Ga naar de inhoud

7 kringlooptips voor jou op een rijtje!

  Waarom naar een “gewone” winkel gaan terwijl je ook naar de kringloop kunt gaan? Nou, bij de kringloop kijk je soms je ogen uit. Je vind dingen waarvan je niet eens wist dat je ernaar op zoek was en je ga heel anders winkelen dan dat je normaal zou doen. Ik kan zelf echt uuuuuuuren doorbrengen in kringloopwinkels. Soms doe ik wel een hele tochten. Van kringloop naar kringloop. Maar hoe vind je nou de pareltjes tussen alle rommel? Met deze 7 tips kom jij straks ook met je kringloopgeluk(je) thuis!

  Kies waar je heen gaat

  De ene kringloopwinkel is de andere niet. Zo vind ik sommige best wel prijzig, terwijl je bij andere winkels bij de kassa denk: “Huh, hier hebben ze vast een foutje gemaakt en zijn iets vergeten. Snel inpakken en wegwezen!”. Ook is het aanbod heel erg verschillend per winkel. In de meer commerciële kringloopwinkels zijn de mooist dingen vaak ook snel weg, terwijl als je bij een onbekende gaat je de meest bijzondere dingen vindt. Soms moet je dan even door de “troep” heen kijken die soms meters hoog staat opgestapeld, maar daar vind je wel de meest speciale schatten.

  Kijk door dingen heen

  En dat brengt me gelijk bij de volgende tip: Kijk door dingen heen. De kringloopwinkel is natuurlijk een heel andere omgeving dan jouw woonkamer. Dus wat in de winkel suf lijkt door de spullen er omheen, kan bij jou thuis (gecombineerd met een paar nieuwe vazen o.i.d.) heel erg mooi zijn. Of misschien heeft het wat aandacht nodig en kun je er een DIY-project van maken. Een lampenvoet met een nieuwe kap erop staat bijvoorbeeld alweer heel anders dan zo’n stoffige vergeelde kap.

  Wat voor mij zelf altijd belangrijk is, is om bijvoorbeeld door de kleur van een kastje heen de kijken. Een oud bruin kastje ziet er soms een beetje saai uit. Terwijl als je hem schildert in een leuke kleur het een geweldig leuk kastje kan worden.

  Tip: kijk ook door de functie van het product heen. Borden kun je bijvoorbeeld ook aan de wand hangen i.p.v. op eten. En een waterkan kun je tot bloemenvaas benoemen.

  Ga regelmatig heen

  Het assortiment bij een kringloopwinkel is niet altijd hetzelfde. Er is geen voorraad die wordt aangevuld als het op is en ze weten ook niet wat er allemaal binnen gaat komen. Loop daarom regelmatig eens binnen en kijk wat er “nieuw” is binnengekomen. Zo ben je er ook als eerste bij als er speciale items in de winkel komen.

  Het enige nadeel van deze tip is dat je niet moet doorslaan en altijd met karren vol de winkel uit moet gaan. Dan loopt het de spuigaten uit in huis en wordt de kringloop uiteindelijk toch nog duur doordat je helemaal los gaat.

  Wees kritisch

  Door de aantrekkelijke prijzen bestaat er een kans dat je helemaal los gaat. Dat is nou ook weer niet de bedoeling. Daarom is het belangrijk om kritisch te blijven. Kijk goed of het echt een leuk item is of dat je het koopt om het kopen (Bij twijfel zeg ik: doen! Normaal gesproken zou ik hier zeggen: niet doen! Maar in de kringloop krijg je geen tweede kans en is het vaak weg als je nog een keer terugkomt). Ook vind ik het zelf belangrijk dat het product heel is of gemaakt kan worden. Dus geen hoeken uit borden, krassen op glas en een kast waar een latje mist.

  Ken je stijl

  Je hoeft niet van vintage of kitscherig te houden om te slagen bij de kringloop. Voor alle woonstijlen is er wat te vinden. Je moet gewoon goed zoeken. Het belangrijkste is dat het bij jou en je interieur past. Een item in een heel andere stijl kan er soms een beetje verdwaald uitzien (al kan een contrast in het interieur soms ook wel mooi zijn). Het is juist de bedoeling dat het mooi blend met elkaar. Hou daarom vast aan je eigen woonstijl en laat je niet afleiden door al het andere moois. Het kan helpen om een moodboard te maken.

  Neem de tijd

  Zoals ik in de het begin van deze blog al zei kan ik me echt uren vermaken in kringloopwinkels. Dit is niet alleen omdat ik het zo leuk vind, maar ook omdat het echt wel even duurt voordat je alles gezien hebt. Je moet soms ook even de tijd nemen om de producten rustig te bekijken en je te kunnen voorstellen hoe het bij jou thuis zal staan. Dus geen gehaast, maar neem de tijd! Ojaa, en in het weekend is het een stuk drukker dan doordeweeks. Dus als je de kans hebt, ga dan liever op een doordeweekse dag.

  Ga goed voorbereid op pad

  Ik heb zo vaak in de kringloopwinkel voor een leuk kastje gestaan, niet wetend of het nou zou passen op de plek waar ik het in gedachten had of niet. Die momenten wil ik jullie besparen. Ga daarom goed voorbereid op pad en meet va tevoren de plek op waar je het betreffende meubel wilt hebben en neem ook altijd een meetlint mee naar de winkel. Ook foto’s zijn superhandig voor dit soort issues. Zie je bijvoorbeeld een leuk accessoire in een bepaalde kleur, maar twijfel je of het bij de rest past? Kijk dan gewoon op de foto’s die je gemaakt hebt van je interieur en je ziet het snel genoeg!

  Tot zover mijn tips! Ik hoop dat het jullie gaat helpen om mooie kringlooppareltjes te vinden die een tweede leven krijgen en mogen shinen in jouw interieur. Wil je een keer samen shoppen? Onder het kopje Interieuradvies vind je de optie om samen te gaan shoppen. Kijk even wat het in houd en laat het me weten als je interesse hebt, dan maken we gelijk een afspraak!

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

  Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

  Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *