Ga naar de inhoud

Portfolio 6

Opdracht:

Voor dit jonge gezin mocht ik meedenken met de inrichting van de benedenverdieping van hun nieuwbouwhuis. Het huis moest nog gebouwd worden, dus ze hadden geen idee van de ruimte en wat ze daar van konden maken. Een goede indeling was belangrijk, want de woonkamer is vrij groot maar moet wel knus en warm aanvoelen. Het tussenstuk waar de eettafel moet komen was in verhouding veel smaller. Hoe los je dit op? En waar komt het hoekje voor de kinderen?

Ook de sfeer en de kleuren van het interieur vonden zij lastig. Warm en toch licht. Een Scandinavische twist, maar niet te clean vanwege de kinderen. En kleur! Maar welke kleuren dan? En waar?

Wensen:

  • Wij willen dat het 1 geheel gaat worden
  • Opbergruimte!
  • Een eigen plek voor de kinderen
  • De ideeën mogen out of the box zijn
  • Een roomdivider/stalen deuren is een optie
  • Knus en warm gevoel
  • Het zitgedeelte gericht op de tuin
  • Ruimtelijk gevoel
  • We willen dat de ruimte rust uitstraalt

Moodboards:

Qua stijl zitten ze redelijk op één lijn. Hun huidige interieur is vrij stoer, grof en industrieel. Dat mag wel iets “netter”. Ik mocht kleur toevoegen, want het moest niet te saai worden maar het mocht ook zeker niet te onrustig zijn.

Ik heb daarom gekozen voor lichte, frisse kleuren in de basis en een donker contrast om het iets meer pit te geven. Gemixt met hout en warme accentkleuren is het een fijn geheel.

Indeling:

De zithoek is op de tuin gericht en staat midden in de kamer om de ruimte te breken en iets knusser te maken. Achter de bank (zoveel mogelijk uit het zicht) is de speelhoek voor de kinderen. De maatwerk kastenwand breekt de gigantische lengte en benadrukt juist de breedte van de woning. De eettafel met butterly poot is lekker luchtig in het smallere deel van de woning. De indeling van de keuken stond al vast, maar is prachtig in deze hoek.

Het resultaat:

De woning was op het moment van het advies nog niet gebouwd en het was daarom lastig voor de klant om een voorstelling te krijgen van hoe het zou worden. Ik heb een 3D visualisatie voor ze gemaakt, zodat ze alvast een indruk konden krijgen van de ruimte en hoe het er straks uit gaat zien. Het resultaat zie je hieronder:

(Bij het advies waren ook een lichtplan, kleurenplan en uitgebreide uitleg en tips inbegrepen, maar die zijn speciaal voor de klant en laat ik hier niet zien.)

woonkamer nieuwbouwhuis kastenwand


Zie meer van het portfolio van THUIS.