Ga naar de inhoud

Portfolio 18

Opdracht:

Een landelijke nieuwbouwwoning met het boerderij gevoel. Dat gevoel wilde we ook terug laten komen in het interieur, maar tegelijkertijd mocht het ook wel een beetje apart en zeker niet té landelijk.

Indeling:

De keuken was in het ontwerp van de architect ingetekend in het midden van de woning (de plek waar in mijn ontwerp de eethoek staat). De klant wilde de keuken liever aan de voorkant van de woning, maar hoe moest de rest van het interieur er dan uit komen te zien? Want er bleef een stukje (draag)muur staan op de plek waar de kastenwand van de keuken zou komen. Uiteindelijk is dit opgevangen door een draagbalk, waardoor er veel meer een open ruimte ontstaat. Die openheid is sowieso de leidraad van dit interieur. Ruimtelijk en toch knus en gezellig!

indeling nieuwbouwwoning boerderij stijl

Wensen:

  • Landelijke industrieel met een vleugje boho
  • Een deel van de meubels mag mee
  • We willen het stap voor stap uitvoeren
  • Veel opbergruimte
  • Een grote bank
  • De ruimte onder de trap benutten
  • Een aparte speelhoek voor de kinderen
  • Turquoise is een mooie kleur

Het ontwerp:

De klant wilde een speels en toch rustig interieur. Ze hadden de wens om bepaalde dingen, zoals de lattenwand, de houten keuken en een “gek” behangetje terug te laten komen. Het mocht best donker, maar ze durfde dat zelf niet echt. Dat is één van de redenen dat ze mij hadden ingehuurd. Een andere reden is dat ze zich afvroegen of een houten keuken mooi zou zijn in combinatie met een houten vloer. Gelukkig kan ik dat gewoon aan ze laten zien met de 3D visualisatie. Nadat de indeling en het moodboard vast stonden, heb ik een mooi 3D ontwerp gemaakt en dit zorgde ervoor dat het echt ging leven!

interieuradvies nieuwbouwwoning boerderij gevoel

(Bij het advies waren ook een lichtplan, kleurenplan en uitgebreide uitleg en tips inbegrepen, maar die zijn speciaal voor de klant en laat ik hier niet zien.)

Zie meer van het portfolio van THUIS.