Ga naar de inhoud

Zo laat je jouw huis groter lijken

  Iedereen (oké, bijna iedereen) wil wel groter wonen. Dat vinden we gewoon fijn, wat ruimte om ons heen. Al is het maar gevoelsmatig. En dan zijn er een paar opties. Optie 1 is heel letterlijk: uitbouwen of verhuizen. Niet de meest budget proof optie en zeker ook niet persé nodig. Er is namelijk een optie 2 en dat is je huis groter laten lijken door middel van trucjes. Wat die trucjes zijn vertel ik je in deze blog.

  Kleurgebruik

  Er zijn verschillende mogelijkheden om je huis grote te laten lijken door middel van verf. Denk bijvoorbeeld eens aan wat het effect is als je de nadruk ergens anders op legt dan op de muur die zo op je af komt. En wat gebeurt er als je de wanden waar de ramen zitten licht houdt? Ik laat het je zien in een blog die ik hierover geschreven heb.

  Eén van de opties die ik in de blog (waar ik het hierboven over heb) beschrijf is een speciale verftechniek waarbij je de wand niet helemaal tot het plafond schilder, maar net daaronder. Hierdoor lijkt het plafond groter en de ruimte dus groter! Het effect kun je hiernaast goed zien als je swipe:

  Ook het gebruik van te veel donkere kleuren kan een ruimte kleiner doen aanvoelen, omdat een donkere kleur meer op je af komt dan een lichte kleur. Maar… wees hierdoor niet bang om donkerdere kleuren te gebruiken. Het maakt een ruimte ook juist warm en knus.

  Indeling

  De indeling is heel belangrijk! Zorg altijd voor een goede looproute. Zet meubels niet midden in het looppad, want dat blokkeert letterlijk en figuurlijk. De andere kant van het verhaal is dat men vaak de meubels tegen de kant aan plakt en de hoek in schuift. Hier wordt het niet echt gezelliger van…

  Prop de ruimte ook niet te vol met meubels en woonaccessoires. Een paar grote gebaren doen meer, dan heel veel kleine elementen samen. En het magische woord “clusteren” komt hier weer tevoorschijn. Maak groepjes in plaats van dat je overal iets neer zet. Ruimte geeft ruimte.

  Daglicht

  Laat je huis groter lijken

  Heel voor de hand liggend misschien, maar daglicht is heel belangrijk. Het is niet alleen gezond, maar de ruimte toont ook veel fijner en groter met veel daglicht. Let er daarom op dat het licht lekker naar binnen kan schijnen en blokkeer het niet door te veel dingen voor het raam te zetten of door de verkeerde raamdecoratie.

  Tips voor het stylen van de vensterbank vind je hier.

  Heb je weinig of kleine ramen, maar wel (deels) een plat dak? Een lichtstraat of lichttubes zijn goede investeringen om meer daglicht binnen de krijgen!

  De vloer

  De richting waarin je de vloer legt is heel bepalend voor de vorm van een ruimte. Waar wil je de nadruk op leggen? Is dat de lengte? Of wil je het juist breder laten lijken? Of allebei? In principe leg je de vloer altijd van raam tot raam, maar hier zijn natuurlijk uitzonderingen op. Bekijk hieronder eens wat het effect is van de richting van de planken.

  Persoonlijk advies

  Ieder huis is uniek, net als iedere wens. Wil je persoonlijk advies over jouw huis? Misschien is een interieuradvies iets voor jou! Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more