel af en toe in een andere kleur schilderen, zodat je met een kleine aanpassing gelijk weer een heel ander effect krijgt en je de cirkel zo jarenlang kan gebruiken.

  DIY-project

  Wil je zelf aan de slag met dit duurzame styling project? Bekijk dan het filmpje hieronder om stap voor stap te zien hoe ik gewerkt heb. Wil je persoonlijk advies over jouw interieur? Neem dan contact met me op voor een Duurzaam Interieuradvies.

  Deze blog is geschreven in samenwerking met Fotofabriek. Ik heb het product gekregen om uit te testen en kan je vertellen dat ik heel tevreden ben! Je kunt bij Fotofabriek ook jouw foto op Biologisch FSC gekeurd hout laten afdrukken, ze hebben hele leuke fotoboeken en allemaal andere toffe artikelen. Heb je vragen, laat het me weten!

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more