Portfolio 5

Opdracht:

Een gezin heeft mij gevraagd een ontwerp te maken voor het interieur van het huis dat zij laten bouwen. Het feit dat zij het huis zelf ontworpen hadden en daarbij het feit dat het nog gebouwd moest worden, gaf mij heel veel vrijheid voor de ontwerpen. Waar komt de deur naar de keuken bijvoorbeeld? En gaan we werken met verschillende hoogte levels?

De vraag die zij voor mij hadden was: “Hoe gaat ons huis eruitzien met verschillende indelingen.” Ze twijfelde namelijk over de plek en de vorm van de keuken. Maar ook over de woonkamer en de extra woonkamer waren ze het nog niet eens. De wensen waren als volgt:

  • We houden ervan om een mooie leef keuken te hebben waar we met vrienden kunnen eten.
  • De woonkamer moet een ontspannen plek zijn zonder tv en eigenlijk het liefst zonder telefoon etc.
  • De tv-hoek willen we in het voorste, smalle gedeelte van het huis.
  • Koken is een grote hobby, maar waar doen we dan de keuken en welke vorm gaat deze krijgen?
  • De vloer die we hebben uitgezocht zouden we graag in het geheel willen zien.
  • Een kachel om lekker bij te zitten.

 

Voorstel voor de indeling:

Ik ben met het voorstel gekomen om verschillende plattegronden te tekenen. Hierbij heb ik de keuken op een andere plek gezet en tevens bij iedere plattegrond het woongedeelte anders gedaan. Bij sommige ontwerpen zijn grote stalen kozijnen toegevoegd om de lengte van de tv-hoek te doorbreken. Ook zit de deur naar de keuken niet bij alle ontwerpen op dezelfde plek. Dit heb ik gedaan om de mogelijkheden te laten zien.

Ik heb de klant hier uitgedaagd om buiten de hokjes te denken. Dit heb ik gedaan door met heel verschillende ontwerpen te komen.

 

Interieuradvies plattegronden1 Interieuradvies plattegronden2 Interieuradvies plattegronden3 Interieuradvies plattegronden4 Interieuradvies plattegronden5 Interieuradvies plattegronden6 Interieuradvies plattegronden7 Interieuradvies plattegronden8 Interieuradvies plattegronden9 Interieuradvies plattegronden10

 

3D visualisatie:

De klant heeft uiteindelijk 3 plattegronden samengevoegd en besloten dat dit de indeling gaat worden. Deze indeling wilde zij graag ook in 3D zien, zodat ze hier een beter beeld bij kregen, voordat ze grote beslissingen gingen nemen. Ook konden zij op deze manier zien hoe de vloer en de keuken bij elkaar zouden staan.

 

Zie meer van het portfolio van THUIS.