Meteen naar de inhoud

Hoe maak je jouw huis gezellig?

  Voor veel mensen is het lastig om het gezellig te maken in huis. Herken je dat? Het voelt een beetje leeg in huis. Niet helemaal af. Of het voelt zelfs niet als jouw huis waar je gezellig vrienden uitnodigt en waar je trots op bent. Zonde! Jouw interieur hoort aan te voelen als een warme deken, een huis waar je graag in thuis komt en die echt bij jou past.

  In deze blog geef ik je tips over hoe je jouw huis gezellig kunt maken. De grootste tip: durf! Heb lef en wees niet bang om een groot gebaar te maken. Met kleine details kom je er helaas niet… Vind je dit te spannend? Scrol dan door naar beneden.

  Het begint bij jou!

  Een gezellig interieur begint bij jou. Jij zorgt niet alleen als persoon voor gezelligheid en leven in huis, maar jij woont er en dat mag gezien worden. Maak je interieur persoonlijk. Wat vind jij mooi? Waar voel jij je goed bij? Eigenheid is heel belangrijk.

  Hoe maak je jouw huis gezellig?

  Warme kleuren

  Witte wanden kunnen kil aanvoelen en dat is niet de bedoeling. Eén witte wand is niet erg, maar combineer het met minstens één wand in een andere kleur. Dit kan behang zijn of verf, dat maakt niet uit.

  Wanneer je de wand in een koele kleur schildert, zoals blauw of grijs, maak dan in de rest van het interieur gebruik van warme tinten. Voorbeelden van warme kleuren zijn: vergrijsd groen, bruintinten, okergeel, koper, aubergine, terracotta, bordeauxrood, warm donkerblauw en zwart. Zorg er altijd voor dat je in ieder geval één van deze kleuren gebruik om een warm interieur te creëren.

  Planten

  Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Planten zijn helemaal hip! Jammer voor de mensen die geen groene vingers hebben (zoals ik), maar dat wordt toch oefenen (of kunstplanten kopen natuurlijk). Planten maken je huis gezellig, ze laten zien dat er iemand woont en maken een ruimte levendig.

  Het is niet de bedoeling dat je in ieder hoekje een plantje neerzet. Maak statements! Maak bijvoorbeeld een groepje met verschillende planten, gebruik een stoere grote plantentafel, zet een paar kleine plantjes op een dienblad op tafel of ga voor hangplanten. Je kunt ook kiezen voor één hele grote plant als eyecatcher in je interieur.

  Zacht

  Volgens mij vindt iedereen het lekker om op een zachte bank vol met kussens te ploffen als je thuiskom uit zijn werk. Zorg voor voldoende zachte items in huis. Leg een plaid of een vachtje op de bank, een paar kussen in een mand en een leuke poef bij de bank. Ook een mooi vloerkleed en lange gordijnen doen wonderen. Dit is niet alleen geluiddempend, zodat dat holle geluid weg is, maar het voelt ook hartstikke fijn en geeft warmte en sfeer aan je interieur.

  Materialen

  Naast de keuze voor zachte items, zoals kussens, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de keuze van het materiaal van de overige meubels. Wil je warmte in huis? Kies dan eerder voor hout en textiel dan voor glas, beton en metaal. Tenzij je dit goed combineert met genoeg andere sfeermakers uit deze blog.

  Sfeerverlichting

  Wat veel mensen vergeten is dat licht heel belangrijk is. Het is niet alleen praktisch, maar licht is ook een echte sfeermaker. Zorg voor lichtpunten op verschillende plekken in de ruimte in plaats van één grote felle lamp in het midden. Kies daarnaast voor warm (geel) en dimbaar licht in plaats van voor wit en fel licht.

  Wat nog veel leuker is dan lamplicht, is kaarslicht. Dé ultieme sfeermaker!

  Niet te gemaakt

  Men denkt vaak te veel na over hoe ze het gezellig kunnen maken in huis. Dan krijg je soms en heel “gemaakt” interieur. Alles klopt perfect en staat keurig recht en symmetrisch. Dat is niet de bedoeling. In een huis mag geleefd worden en dit mag je gerust zien. Maak er geen museum of showroom van, want dan durft niemand meer iets aan te raken en voelen ze zich al helemaal niet thuis.

  .

  Hopelijk gaan deze tips jullie helpen en komen jullie binnenkort ook thuis is een écht gezellig huis. Lukt het je niet of wil je liever dat ik meekijk en we samen een plan maken? Geen probleem! Neem contact met me op via de contactpagina en we kijken er samen naar.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  De interieurtrends voor 2022

  De laatste tijd zie ik dat er een enorme switch plaats vind in de interieurwereld. Van hele lichte minimalistische interieurs Read more

  Zo combineer je de kleur blauw in jouw interieur

  Soms zie je een mooie kleur, maar heb je geen idee hoe je die kleur moet combineren in jouw interieur. Read more

  Maak van je huis een oplaadplek

  In een wereld met zo veel prikkels is het extra fijn om thuis te komen in een fijn huis. Een Read more

  Dit is wat een verf make-over kan doen voor jouw interieur!

  Een interieur make-over hoeft niet heel moeilijk, ingrijpend en duur te zijn. Dat is wat veel mensen wel denken. Maar Read more

  De kleur roze combineren in jouw interieur

  Soms zie je een mooie kleur, maar heb je geen idee hoe je die kleur moet combineren in jouw interieur. Read more

  Dit zijn de verftrends voor 2021

  Een wand in één kleur schilderen kan iedereen (bedenken), maar je kan zoveel meer doen met de wanden! In interieuradviezen Read more