Meteen naar de inhoud

Zo laat je jouw huis groter lijken

  Iedereen (oké, bijna iedereen) wil wel groter wonen. Dat vinden we gewoon fijn, wat ruimte om ons heen. Al is het maar gevoelsmatig. En dan zijn er een paar opties. Optie 1 is heel letterlijk: uitbouwen of verhuizen. Niet de meest budget proof optie en zeker ook niet persé nodig. Er is namelijk een optie 2 en dat is je huis groter laten lijken door middel van trucjes. Wat die trucjes zijn vertel ik je in deze blog.

  Kleurgebruik

  Er zijn verschillende mogelijkheden om je huis grote te laten lijken door middel van verf. Denk bijvoorbeeld eens aan wat het effect is als je de nadruk ergens anders op legt dan op de muur die zo op je af komt. En wat gebeurt er als je de wanden waar de ramen zitten licht houdt? Ik laat het je zien in een blog die ik hierover geschreven heb.

  Eén van de opties die ik in de blog (waar ik het hierboven over heb) beschrijf is een speciale verftechniek waarbij je de wand niet helemaal tot het plafond schilder, maar net daaronder. Hierdoor lijkt het plafond groter en de ruimte dus groter! Het effect kun je hiernaast goed zien als je swipe:

  Ook het gebruik van te veel donkere kleuren kan een ruimte kleiner doen aanvoelen, omdat een donkere kleur meer op je af komt dan een lichte kleur. Maar… wees hierdoor niet bang om donkerdere kleuren te gebruiken. Het maakt een ruimte ook juist warm en knus.

  Indeling

  De indeling is heel belangrijk! Zorg altijd voor een goede looproute. Zet meubels niet midden in het looppad, want dat blokkeert letterlijk en figuurlijk. De andere kant van het verhaal is dat men vaak de meubels tegen de kant aan plakt en de hoek in schuift. Hier wordt het niet echt gezelliger van…

  Prop de ruimte ook niet te vol met meubels en woonaccessoires. Een paar grote gebaren doen meer, dan heel veel kleine elementen samen. En het magische woord “clusteren” komt hier weer tevoorschijn. Maak groepjes in plaats van dat je overal iets neer zet. Ruimte geeft ruimte.

  Daglicht

  Laat je huis groter lijken

  Heel voor de hand liggend misschien, maar daglicht is heel belangrijk. Het is niet alleen gezond, maar de ruimte toont ook veel fijner en groter met veel daglicht. Let er daarom op dat het licht lekker naar binnen kan schijnen en blokkeer het niet door te veel dingen voor het raam te zetten of door de verkeerde raamdecoratie.

  Tips voor het stylen van de vensterbank vind je hier.

  Heb je weinig of kleine ramen, maar wel (deels) een plat dak? Een lichtstraat of lichttubes zijn goede investeringen om meer daglicht binnen de krijgen!

  De vloer

  De richting waarin je de vloer legt is heel bepalend voor de vorm van een ruimte. Waar wil je de nadruk op leggen? Is dat de lengte? Of wil je het juist breder laten lijken? Of allebei? In principe leg je de vloer altijd van raam tot raam, maar hier zijn natuurlijk uitzonderingen op. Bekijk hieronder eens wat het effect is van de richting van de planken.

  Persoonlijk advies

  Ieder huis is uniek, net als iedere wens. Wil je persoonlijk advies over jouw huis? Misschien is een interieuradvies iets voor jou! Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Dé kleur van het jaar 2020 volgens Flexa

  Ik vind het altijd zo’n leuk moment om naar uit te kijken: het moment waarop een verfmerk, zoals Flexa, de Read more

  Ontdek jouw woonstijl

  Heb jij ook moeite met het bepalen van jouw stijl in het interieur? Vind je zoveel dingen leuk en kun Read more

  Dé trends voor 2019 voor de tuin en het balkon

  Buiten is eigenlijk net zo belangrijk als binnen. Vaak besteden mensen wel veel aandacht aan het interieur, maar laten ze Read more

  Histor kleur van het jaar 2019: Quiet Clearing

  Ik vind het altijd een leuk moment wanneer de kleur van het jaar bekend wordt gemaakt. Ik ben niet alleen Read more

  Styling musthaves

  Zie je bij anderen vaak van die gezellige hoekjes en leuk gestylde plekjes in huis, maar heb je geen idee Read more

  Hoe pas je een moodboard of extreme trend subtiel toe in huis?

  Vaak zie ik dat mensen een beetje schrikken als ik ze het moodboard laat zien voor hun interieur. Ze vinden Read more