Ga naar de inhoud

Portfolio 11

Opdracht:

Dezelfde woonstijl doorvoeren door de hele woning. Dat kan! Maar hoe doe je dat zonder dat het saai wordt? Of dat de woonkamer jou het gevoel geeft van een slaapkamer…

Voor deze klant mocht ik een ontwerp maken voor de gehele woning. Zij hadden een bestaande twee-onder-een-kap woning gekocht en wilde die helemaal naar wens maken. Een rustige en toch warme sfeer met zachte tinten doorvoeren in alle ruimtes. En een complete verbouwing op zolder waarbij ik mocht meedenken over de indeling van de ruimte. Welke muur komt waar? Waar komen de lichtpunten dan? En hoe deel je de ruimtes in met meubels?

interieuradvies twee-onder-een-kap woning

Moodboard

Ik ben begonnen met het maken van het moodboard. Dit is de leidraad door de hele woning en was dus best een uitdaging. Zoals ik hierboven al noem: de woonkamer moet niet voelen als een slaapkamer, maar toch dezelfde stijl hebben.

Het moodboard moest rust uitstralen, maar toch warm aanvoelen. Gelukkig houd de klant van grove natuurlijke materialen. Zo kon ik toch wat spanning aanbrengen in het geheel.

.

Woonkamer

Voor de woonkamer zijn er een aantal wensen:

  • De huidige bank en fauteuil behouden
  • De haard mag blijven, maar het meubel om de haard heen is niet onze stijl
  • Een grote eettafel waar we met zijn alleen aan kunnen zitten
  • De keuken behouden
  • De houten vloer willen we laten liggen, maar mag wel geschuurd worden
  • Nieuwe gordijnen en raambekleding is welkom
  • Het geheel moet niet te donker zijn

Ik ben begonnen met de indeling. De nis naast de trapkast heb ik “opgevuld” met een maatwerk kast. Zo zijn er minder hoekjes en dat zorgt voor rust. Ook ontstaat nu de mogelijkheid om de bank tegen deze wand te plaatsen.

Uit alle opties voor de indeling is de plattegrond hieronder ontstaan. De eerste plattegrond is zoals ze het in eerste instantie gaan neerzetten. Hij twijfelde over de tv op het wandje tussen de ramen en daarom heb ik de andere plattegrond als alternatief bijgevoegd. Met relatief weinig veranderingen zou je dit kunnen oplossen.

Hieronder zie je de 3D visualisatie van het ontwerp. Ook zie je, als je swipe, de foto’s van de woning zoals zij die gekocht hebben (bron: Funda).

Shoppingpagina

De stap van het vertalen van het ontwerp naar een concreet plan voor de meubels kan best lastig zijn. Daarom heb ik voor deze klant een overzicht gemaakt met welke meubels zijn kunnen aanschaffen om dit effect te bereiken. Dit scheelt als klant ontzettend veel tijd, want ik zet er precies bij wat je waar kunt kopen en aan welke prijs je dan moet denken.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping komt hun eigen slaapkamer, de slaapkamer voor hun dochter en een werkkamer. Ik mocht hier een heide-kleur toevoegen aan het kleurenpallet. Zoals je ziet heb ik een stukje van de ene slaapkamer afgesnoept en hier een kast geplaatst voor de andere slaapkamer. Op die manier bleef er genoeg ruimte over om, naast een bed, ook een bureau te plaatsen.

Hieronder zie je de 3D visualisatie van het ontwerp. Ook zie je, als je swipe, de foto’s van de woning zoals zij die gekocht hebben (bron: Funda).

Zolder

De zolder was één grote open ruimte. Hier gaan hun zoons slapen en deze ruimte moest dus omgetoverd worden tot twee slaapkamers. Aan de achterkant mocht een dakkapel komen en aan de voorkant een dakraam. Het was aan mij om deze ruimte praktisch in te delen.

Hieronder zie je de 3D visualisatie van het ontwerp. Ook zie je, als je swipe, de foto’s van de woning zoals zij die gekocht hebben (bron: Funda).

Zie meer van het portfolio van THUIS.