Meteen naar de inhoud

Waarom je verlichting vroegtijdig mee moet nemen in je interieurplan

  “Eerst gaan we de meubels uitkiezen en kopen en als alles staat gaan we kijken wat voor lampen daarbij moeten.” Klinkt dat herkenbaar? Dit is waarschijnlijk zoals jij het zou aanpakken en eigenlijk praktisch hoe iedereen dat doet. Maar en lamp is zo bepalend voor de uitstraling van een interieur. Een hanglamp hangt zelfs op ooghoogte. Daar kun je niet omheen! Neem daarom de verlichting al veel eerder mee in je plan. Ik laat je in deze blog zien waarom ik je dit aanraad.

  Veel te moeilijk

  Veel mensen shoppen eerst hun hele interieur bij elkaar en gaan pas als laatst kijken naar een lamp. Hiermee maak je het jezelf veel te lastig. De lamp moet dan eigenlijk zo neutraal zijn dat hij bij de rest van het interieur past, zonder dat het de sfeer te veel veranderd (want ja je was eigenlijk al blij met wat je geshopt had en dat wil je niet veranderen). Dat is echt zonde, want er zijn zoveel mooie lampen en een lamp kan zo’n eye-catcher zijn in een ruimte.

  Compleet andere look met een andere lamp

  Een andere lamp kan een compleet andere uitstraling geven aan je interieur. Om je te laten zien wat ik bedoel heb ik dit visueel gemaakt. Ik heb precies dezelfde afbeelding gebruikt en hier andere lampen aan toegevoegd.

  verlichting
  Wandlamp Cremona, Hanglamp Missouri, Vloerlamp Ohio
  lampen kiezen
  Tafellamp Seattle, Hanglamp Malacca, Wandlamp Kalimantan
  lichtplan
  Vloerlamp Retto, Hanglamp Aglio, Wandlamp London
  verlichting
  Tafellamp Justice, Hanglamp Malaga, Vloerlamp Storm

  En? Zien jullie wat ik bedoel?

  Probeer daarom de verlichting al veel eerder mee te nemen als je een plan gaat maken voor je interieur. Alle elementen in een ruimte bepalen samen de sfeer. Kijk daarom bij het realiseren van een sfeer naar alle elementen, dus ook de lamp.

  Lastig?

  Ik kan mij voorstellen dat dit lastig is. Je moet op veel verschillende dingen letten en alles bij elkaar kunnen zien. Niet iedereen kan dit, maar gelukkig kan ik je helpen! Ik kan de sfeer die jij graag in huis wilt zien vertalen naar een shoppingpagina of een 3D visualisatie. Zo kun je precies zien hoe het allemaal bij elkaar zal staan en zorgen we er samen voor dat het complete plaatje straks klopt. Klinkt dat voor jou als een goed plan? Neem dan contact met me op voor een interieuradvies.

  Deze blog is geschreven in samenwerking met lampenshoponline.com

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Dit zijn de vloerentrends van dit moment

  Een vloer kies je niet voor een paar jaar en ik begrijp dat je niet voor een té specifieke vloer Read more

  De interieurtrends voor 2022

  De laatste tijd zie ik dat er een enorme switch plaats vind in de interieurwereld. Van hele lichte minimalistische interieurs Read more

  De kleur roze combineren in jouw interieur

  Soms zie je een mooie kleur, maar heb je geen idee hoe je die kleur moet combineren in jouw interieur. Read more

  Dit zijn de verftrends voor 2021

  Een wand in één kleur schilderen kan iedereen (bedenken), maar je kan zoveel meer doen met de wanden! In interieuradviezen Read more

  Zo combineer je de Flexa kleur van het jaar 2021 “Brave Ground”

  Ieder jaar roepen de grote merken, zoals Flexa, één kleur uit tot kleur van het jaar. Dit is dé kleur Read more

  Interieurtrends zomer/najaar 2020

  Jouw (t)huis was nog nooit zo belangrijk als nu. Besteed daarom genoeg aandacht aan het gezellig maken ervan. Creëer een Read more