Ga naar de inhoud

Portfolio 24

Opdracht:

“Onze woonkamer met open keuken is toe aan een nieuwe look. We zouden graag advies krijgen over indeling van de ruimte. En welke stijl en kleuren?” Dit was de vraag die ik kreeg van een leuk gezin dat in een prachtig authentieke woning woont. De woning is een goede combinatie van klassiek en modern. Een goede basis dus, alleen wilde ze graag een frisse wind door het interieur.

Wensen:

  • We willen een knusse en huiselijke sfeer.
  • We hebben een grote vakkenkast laten maken, dus die moet een plekje krijgen.
  • Een aantal van de huidige spullen mag blijven, zoals de fauteuils, het 3-luik, de harp en eventueel de lampen.
  • Lekker veel planten!
  • Een fijne werkplek bij het raam.
  • Misschien een haard op de plek waar eerst ook een haard zat.
  • Het liefst behouden we de grijze muur in de keuken.
  • Op de zeegroene kleur zijn we inmiddels wel uitgekeken.

Moodboards:

Om hun stijl goed in beeld te brengen, ben ik begonnen met het maken van verschillende moodboards. Allemaal binnen hun woonstijl, maar net even anders. Ik wilde graag de klassieke elementen behouden, maar hier wel een moderne twist aan geven.

De klant heeft gekozen voor het moodboard hiernaast. Een knus en huiselijk gevoel met een botanische twist.

Plattegrond:

De volgende stap was het bepalen van de indeling. Meestal maak ik tussen de 5 en 10 plattegronden die allemaal heel verschillend zijn en kiezen we daar de beste elementen uit. Ik kijk of ik deze elementen kan samenvoegen en zo komen we uiteindelijk tot een definitieve indeling.

Het leuke was dat bij deze klant de man en de vrouw ieder apart naar de plattegronden hadden gekeken en (zonder dat ze het van elkaar wisten) dezelfde plattegrond had bij beide hun voorkeur!

In dit interieur hadden we te maken met een aantal vaste elementen, zoals de verdikking bij de uitbouw, het kookeiland, de plek van de haard en het gegeven dat de zon door de grote glazen pui naar binnen schijnt en dat zowel een voordeel als een nadeel kan zijn.

3D visualisatie:

De leukste stap, vind ik althans, is het vertalen van het moodboard en de plattegrond naar de ruimte. Je gaat nu zien welke kleur welke muur krijgt, je kunt hier mee spelen, behang wisselen, verschillende lampen ‘ophangen’ en het belangrijkste: je krijgt een impressie van de sfeer van de ruimte. Alsof je er al even in staat, voordat je het echt gaat veranderen.

In de 3D visualisatie hieronder zie je het resultaat van het interieuradvies voor deze klant.

Zie meer van het portfolio van THUIS.