Ga naar de inhoud

Portfolio 1

Opdracht:

Een prachtige schuurwoning die nog gebouwd én ingericht moest worden. Een heel leuk project om aan te werken, doordat er nog zo veel mogelijkheden waren aangezien er nog aanpassingen gedaan konden worden in de bouw. Ook stond de klant open voor out of the box ideeën en dat is zeker gelukt. “We zijn echt heeeel enthousiast over wat je hebt aangeleverd. We kunnen zien dat je behoorlijk los gegaan bent. We zijn enorm positief verrast. Het wordt nog lastig kiezen, want we vinden bijna alles mooi.”

Wensen:

  • Een grote woonkeuken
  • Natuurlijke materialen
  • Rust en comfort
  • Connectie met het mooie landschap
  • Niet te uitbundige met kleuren
  • Geen prullaria
  • Een gezellige sfeer

Indeling:

Ik ben begonnen met het maken van de eerste versie van de plattegrond. Ik probeer hier altijd zo verschillend mogelijke ideeën te laten zien. OOK de ideeën die mij minder aanspreken, want soms moet je zien hoe het niet moet om te weten hoe je het wel zou willen.

De klant heeft aangegeven welke dingen aanspreken en dit hebben we samen doorgenomen. Met de feedback heb ik een nieuwe plattegrond gemaakt. Deze vind je meer naar onder op deze pagina bij “Het ontwerp”.

interieuradvies schuurwoning

De klant liet de moodboards en plattegronden zien aan hun ouders en kregen de reactie: “Deze dame heeft heel goed naar jullie geluisterd en dit mooi in beeld gebracht!”

Sfeer en kleuren:

Voor het bepalen van de sfeer en de kleuren van het nieuwe interieur, beginnen we met een aantal moodboards. Net als bij de plattegronden laat ik eerst meerdere ideeën zien en zo komen we stap voor stap tot een moodboard dat de sfeer en kleuren aangeeft waar de klant helemaal blij van wordt.

En toch zitten we daar dan niet 100% aan vast. Bij dit project heb ik het moodboard namelijk gebruikt als uitgangspunt, maar toen de klant het 3D ontwerp zag was er toch nog twijfel over de kleuren. En het leuke van die 3D visualisatie is dat ik de kleuren daarin gewoon kan aanpassen, dus dat heb ik gedaan. En toen voelde het helemaal goed!

Het ontwerp:

Swipe voor de versie met aangepaste kleuren.

Meubelplan:

Het 3D ontwerp vertalen naar concrete meubels is niet voor iedereen even makkelijk en soms is het ook een kwestie van gemak of tijdsgebrek waardoor klanten dit door mij laten doen.

Voor deze klant mocht ik ook een meubelplan maken. Zo weten ze precies waar ze wat kunnen kopen!

(Bij het advies hoort ook een uitgebreide uitleg, tips, een lichtplan en een kleurenplan, maar die zijn alleen voor de klant zelf omdat hier veel details in staan.)

Zie meer van het portfolio van THUIS.