Meteen naar de inhoud

Waarom je verlichting vroegtijdig mee moet nemen in je interieurplan

  “Eerst gaan we de meubels uitkiezen en kopen en als alles staat gaan we kijken wat voor lampen daarbij moeten.” Klinkt dat herkenbaar? Dit is waarschijnlijk zoals jij het zou aanpakken en eigenlijk praktisch hoe iedereen dat doet. Maar en lamp is zo bepalend voor de uitstraling van een interieur. Een hanglamp hangt zelfs op ooghoogte. Daar kun je niet omheen! Neem daarom de verlichting al veel eerder mee in je plan. Ik laat je in deze blog zien waarom ik je dit aanraad.

  Veel te moeilijk

  Veel mensen shoppen eerst hun hele interieur bij elkaar en gaan pas als laatst kijken naar een lamp. Hiermee maak je het jezelf veel te lastig. De lamp moet dan eigenlijk zo neutraal zijn dat hij bij de rest van het interieur past, zonder dat het de sfeer te veel veranderd (want ja je was eigenlijk al blij met wat je geshopt had en dat wil je niet veranderen). Dat is echt zonde, want er zijn zoveel mooie lampen en een lamp kan zo’n eye-catcher zijn in een ruimte.

  Compleet andere look met een andere lamp

  Een andere lamp kan een compleet andere uitstraling geven aan je interieur. Om je te laten zien wat ik bedoel heb ik dit visueel gemaakt. Ik heb precies dezelfde afbeelding gebruikt en hier andere lampen aan toegevoegd.

  verlichting
  Wandlamp Cremona, Hanglamp Missouri, Vloerlamp Ohio
  lampen kiezen
  Tafellamp Seattle, Hanglamp Malacca, Wandlamp Kalimantan
  lichtplan
  Vloerlamp Retto, Hanglamp Aglio, Wandlamp London
  verlichting
  Tafellamp Justice, Hanglamp Malaga, Vloerlamp Storm

  En? Zien jullie wat ik bedoel?

  Probeer daarom de verlichting al veel eerder mee te nemen als je een plan gaat maken voor je interieur. Alle elementen in een ruimte bepalen samen de sfeer. Kijk daarom bij het realiseren van een sfeer naar alle elementen, dus ook de lamp.

  Lastig?

  Ik kan mij voorstellen dat dit lastig is. Je moet op veel verschillende dingen letten en alles bij elkaar kunnen zien. Niet iedereen kan dit, maar gelukkig kan ik je helpen! Ik kan de sfeer die jij graag in huis wilt zien vertalen naar een shoppingpagina of een 3D visualisatie. Zo kun je precies zien hoe het allemaal bij elkaar zal staan en zorgen we er samen voor dat het complete plaatje straks klopt. Klinkt dat voor jou als een goed plan? Neem dan contact met me op voor een interieuradvies.

  Deze blog is geschreven in samenwerking met lampenshoponline.com

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Trend gespot!

  Het interieur heeft behoefte aan warmte. En dan bedoel ik niet dat je de kachel aan moet zetten (is wel Read more

  De eerste trend van 2017: Kurk!

  Het nieuwe jaar is begonnen! Nieuw jaar, nieuwe trends. Dat gebeurt natuurlijk niet van de één op de andere dag, Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Blue for you!

  Blauw is echt een hele hippe kleur op het moment. Vooral de vergrijsde blauw en denim blauw zijn heel populair. Read more