Ga naar de inhoud

Portfolio 17

Opdracht:

“Help. Wat moeten we met onze begane grond doen? We hebben eigenlijk al best een aardig beeld van wat we willen, maar we vinden het lastig om het geheel te combineren. We willen snel een echt thuis gevoel hebben. “

Deze klant kocht een bestaande woning, maar wilde graag de keuken verplaatsen. Een vrij grote ingreep en samen met het feit dat ze het lastig vonden om hun ideeën te combineren, besloten ze om mijn hulp in te roepen. Ik heb ze geholpen met het finetunen van hun woonstijl, dit uitgewerkt in een 3D ontwerp en oplossingen gezocht voor een aantal woonvragen waar ze tegen aan liepen, zoals de akoestiek in de uitbouw.

Het is een mooi speels interieur geworden waarbij de keuken centraal staat en ook nog eens een hele toffe kleur heeft! Ik heb dit bij meerdere projecten meegemaakt en vind het heel gaaf als mensen dit aandurven.

Wensen:

  • We willen nieuwe meubels, maar welke?
  • Een speelplek voor de kinderen
  • Wat doen we met de nissen in de wand van de zithoek?
  • Veel opbergruimte!
  • Een nieuwe keuken met kookeiland
  • Knusse zithoek
  • Warmte en donkere kleuren
  • Speelse elementen, niet te traditioneel
  • Meerdere kleuren combineren
  • Scandinavisch met industrieel combineren

Moodboard:

Het moodboard moest een speelse en warme sfeer uitstralen. Ik heb meerdere moodboards gemaakt om deze woonstijl beter in beeld te brengen en te kijken wat dit precies betekend voor de klant. Want wat voor de één speels en kleurrijk is, is voor de ander te saai. Daarom is het altijd goed om een moodboard te maken, dan is er geen twijfel meer over mogelijk en weten zowel de klant als ik hoe dit er uit ziet. Je kunt zo ook mooi zien welke kleuren, materialen en stijlen wel en niet bij elkaar passen.

Indeling:

Ik heb verschillende plattegronden gemaakt, waarbij ik heb gespeeld met de indeling van de keuken, de eethoek, de woonkamer en de speelkamer. Al vrij snel werd duidelijk wat de voorkeur had van de klant en waar zij mee verder wilde.

Het ontwerp:

Het ontwerp heeft de klant veel zekerheid gegeven. De keuken en de meubels bestellen was nu minder spannend en ook konden zij achter de verdeling van de kleuren staan en na de sleuteloverdracht gelijk beginnen met schilderen.

blauwe keuken interieuradvies

(Bij het advies waren ook een lichtplan, kleurenplan en uitgebreide uitleg en tips inbegrepen, maar die zijn speciaal voor de klant en laat ik hier niet zien.)

Foto’s eindresultaat:

Zie meer van het portfolio van THUIS.