Meteen naar de inhoud

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

  De één heeft er een hekel aan, de ander is er gek op: spiegels! Maar of je ervan houdt of niet, spiegels hebben veel voordelen als je ze goed gebruikt in je interieur. In deze blog vertel ik je wat die voordelen precies zijn en geef ik je inspiratie voor spiegels in elke ruimte in huis.

  Toverkrachten

  Oké, niet letterlijk natuurlijk maar optisch vergroten spiegels de ruimte. Misschien ken je het wel. Je loopt in een kledingwinkel of een restaurant en denk: “Jeetje wat is het hier groot”. En dan zie je ineens je eigen spiegelbeeld en kom je erachter dat het spiegels zijn die de ruimte groter laat lijken dan deze in werkelijkheid is. En dat is precies de kracht van spiegels!

  Ook thuis kun je gebruik maken van deze kracht door spiegel te plaatsen in je interieur. Heb je een kleine hal of een kleine badkamer? Hang een grote spiegel op of maak zelfs een hele spiegelwand.

  Licht

  Naast jouw reflectie weerkaatst een spiegel ook licht. Superfijn om donkere ruimtes lichter de maken, maar ook in lichte ruimtes is extra licht altijd welkom.

  Let op: Zorg ervoor dat een spiegel nooit direct zonlicht opvangt. Dit kan oogverblindend zijn op een niet zo positieve manier…

  Benadrukken

  Door een spiegel op een bepaalde wand te hangen, kun je de lengte of breedte van een ruimte benadrukken. Je creëert al het ware een soort raampje waar je ‘doorheen’ kijkt. Hierdoor lijkt het alsof de ruimte verlengd of verbreed wordt.

  spiegel boven haard

  Decoratie

  Naast alle voordelen van spiegels is het ook gewoon heel mooi om een spiegel in huis te hebben. Van kleine tot grote, van ronde tot rechthoekige, van rookglas tot perfect schone spiegels en van mooie grote lijsten tot minimalistische designs. Voor elke interieur is er een passende spiegel te vinden.

  Inspiratie

  Zoals beloofd geef ik je inspiratie voor het toepassen van spiegels in elke ruimte in huis.

  De woonkamer:

  De ruimte waar je waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengt in huis. Let er daarom op dat je niet steeds in de spiegel kijkt als je ergens zit. Dit kan juist onrustig aanvoelen in plaats van fijn en dat is precies niet wat we willen. Een goede plek voor een spiegel is: boven de schouw/haard, boven de eettafel, op een ‘verloren wandje’, boven een halfhoge kast of een dressoir.

  spiegels
  De hal:

  De plek waar je gasten binnen komen en ook de plek waar jij het huis verlaat. Een goede ruimte dus voor een spiegel, want naast de voorbeelden die ik hierboven noem is het ook handig om te kijken hoe je eruitziet voordat je de deur uit gaat.

  Gebruik één grote spiegel of maak een collage van meerdere spiegels en combineer het eventueel met andere wanddecoratie voor een spannend geheel.

  Tip: Plaats de spiegel niet recht tegenover de deur. Je schrik je een ongeluk als je binnenkom namelijk!

  Toilet:

  Ook zo’n plek waar je snel kunt kijken of je haar en je make-up nog goed zit, is het toilet. Daarnaast is het toilet vaak een kleine ruimte die wel wat optische vergroting kan gebruiken om het niet te benauwd te maken. Een spiegel is dus meer dan welkom hier!

  Wat ik persoonlijk wel een beetje een gekke plek vind voor een spiegel is recht tegenover de toiletpot. Volgens mij wil niemand zichzelf zien zitten tijdens het bezoek, maar toch maak ik het vaak genoeg mee dat dit wel kan door de spiegel die dan recht tegenover je hangt… Boven de wasbak of (hoog) achter het toilet lijkt mij een betere plek.

  De badkamer:

  Ik denk dat iedereen hier wel een spiegel heeft. Volgens mij hoef ik ook niet uit te leggen waarom het handig is om een spiegel in de badkamer te hebben. Wel kan ik je als tip meegeven dat een spiegel niet altijd een standaard rechthoekige spiegel hoeft te zijn. Tegenwoordig zie je veel ronde spiegels, maar ook spiegels met verlichting erachter of spiegels die de hele wand boven de wasbak vullen.

  spiegels slaapkamer
  Slaapkamer:

  De plek om te kijken of je kleding echt wel goed matched. Een goede grote spiegel is daarom onmisbaar in de slaapkamer. Ook hier geldt de regel dat het beter is om de spiegel niet recht tegenover de deur te plaatsen. Ook recht tegenover het bed is niet de juiste plek voor een spiegel. Dit brengt onrust. Wat je wel kunt doen is twee grote spiegels (met rookglas) aan beide zijden van het bed plaatsen boven de nachtkastjes. Dit vergroot optisch de ruimte en staat ook nog eens heel erg chique!

  Meer inspiratie voor het toepassen van spiegels in jouw interieur vind je op de Pinterest pagina van THUIS.

  Hopelijk heb ik jullie met deze blog overtuigd om op zoek te gaan naar een paar mooie spiegels voor in huis! Kom je er niet helemaal uit met jouw interieur en lijkt het je fijn als een professionele blik met je meekijkt? Laat het me weten en stuur me vrijblijvend een berichtje via het contact formulier of bel me op het nummer dat je vindt via de contactpagina.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Hoe kies ik het juiste vloerkleed?

  Het juiste vloerkleed kiezen is niet makkelijk. Naast dat er ontzettend veel keus is en je moet bedenken wat je Read more

  Make-over woonkamer

  Afgelopen week heb ik onze woonkamer een mini make-over gegeven. We vonden het tijd voor wat anders. Iets met een Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  De kleur roze combineren in jouw interieur

  Soms zie je een mooie kleur, maar heb je geen idee hoe je die kleur moet combineren in jouw interieur. Read more

  Dit zijn de verftrends voor 2021

  Een wand in één kleur schilderen kan iedereen (bedenken), maar je kan zoveel meer doen met de wanden! In interieuradviezen Read more

  Zo combineer je de Flexa kleur van het jaar 2021 “Brave Ground”

  Ieder jaar roepen de grote merken, zoals Flexa, één kleur uit tot kleur van het jaar. Dit is dé kleur Read more