Ga naar de inhoud

Portfolio 33

Opdracht:

Een stoer huis, helemaal van nu. Dat was de opdracht die ik kreeg voor dit huis. Naast dat de klant een andere sfeer en kleurpallet in huis wilde, hadden zij ook het idee om de zithoek en eethoek om te draaien. Hierdoor ontstaat er meer zicht op de tuin. Ook het ‘nutteloze’ stukje naar de schuifdeuren toe moest een functie krijgen.

 

  • De kleur blauw moet centraal staan.
  • Industrieel en stoer, maar wel knus en warm.
  • Bij de schuifdeuren wordt een wand weggehaald, zodat de ruimte groter wordt en hier een zithoek van gemaakt kan worden.
  • Een indeling waarbij er verschillende hoeken ontstaan, maar waarbij het toch groot oogt.
  • Een grote ruime eethoek, waar met vrienden kan worden gegeten.

 

Ik heb verschillende plattegronden en moodboards gemaakt, waarbij ik geprobeerd heb zo goed mogelijk te voldoen aan de wensen van de klant.

 

Moodboards:

Voorstel 1     Voorstel 2     Voorstel 3     Voorstel 4     Voorstel 5

 

Plattegronden:

Plattegrond Sikkens optie 1 Plattegrond Sikkens optie 2 Plattegrond Sikkens optie 3 Plattegrond Sikkens optie 4 Plattegrond Sikkens optie 5 Plattegrond Sikkens optie 6

 

Kastenwanden vooraanzicht:

In het advies heb ik een aantal op maat gemaakte kastenwanden ingetekend. Om deze beter toe te kunnen lichten en om ervoor te zorgen dat de klant een duidelijk beeld krijgt van het advies, heb ik van een aantal opties een vooraanzicht bijgevoegd.

 

Links: tv-meubel | Rechts: Wandmeubel eethoek

TV meubel optie 1     Wand meubel optie 3

TV meubel optie 3     Wand meubel optie 1

TV meubel optie 2     Wand meubel optie 2

 

Meubel tv (zie 6e plattegrond):

TV meubel optie 4

De klant aan het woord:

“We zijn heel goed geholpen met onze woonkamer/keuken. Zelf hadden we zoveel ideeën. Hier is goed naar geluisterd en we zijn gestuurd in een richting die heel goed aansluit bij onze wensen. We zijn positief verrast met het advies. Het is verrassend, uitgebreid en ziet er professioneel uit.

Mandy is duidelijk en “bewaakt” hetgeen waar we naar toe willen goed. Dit heeft ons behoed voor een aantal beslissingen waar we achteraf spijt van zouden hebben gehad. Wel hebben we besloten om een klein beetje af te wijken van het advies, omdat we graag het fotobehang van de eend op de muur wilde. Daarom hebben we ook meer groentinten aan ons interieur toegevoegd dan in eerste instantie op het moodboard stond. Zo is het meer één geheel.”

 

Foto’s eindresultaat:

 

Zie meer van het portfolio van THUIS.