Ga naar de inhoud

Zo combineer je de kleur blauw in jouw interieur

    Soms zie je een mooie kleur, maar heb je geen idee hoe je die kleur moet combineren in jouw interieur. Ik heb juist oneindig veel ideeën over hoe ik die kleur kan combineren en heb besloten om jou een beetje op weg te helpen met wat inspiratie.

    Blauw is een hele populaire kleur om te gebruiken in het interieur. Ik gebruik het dan ook regelmatig in projecten. Het straalt rust en kalmte uit. Het past in iedere woonstijl en is heel goed te combineren met andere kleuren. Hieronder laat ik je een aantal voorbeelden zien. Uiteraard zijn er nog oneindig veel combinaties te bedenken met de kleur blauw. Wil je persoonlijk advies? Laat het mij dan weten via de contactpagina.

    Industrieel en klassiek

    blauw combineren met cognac

    De combinatie van diepblauw met petrol, mostergeel/goud en cognac kan zowel in een industrieel als een klassiek interieur zoals je hierboven ziet. Eigenlijk kan de combinatie in alle woonstijlen toegepast worden! De warmte tinten maken het geheel gezellig en knus. De koele vergrijsde groene tint verbindt alle kleuren met elkaar.

    Ton sur ton

    blauw combineren ton sur ton

    Verschillende blauwtinten met elkaar combineren heet “Ton sur ton”, oftewel: toon op toon. Je creëert hier een prachtig rustgevend geheel mee. Voeg hout of manden toe om het niet te kil te maken.

    Een gewaagde combinatie

    blauw en lila interieur

    Ik moet er zelf ook nog een beetje aan wennen dat lila in opkomst is, maar als ik dit zie dan ben ik overtuigd. Wat een prachtige accentkleur! Een mooie frisse, moderne twist en het combineert prachtige met het kobaltblauw. Een leuke tip als je op zoek bent naar lila woondecoratie: kijk eens in de shop van Bijeva.

    Een stoer interieur

    blauw combineren met groen in het interieur

    Groen zagen we al langer in het interieur, maar nog niet zo vaak gecombineerd met blauw. Deze krachtige kleurencombinatie is heel erg geschikt voor een stoer interieur.

    Vergrijsde tinten

    vergrijsd blauw

    Nog een keer de combinatie groen met blauw. Dit keer een iets andere tint en je ziet gelijk wat dit doet met de sfeer. In deze combinatie is het pallet ook heel geschikt voor bijvoorbeeld een Scandinavisch interieur.

    Een vrolijke mix

    denim drift

    Van deze kleurencombinatie wordt je toch vrolijk? Zachte tinten gecombineerd met geel als krachtige accent. Leuk in een Scandinavisch interieur, maar ook in een Romantisch interieur zal deze combinatie niet misstaan. Hierboven zie je de kleur Denim Drift van Flexa als basiskleur.

    Romantisch roze

    blauw combineren met roze interieur

    Eerder schreef ik al de blog over hoe je roze in het interieur combineert. Hier nog een kleine toevoeging met de kleur blauw. Een prachtige zachte kleurencombinatie die in bijna iedere woonstijl toegepast kan worden.

    En? Ben je overtuigd om blauw in jouw interieur te gebruiken? Ik was al fan, maar ben na het maken van deze blog nog enthousiaster geworden!

    Je kunt de kleur met heel veel andere kleuren combineren én het past in praktisch alle woonstijlen. Wil je advies over hoe je een kleur kunt toepassen bij jou thuis? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik kijk graag met je mee tijdens een interieuradvies!

    Misschien vind je dit ook interessant?
    Terug van weggeweest: Tegels!

    Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

    Interieurtips voor rust in huis

    Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

    Zo maak je jouw huurhuis gezellig

    Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

    Hoe kies ik het juiste vloerkleed?

    Het juiste vloerkleed kiezen is niet makkelijk. Naast dat er ontzettend veel keus is en je moet bedenken wat je Read more

    De meest gemaakte fouten bij het inrichten

    Je huis (opnieuw) inrichten is hartstikke leuk, maar tegelijkertijd ook best lastig. Waar moet je beginnen? Hoe creëer je een Read more

    Ga de hoogte in!

    Vaak zie ik, als ik ergens kom, dat mensen niet de hoogte in durven met hun interieur. Alles blijft vaak Read more