Ga naar de inhoud

Portfolio 9

Opdracht:

Deze klant zat al een tijdje met een aantal puntjes in hun interieur waar ze niet tevreden over waren. Zo vonden ze de keuken te donker. Er mag wel meer daglicht naar binnen komen. Ook heeft de ruimte een aparte vorm met wat gekke hoeken. Dit zorgt voor onrust en hier mag meer rust in komen. Daarnaast hebben ze een vrij lang huis, dus het is belangrijk dat de lengte niet nog meer benadrukt wordt maar dat zithoek en keuken wel verbonden blijven. Opbergruimte is zeker ook welkom. En een fijne sfeer in huis is het allerbelangrijkste.

Ik ben voor deze klant aan de slag gegaan met moodboards en plattegronden en heb dit samengevoegd in een 3D visualisatie.

Moodboards:

Blauw en groentinten met wat neutrale kleuren waren het uitgangspunt. Ze hadden al een prachtige eikenhouten vloer, dus die blijft. Verder mocht het wel een beetje stoer (niet teveel tierelantijntjes), maar niet te industrieel.

Plattegronden:

Op de plattegronden zie je goed de hoeken in de ruimte die voor onrust zorgen. Ik heb geprobeerd om in de ontwerpen de hoeken te minimaliseren, waardoor er meer rust ontstaat. Ook heb ik in sommige ontwerpen de tuindeuren verbreed, een extra raam geplaatst bij het aanrecht of een lichtstraat ingetekend.

Je kunt de plattegronden splitsen tussen het zitgedeelte en het lange gedeelte + de keuken. Zo kun je verschillende combinaties maken qua indeling.

Eindadvies:

Elementen uit twee verschillende moodboards spraken erg aan, dus die heb ik samengevoegd tot het moodboard hieronder. Ook in de plattegrond zijn wat dingen gewijzigd, zodat het nu helemaal naar wens is. Bij deze plattegrond heb ik een lichtplan gemaakt.

Alles komt samen in de 3D visualisaties. Eén aanzicht vanaf het zitgedeelte, één waarop de keuken goed te zien is en één waarop de lange wand met de op maat gemaakte kast goed te zien is. Zo zijn alle hoeken van de ruimte goed te zien en krijg je een duidelijk beeld van hoe het gaat worden.

De klant aan het woord:

“Al jaren waren we niet helemaal tevreden over het interieur van ons huis. We vonden het moeilijk om onze stijl te bepalen en eenheid te creëren. 
Mandy heeft ons enorm geholpen om stap voor stap tot keuzes te komen waar we helemaal achter konden staan. Ze heeft het talent om goed te luisteren naar je wensen en dit te vertalen naar een concreet plan. 
Het fijne is dat ze contact houdt ook na het presteren van het definitieve ontwerp. Na de verbouwing zullen we haar hulp zeker weer inroepen bij het afstylen van het interieur.”

Zie meer van het portfolio van THUIS.