Ga naar de inhoud

Portfolio 20

Opdracht:

Deze klant had een prachtig karakteristiek pand gekocht, een oude notariswoning. Een woning met heel veel potentie, maar ook veel uitdagingen. Samen hebben we hun woonstijl ontdekt en vertaald naar een mooi plan. Ik heb meegekeken met de indeling en een goed lichtplan gemaakt. Dat laatste was een grote uitdaging met een plafond zonder lichtpunten, waar niet in geboord mag worden. Een opdracht waarbij ik “out of the box” moest denken en dat is gelukt! Scroll helemaal door naar onder voor foto’s van het eindresultaat.

Moodboard:

Een hele eigen en zeker geen doorsnee woonstijl. Zo zien we veel kunst en buitenlandse invloeden in het interieur van deze klant. Ze durven kleur te gebruiken, maar het moet zeker geen poppenkast worden. De bijzondere Casablanca bank was een uitgangspunt en mocht nog helemaal samengesteld worden.

Hiernaast zie je het moodboard waar we mee verder gegaan zijn.

Indeling:

De indeling was een uitdaging met zo veel deuren, ramen én een haard. Wil je de woonkamer aan de voorzijde of wil je hier juist de eethoek? En wat doe je met de serre?

Hieronder zie je een aantal opties die we besproken hebben. Ze zijn niet allemaal ideaal, maar soms moet je zien hoe het niet moet om te weten wat je wel wil. Benieuwd welke indeling het geworden is? Kijk dan snel verder!

3D ontwerp:

De leukste stap: het vertalen van de plattegrond en het moodboard naar een 3D ontwerp!

(Bij het advies hoort ook een uitgebreide uitleg, tips, een lichtplan en een kleurenplan, maar die zijn alleen voor de klant zelf omdat hier veel details in staan.)

Before foto’s:

Dit zijn de foto’s van Funda. De inrichting is dus van de vorige bewoner, maar geeft wel een heel goed beeld van hoe het was.

De klant aan het woord:

“We hadden een geweldige oude woning gekocht, waar we met veel plezier gingen wonen. Maar we kwamen er al snel achter dat we niet wisten wat we wilden met de inrichting, laat staan met kleuren en verlichting! Dat was het moment waarop we in contact kwamen met Mandy, we gingen samen met haar aan de slag. In het begin nog wat onwennig: welke kleuren vinden we mooi, welke stijl past bij ons, welke keuzes maken we? Maar Mandy nam ons stap voor stap mee in het proces.

Los van de inrichting hadden we nog wat praktische uitdagingen: wat te doen met verlichting bijvoorbeeld, met een mooi oud plafond, waar je geen elektra in wilt hebben? Na de eerste stappen: moodboard, tekeningen met inrichting, eerste schetsen, kwam Mandy ook met heel concrete voorstellen voor de inrichting. Welke meubels, welk behang, welke verlichting: aan elk detail werd gedacht.

Ongelooflijk knap hoe Mandy in elke stap de juiste vragen weet te stellen en de juiste voorstellen weet te doen. Met een fijne combinatie van aandachtig luisteren en duidelijk haar eigen mening geven. En met soms spannende keuzes, die we gelukkig toch gemaakt hebben. En wat is het prachtig geworden! We laten ons huis met veel trots zien aan iedereen die het maar zien wil. Heel erg bedankt, Mandy!”

Foto’s eindresultaat:

Een aantal dingen moeten nog uitgevoerd worden, maar het is nu al prachtig!!

Zie meer van het portfolio van THUIS.