Histor kleur van het jaar 2019: Quiet Clearing

Ik vind het altijd een leuk moment wanneer de kleur van het jaar bekend wordt gemaakt. Ik ben niet alleen benieuwd welke kleur het is, maar ook waarom ze die kleur gekozen hebben. En natuurlijk wil ik zelf ook uitvogelen hoe je die kleur kunt combineren en kunt toepassen in het interieur. Zo schrijf ik eigenlijk altijd over iedere kleur van het jaar een blog.

Quiet Clearing

Toen ik de kleur zag dacht ik: “Hee, die ken ik!”. Ik heb de kleur namelijk zelf in mijn woonkamer op de muur. (Zie de foto hieronder) Alsof ik het wist! Ik ben er zelf helemaal verliefd op, maar waarom heeft Histor eigenlijk deze kleur gekozen?

Quiet Clearing gaat voor ons de balans in huis terugbrengen. Het is namelijk een elegante, diepgroene kleur die zorgt voor een levendig, groots gevoel en tegelijkertijd heeft de kleur een aards en kalmerend effect. En dat kunnen we wel gebruiken nu met alle technologie, slimme apparaten en andere robotica in huis. Door al die techniek verhard ons interieur een beetje. Quiet Clearing gaat hier, met zijn natuurlijke gevoel, weer balans in brengen.

Natuur

Groen is de kleur van de natuur en nergens anders vind je meer rust dan in de natuur. Het is dan ook niet gek dat we natuurlijke elementen vaak terugzien in ons interieur. Een trend die er eigenlijk altijd wel is, maar zich steeds net weer op een andere manier uit.

Benieuwd op welke manieren je (behalve door de kleur van het jaar toe te passen) groen in huis kunt halen? Je lees het in deze blog.

Combineren

De kleur Quiet Clearing is een kleur die je makkelijk kunt combineren. Zowel met warme tinten zoals oudroze, goud, off-blacks en donker hout voor een intieme, warme sfeer. Als met zachte lichte kleuren en licht hout voor een neutraler effect.

Om jullie te inspireren heb ik hieronder een aantal combinaties uitgewerkt in een schets.

Loop je vast?

Vind je het allemaal wel heel mooi, maar heb je geen idee hoe je het kunt toepassen in jouw eigen huis? Ik help je graag! Hier vind je alle mogelijkheden. Neem gerust contact met me op als je vragen hebt.

Inspiratie

De kleur “Quiet Clearing” is ontzettend veelzijdig en kan goed gecombineerd worden met andere kleuren zoals je hierboven als zag. Heb je meer inspiratie nodig? Ik heb op Pinterest een bord gemaakt die ik regelmatig zal aanvullen met nog meer inspirerende beelden!