Waarom je verlichting vroegtijdig mee moet nemen in je interieurplan

“Eerst gaan we de meubels uitkiezen en kopen en als alles staat gaan we kijken wat voor lampen daarbij moeten.” Klinkt dat herkenbaar? Dit is waarschijnlijk zoals jij het zou aanpakken en eigenlijk praktisch hoe iedereen dat doet. Maar en lamp is zo bepalend voor de uitstraling van een interieur. Een hanglamp hangt zelfs op ooghoogte. Daar kun je niet omheen! Neem daarom de verlichting al veel eerder mee in je plan. Ik laat je in deze blog zien waarom ik je dit aanraad.

Veel te moeilijk

Veel mensen shoppen eerst hun hele interieur bij elkaar en gaan pas als laatst kijken naar een lamp. Hiermee maak je het jezelf veel te lastig. De lamp moet dan eigenlijk zo neutraal zijn dat hij bij de rest van het interieur past, zonder dat het de sfeer te veel veranderd (want ja je was eigenlijk al blij met wat je geshopt had en dat wil je niet veranderen). Dat is echt zonde, want er zijn zoveel mooie lampen en een lamp kan zo’n eye-catcher zijn in een ruimte.

Compleet andere look met een andere lamp

Een andere lamp kan een compleet andere uitstraling geven aan je interieur. Om je te laten zien wat ik bedoel heb ik dit visueel gemaakt. Ik heb precies dezelfde afbeelding gebruikt en hier andere lampen aan toegevoegd.

verlichting
Wandlamp Cremona, Hanglamp Missouri, Vloerlamp Ohio
lampen kiezen
Tafellamp Seattle, Hanglamp Malacca, Wandlamp Kalimantan
lichtplan
Vloerlamp Retto, Hanglamp Aglio, Wandlamp London
verlichting
Tafellamp Justice, Hanglamp Malaga, Vloerlamp Storm

En? Zien jullie wat ik bedoel?

Probeer daarom de verlichting al veel eerder mee te nemen als je een plan gaat maken voor je interieur. Alle elementen in een ruimte bepalen samen de sfeer. Kijk daarom bij het realiseren van een sfeer naar alle elementen, dus ook de lamp.

Lastig?

Ik kan mij voorstellen dat dit lastig is. Je moet op veel verschillende dingen letten en alles bij elkaar kunnen zien. Niet iedereen kan dit, maar gelukkig kan ik je helpen! Ik kan de sfeer die jij graag in huis wilt zien vertalen naar een shoppingpagina of een 3D visualisatie. Zo kun je precies zien hoe het allemaal bij elkaar zal staan en zorgen we er samen voor dat het complete plaatje straks klopt. Klinkt dat voor jou als een goed plan? Neem dan contact met me op voor een interieuradvies.

Deze blog is geschreven in samenwerking met lampenshoponline.com

Misschien vind je dit ook interessant?
De kleur roze combineren in jouw interieur

Soms zie je een mooie kleur, maar heb je geen idee hoe je die kleur moet combineren in jouw interieur. Read more

Dit zijn de verftrends voor 2021

Een wand in één kleur schilderen kan iedereen (bedenken), maar je kan zoveel meer doen met de wanden! In interieuradviezen Read more

Zo combineer je de Flexa kleur van het jaar 2021 “Brave Ground”

Ieder jaar roepen de grote merken, zoals Flexa, één kleur uit tot kleur van het jaar. Dit is dé kleur Read more

Interieurtrends zomer/najaar 2020

Jouw (t)huis was nog nooit zo belangrijk als nu. Besteed daarom genoeg aandacht aan het gezellig maken ervan. Creëer een Read more

Dit zijn de keukentrends van 2020

Een keuken is een grote aanschaf en hier wil je zeker niet de plank misslaan. In deze blog vertel ik Read more

Een duurzaam interieur, wat betekent dat voor mij als styliste?

Ineens paste de puzzel in elkaar! Onbewust was ik al heel erg bezig met duurzame keuzes in het interieur. Ik Read more