Ga naar de inhoud

Portfolio 12

Opdracht:

“Ons huis wordt een stuk groter dan wat we nu hebben waardoor ik het lastig vind met kleur etc.”

Een vleugje retro, maar vooral eigentijds. Een hele leuke sfeer die ik mocht uitwerken naar een ontwerp voor de nieuwbouwwoning van deze klant. Want hoe krijg je zo’n huis nou sfeervol en gezellig? Welke kleur komt waar? Welke meubels kunnen mee? En wat doen we met de raambekleding en verlichting?

Wensen:

  • De vloer en keuken zijn al besteld
  • We willen een aantal meubels meenemen
  • Een hoekbank is heel welkom
  • Introvert, maar stoer is onze stijl
  • Er mag een gekke twist in zitten
  • Een lichte rustige basis met donkere accenten
  • Iets met vogels?
  • Warm en gezellig

Het ontwerp:

Ik begin altijd eerst met het bepalen van de sfeer door het maken van een moodboard. De indeling bepalen we door middel van plattegronden. Vanuit daar werk ik verder en maak ik het 3D ontwerp.

De uitdaging lag bij deze klant bij het verschil in smaak. Zij houd meer van strak, eigentijds en fris. Hij houd van retro en leeft het liefst in een 70’s woning. Ik heb gezocht naar een stijl waar ze beide blij van worden. Het is een rustige eigentijdse basis geworden met een retro twist die je met name terugziet in de vormen van de meubels.

We zien een hele gewaagde indeling. Lekker out of the box!

eigentijds retro interieur

(Bij het advies waren ook een lichtplan, kleurenplan en uitgebreide uitleg en tips inbegrepen, maar die zijn speciaal voor de klant en laat ik hier niet zien.)

De klant aan het woord:

“Een nieuwbouwhuis is heerlijk! Maar heeft niet het karakteristieke van een oud huis, waardoor het vraagt om de gezelligheid in aan te brengen. De keuken en woonkamer zijn behoorlijk groot, waardoor ik niet wist hoe ik het moest aanpakken met meubels en kleuren op de wand. Ik was bang dat het niet dat gezellige huis zou worden als wat we willen. Daarbij verschillen mijn man en ik van gebruik van ‘oude’ spullen. Hoe kom je tot elkaar en vind je hier een balans in?
Mandy was voor ons de juiste persoon!! Haar creativiteit in kleuren, behang, stoffen en meubels was echt heel fijn! Als een soort mentor zorgde ze ervoor dat mijn man en ik tot elkaar kwamen om keuzes te maken in wat wel mooi en leuk is om te gebruiken in ons interieur. Ze luistert goed, is direct en eerlijk, super fijn! Hierdoor weet je waar je aan toe bent.”

Zie meer van het portfolio van THUIS.