Ga naar de inhoud

Portfolio 17

Opdracht:

Terwijl hun nieuwbouwhuis gebouwd wordt, zijn deze klanten op zoek naar hoe ze het willen inrichten. Welke kleuren vinden ze mooi? Hoe gaat de ruimte worden? Ze twijfelen welke bank we moeten nemen en raken verdwaald in al het leuks op Pinterest.

Gelukkig kan ik ze hierbij helpen! We hebben afgesproken dat we voor een pakket gaat met 3D visualisatie, omdat het nog lastig is voor de klant om zich in te beelden hoe de ruimte gaat worden.

Wensen:

  • Opbergruimte!
  • Kindvriendelijk interieur
  • Licht, zacht en warm, maar met een kleine industriële twist
  • De piano moet een plekje krijgen
  • Net iets anders als de buren

Moodboard:

Om te beginnen heb ik een moodboard gemaakt om hun smaak visueel te maken. Het is fijn als je het allemaal over hetzelfde hebt namelijk. Voor de één betekent “licht” iets anders dan voor de ander. En wat voor de één groen is, kan voor de ander blauw zijn. Daarom is het goed om een idee visueel te maken door middel van een moodboard.

In het moodboard zie je dat het licht en fris is en toch warm. Blauw/groene tinten gecombineerd met licht hout en een cognac accent. Een Scandinavisch interieur! Een super fijn en rustige uitstraling, die altijd welkom is in een huis waar jonge kinderen leven.

Plattegronden:

De woning heeft genoeg mogelijkheden voor een mooie en praktische indeling waarin al hun wensen verwerkt zijn. Ik heb daarom meerdere ontwerpen gemaakt, die allemaal zo verschillend mogelijk zijn. De bank links, de bank rechts, de bank dwars. De eettafel tegen de muur met een bank, de eettafel los in de ruimte, etc.

Samen met de inbreng die de klant zelf leverde, is er een definitieve plattegrond gemaakt voor de indeling van de ruimte.

3D visualisatie:

De 3D visualisatie is het moment waarop alles samenkomt. Je ziet hoe het moodboard is toegepast en hoe de indeling tot zijn recht komt.

De klant heeft gekozen voor een modulaire antraciet grijze bank. Ook hadden zij al enkele ideeën voor andere meubels. Ik heb deze meubels verwerkt in de 3D visualisatie, zodat ze goed kunnen zien hoe het straks zal staan. Ook krijgen ze een goed beeld van de ruimte, terwijl het op het moment van ontwerpen nog een bouwplaats is. Leuk toch?!

Zie meer van het portfolio van THUIS.