Meteen naar de inhoud

Zo combineer je de kleur blauw in jouw interieur

  Soms zie je een mooie kleur, maar heb je geen idee hoe je die kleur moet combineren in jouw interieur. Ik heb juist oneindig veel ideeën over hoe ik die kleur kan combineren en heb besloten om jou een beetje op weg te helpen met wat inspiratie.

  Blauw is een hele populaire kleur om te gebruiken in het interieur. Ik gebruik het dan ook regelmatig in projecten. Het straalt rust en kalmte uit. Het past in iedere woonstijl en is heel goed te combineren met andere kleuren. Hieronder laat ik je een aantal voorbeelden zien. Uiteraard zijn er nog oneindig veel combinaties te bedenken met de kleur blauw. Wil je persoonlijk advies? Laat het mij dan weten via de contactpagina.

  Industrieel en klassiek

  blauw combineren met cognac

  De combinatie van diepblauw met petrol, mostergeel/goud en cognac kan zowel in een industrieel als een klassiek interieur zoals je hierboven ziet. Eigenlijk kan de combinatie in alle woonstijlen toegepast worden! De warmte tinten maken het geheel gezellig en knus. De koele vergrijsde groene tint verbindt alle kleuren met elkaar.

  Ton sur ton

  blauw combineren ton sur ton

  Verschillende blauwtinten met elkaar combineren heet “Ton sur ton”, oftewel: toon op toon. Je creëert hier een prachtig rustgevend geheel mee. Voeg hout of manden toe om het niet te kil te maken.

  Een gewaagde combinatie

  blauw en lila interieur

  Ik moet er zelf ook nog een beetje aan wennen dat lila in opkomst is, maar als ik dit zie dan ben ik overtuigd. Wat een prachtige accentkleur! Een mooie frisse, moderne twist en het combineert prachtige met het kobaltblauw. Een leuke tip als je op zoek bent naar lila woondecoratie: kijk eens in de shop van Bijeva.

  Een stoer interieur

  blauw combineren met groen in het interieur

  Groen zagen we al langer in het interieur, maar nog niet zo vaak gecombineerd met blauw. Deze krachtige kleurencombinatie is heel erg geschikt voor een stoer interieur.

  Vergrijsde tinten

  vergrijsd blauw

  Nog een keer de combinatie groen met blauw. Dit keer een iets andere tint en je ziet gelijk wat dit doet met de sfeer. In deze combinatie is het pallet ook heel geschikt voor bijvoorbeeld een Scandinavisch interieur.

  Een vrolijke mix

  denim drift

  Van deze kleurencombinatie wordt je toch vrolijk? Zachte tinten gecombineerd met geel als krachtige accent. Leuk in een Scandinavisch interieur, maar ook in een Romantisch interieur zal deze combinatie niet misstaan. Hierboven zie je de kleur Denim Drift van Flexa als basiskleur.

  Romantisch roze

  blauw combineren met roze interieur

  Eerder schreef ik al de blog over hoe je roze in het interieur combineert. Hier nog een kleine toevoeging met de kleur blauw. Een prachtige zachte kleurencombinatie die in bijna iedere woonstijl toegepast kan worden.

  En? Ben je overtuigd om blauw in jouw interieur te gebruiken? Ik was al fan, maar ben na het maken van deze blog nog enthousiaster geworden!

  Je kunt de kleur met heel veel andere kleuren combineren én het past in praktisch alle woonstijlen. Wil je advies over hoe je een kleur kunt toepassen bij jou thuis? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik kijk graag met je mee tijdens een interieuradvies!

  Misschien vind je dit ook interessant?
  De eerste trend van 2017: Kurk!

  Het nieuwe jaar is begonnen! Nieuw jaar, nieuwe trends. Dat gebeurt natuurlijk niet van de één op de andere dag, Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Blue for you!

  Blauw is echt een hele hippe kleur op het moment. Vooral de vergrijsde blauw en denim blauw zijn heel populair. Read more

  Lentekriebels! Dé voorjaarskleuren van 2017

  Voelen jullie de lentekriebels ook al weer op komen borrelen? Voor de meeste mensen betekend dit dat ze optimistisch worden, Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Misschien woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis Read more