Meteen naar de inhoud

Dit zijn de keukentrends van 2020

  Een keuken is een grote aanschaf en hier wil je zeker niet de plank misslaan. In deze blog vertel ik je waar je op moet letten, de do’s en don’ts en wat er op dit moment hip is op het gebied van keukens.

  Of je van koken houdt of dat het meer puur een functionele activiteit is, je bent er dagelijks te vinden. Een kopje koffiezetten, je broodje smeren, een wijntje inschenken, de maaltijd bereiden. Het gebeurt allemaal op die ene plek in huis: de keuken! Besteed hier daarom genoeg aandacht aan en schakel eventueel advies in bij de aanschaf van een nieuwe keuken.

  Zo jammer!

  In mijn werk als interieurstyliste kom ik vaak tegen dat de keuken al gekozen is voordat de klant mijn hulp heeft ingeschakeld. Zo jammer! Het is een belangrijk deel van je interieur en je hebt veel meer mogelijkheden dan je in eerste instantie denkt. Soms zie ik ontwerpen van een keukenboer voorbijkomen en denk ik: huh?! Er is vaak totaal geen rekening gehouden met de rest van het interieur of de vorm van de ruimte. Een gemiste kans wat mij betreft.

  Later in deze blog vind je nog een paar “don’ts” die ik vaak voorbij zie komen en die ook jou sneller overkomen dan je denkt. Maar eerst heb ik de trends van 2020 op het gebied van keukens voor je op een rijtje gezet:

  keuken

  Een woonkeuken:

  De keuken is anno 2020 veel meer dan alleen een plek om te koken. Denk aan samen tafelen met vrienden, een barretje waar iemand je gezelschap houdt tijdens het koken, een grote open ruimte waar je lekker de hele zondagochtend kunt rondhangen. Kookeilanden zijn daarom helemaal van nu. Ook keukens waarbij de eettafel wordt geïntegreerd in bijvoorbeeld het kookeiland zijn hip. Soms staat de keuken zelfs centraal in de ruimte. En qua uitstraling? De materialen en styling van de keuken zie je door het hele huis terugkomen en andersom.

  Duurzaam:

  Ik ben fan! Deze trend sluit perfect aan bij het duurzame interieuradvies dat ik geef. Duurzame keuzes zien we niet alleen terug in meubels en verf, maar ook in de keuken. Kijk voordat je alles eruit sloopt eens of je de keuken kunt restylen. Andere greepjes, een nieuwe kraan, de deurtjes verven, etc. Wil je toch een nieuwe keuken? Er zijn heel veel duurzame keuzes op het gebied van materiaal en ook de apparaten kunnen allemaal energiezuinig.

  Back to nature:

  Door alle drukte in de wereld waar we nu in leven, hebben we behoefte aan rust. En waar kun je beter ontstressen dan in de natuur. Waarom dan niet de natuur in huis halen? We zien steeds meer natuur (zowel qua materiaal als qua print) terug in de keuken. Houten frontjes, marmer of een natuurstenen blad. Het is allemaal welkom in de keuken van nu.

  Don'ts.jpg

  Luxe keukens:

  Net als in de rest van het interieur, gaan we ook in de keuken meer luxe zien. Brede lades, royale gebaren, minimalistische ontwerpen met rijke materialen, een messing kleurige kraan of koperen greepjes. Maar ook steeds meer slimme apparaten krijgen een plekje. Bijvoorbeeld een oven die je kunt voorverwarmen als je nog in de supermarkt loopt. Hoe luxe is dat?!

  Donkere keukens:

  Daar waar iedereen een aantal jaar geleden zijn keuken wit deed, kiezen we nu juist voor donkerdere kleuren. Deze trend was al een tijdje in opkomst en zal de komende jaren blijven. Gelukkig, want wat is een donkere keuken mooi!

  Zoals ik eerder in deze blog al zei is een keuken een grote aanschaf en je kiest het voor heel veel jaren. Kies daarom altijd voor iets dat JIJ mooi vindt. Dat is wat mij betreft het allerbelangrijkste. Wil je advies over een keuken in jouw woning en wil je samen ontdekken wat bij jou past? Ik help je graag! Neem vrijblijvend contact met me op en vraag naar de mogelijkheden.

  Inspiratie vind je op het Pinterest bord “THUIS | Keuken

  Misschien vind je dit ook interessant?
  De interieurtrends voor 2022

  De laatste tijd zie ik dat er een enorme switch plaats vind in de interieurwereld. Van hele lichte minimalistische interieurs Read more

  Dit zijn de verftrends voor 2021

  Een wand in één kleur schilderen kan iedereen (bedenken), maar je kan zoveel meer doen met de wanden! In interieuradviezen Read more

  Trends VT wonen & Design beurs 2019

  Het blijft leuk om heen te gaan: de VT wonen & Design beurs. Ieder jaar kom ik weer thuis met Read more

  Dé trends voor 2019 voor de tuin en het balkon

  Buiten is eigenlijk net zo belangrijk als binnen. Vaak besteden mensen wel veel aandacht aan het interieur, maar laten ze Read more

  Dit zijn de interieurtrends voor 2019

  De afgelopen tijd heb ik zoveel mooie ontwikkelingen gezien op het gebied van interieur. Daar waar we eerst veel recycling, Read more

  Kersttrends 2018 bij De Boet

  Ik kijk er altijd naar uit en zodra het er is ben ik er te vinden: de kerstshow bij tuincentrum Read more