Ga naar de inhoud

Portfolio 16

Opdracht:

Als je gaat samenwonen, dan kan het best een klus zijn om een huis in te richten waar je beide gelukkig van wordt. Zeker als je ieder een totaal andere stijl hebt.

Dat was het geval bij het stel waar ik deze opdracht voor heb gedaan. Zij wat moderner met felle kleuren en aarde tinten. Hij iets klassieker in ingetogener. Ze gingen samenwonen en wilde graag nog één keer goed uitpakken met het oog op de toekomst (ze zijn beide al iets ouder en willen het interieur nog één keer grondig aanpakken, zodat ze daar nog jaren plezier van kunnen hebben zonder daar nog teveel energie in te hoeven steken). Ik heb daarom ook meerder ruimtes in hun huis voor ze ontworpen.

De zolder:

De zolder is ontzettend groot en heeft dan ook meerdere functies, namelijk: werkkamer, logeerkamer en een plek om te mediteren. In de ruimte is mevrouw vaker te vinden dan meneer en daarom gaat het qua stijl meer richting haar smaak. Warme kleuren, aarde tinten, rust en een beetje vrouwelijk.

De ruimte klonk een beetje hol en daarom heb ik ook met ze meegedacht over oplossingen voor geluidsdemping.

Mancave:

Eén van de slaapkamers zou worden omgebouwd tot een soort mancave. Een plek waar hij zich lekker terug kan trekken. Deze ruimte mocht dus ook volledig in zijn stijl uitgevoerd worden. Hij heeft een prachtige chesterfield bank en de grote kast van zijn moeder moest hier ook komen. Verder moest er een klein werkplekje zijn en zijn klokkenverzameling moest een plek krijgen.

De ruimte is niet heel groot, dus ik wilde niet te donkere kleuren gebruiken aangezien de bank en de kast al vrij donker zijn. Ook is een goed lichtplan hier van belang om zowel een ontspannen sfeer te creëren als praktisch licht waar je bij kunt werken.

Slaapkamer:

In de slaapkamers moest ook het één en ander veranderen. Qua stijl kwamen ze er wel redelijk uit. Maar de opbergruimte was nog wel een probleem. De oplossing hiervoor was in dit geval: kasten. Ik heb met ze meegedacht over de plek van de kasten, de indeling en het materiaal.

Woonkamer:

De plek waar je beide de meeste tijd bent en waar dus ook de twee stijlen samen moeten komen. Daarnaast wilde ze een aantal meubels behouden, dus die moesten weer een plek krijgen in het nieuwe interieur. Eén van die meubels was de op maat gemaakte blauwe kast. Deze is vrij aanwezig en daarom heb ik die gekozen als uitgangspunt voor de kleurkaart.

De klant aan het woord:

“Mandy hebben we gevraagd om ons te adviseren over de kleuren van een aantal ruimtes in huis en de indeling te ontwerpen voor de zolder, een werkkamer en de woon/keuken-verdieping. Na een gesprek met ons en het kennis nemen van onze heel verschillende stijlen heeft ze voor de verschillende ruimtes een aantal moodboard ontworpen.

Deze moodboards waren heel inspirerend om er één uit te kiezen per ruimte. Ook de verschillende indelingen gaven ons de mogelijkheid om tot nieuwe ideeën over de indeling van de ruimtes te komen.

De zolder is van een sienna rode/rode ruimte nu omgetoverd in een ruimte met moderne uitstraling met groen en een aantal grijstinten in de hoofdrol. Een enorme verandering, waardoor het net lijkt of we verhuisd zijn.

Mandy is mee gegaan naar een kastenmaker, waarbij ze mee heeft gedacht over de inrichting. Het zijn twee prachtige kastenwanden geworden. Eén aan het hoofdeinde van het bed met een nis en spotjes. En een kledingkast aan de andere kant. Ook is ze mee gegaan naar het keukencentrum om ons te adviseren over de inrichting en de kleuren. De plaatsing hiervan moet nog komen, maar daar hebben we ook vertrouwen in.

Kortom we zijn erg tevreden met haar advisering en genieten erg van de nieuwe inrichting tot nu toe, waardoor het lijkt of we in een nieuw huis getrokken zijn.”

Zie meer van het portfolio van THUIS.