Ga naar de inhoud

Portfolio 5

Opdracht:

Deze klant ging verhuizen naar een huis die een aantal uitdagingen met zich mee bracht. Zo was de keuken niet helemaal naar wens, wilde zij een aparte speelkamer maken in het voormalig kantoor en staat er een trap midden in de woonkamer. Ik heb met ze meegedacht en gezocht naar oplossingen. De indeling was de eerste stap.

Indeling:

De keuken mocht anders en in diezelfde ruimte willen ze graag de eettafel. Verder hebben zij een prachtige barndoor kast die ze mee willen nemen naar dit huis, dus die mocht ook een plekje krijgen. En als het even kan een fijn zitplekje aan de linkerkant bij de tuindeuren, want daar is het zonnetje in de ochtend.

Hieronder zie je de opties die ik voor ze heb uitgewerkt. Van redelijk veilig tot aan een complete verbouwing! Ik vind het fijn om alle opties mee te nemen, zodat het niet achter is: “Ohhh was dat ook mogelijk, dan hadden we dat willen doen…”. Een gemiste kans dus en dat is zonde.

Moodboard en 3D visualisatie:

Naast de indeling mocht ik ook meedenken over de sfeer en het kleurenpallet. Het moodboard volgens vrienden van de klant: “Dit is precies jullie!” Een heel groot compliment en duidelijk dat we daar mee verder zouden gaan. Het ontwerp zie je hieronder:

Trap in de woonkamer

De klant aan het woord:

“Voor onze nieuwe woning hadden we de ruimte en mogelijkheden om het helemaal naar onze wensen te gaan maken en inrichten. En als je het doet moet je het goed doen! Wij wilden aan ons nieuwe thuis het wow-effect toevoegen. Nou, dat is Mandy goed gelukt! Via pinterest vonden we haar website en kwamen we in contact. Gezien de reisafstand gingen alle gesprekken via videobellen of mailen. Maar dat deed niets af van het fijne contact. 

We wonen nu sinds twee maanden in dit huis en stap voor stap richten we de woonkamer in aan de hand van het plan wat we samen gemaakt hebben. Met een druk jong gezin is het heerlijk gericht te kunnen shoppen. Om een voorbeeld te noemen; de bank staat in het ontwerp, hij zit lekker, de kleur is super tof, de prijs is okay, dan gaan we daar voor! En wauw wat staat hij prachtig. Kortom, nog geen moment spijt gehad van de keuze een interieurontwerp te (laten) maken. Want je doet het uiteindelijk samen.”

Zie meer van het portfolio van THUIS.