Ga naar de inhoud

Portfolio 14

“We gaan verbouwen en zijn zoekende naar hoe het straks in te richten en te stylen. ” Dit was de vraag die ik kreeg van een jong stel dat een prachtige woning had aangekocht. De droom was een leefkeuken en die is er zeker gekomen!

Moodboards:

Ik ben begonnen met het maken van de moodboards en daarmee maakte ik het gelijk lastig voor de klant. Zij vonden namelijk bijna alles mooi wat ik liet zien. Op zich een goed teken natuurlijk, want ik zat in de goede richting. Samen hebben we een selectie gemaakt en daar is dit moodboard uitgekomen.

Er mocht kleur in voorkomen, maar het moest niet over de top. Een romantisch, zacht, rustig en een klein beetje stoer interieur was de wens. Ook houden ze erg van vintage en tweedehands meubels restylen en dan ben je bij mij aan het juiste adres. Dat vind ik ook erg leuk, dus heb ik het in het interieur verwerkt. Een mooie mix van oud en nieuw.

Plattegronden:

De indeling was een behoorlijke uitdaging, want de woonkamer had veel hoekjes én een haard die natuurlijk een vaste plek heeft. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk verschillende indelingen te laten zien. Ook als deze niet mijn voorkeur hebben. Soms is het ook goed om te zien hoe het niet moet, zodat het makkelijker is om te zien wat je wel wilt.

leefkeuken indeling na verbouwing

3D ontwerp:

Als het moodboard en de plattegrond vast staan, dan gaan we door naar het allerleukste deel: het ontwerp in 3D uitwerken. Je ziet nu hoe het gaat worden en er kan “gespeeld” worden met kleuren, materialen en details zoals bijvoorbeeld een vloerkleed.

Hieronder vind je het ontwerp van de leefkeuken en de woonkamer:

Before foto’s:

Ik vind het zelf altijd leuk om het verschil te zien tussen de voor- en na situatie. Zeker bij zo’n verbouwing. Hier zie je de foto’s van de situatie zoals zij het gekocht hadden (dus van de vorige bewoners).

Zie meer van het portfolio van THUIS.